Zon- en huidbescherming

Zonbescherming en huidbescherming

De zon kan zowel gunstige als schadelijke effecten hebben. Zonnebrand is onaangenaam en verhindert je om je sport of activiteit uit te oefenen. Zonnebrand is niet alleen vervelend, het is ook schadelijk voor je huid. Om veilig te genieten van een dagje in de zon, raden we aan om voldoende zonbescherming te gebruiken tijdens je verschillende sportactiviteiten. Hieronder vind je ons assortiment zonnecrèmes en lippenbalsems met een zeer hoog niveau van UVA/UVB-bescherming. Ontdek ook onze hydraterende en antischuurcrèmes, die de huid voeden en hydrateren en tegelijkertijd de elasticiteit, de tonus en het afweervermogen van de huid vergroten.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€600
€24000/KG
€1495
€9967/l
BEST BEOORDEELD
€350
€87500/KG
€1799
€44975/l
BEST BEOORDEELD
€600
€6000/L
€700
€14000/L
€250
€62500/KG
€2495
€24950/l
€2099
€10495/l
€2599
€11060/l
€1199
€172/l
ECODESIGN
€1500
€37500/L
NIEUWE COLLECTIE
€1000
€700
€35000/L
4.4/5 Op basis van 2410 Beoordelingen in de winkels en online

Een goede zonbescherming is onmisbaar in de zomer.


Wie droomt er niet van om te genieten van elk zonnig moment in de zomer? Om optimaal te kunnen genieten van het zonnige weer kan je niet buiten betrouwbare zonbescherming. Een grote mate van blootstelling aan de zon bedreigt onze gevoelige huid en heeft vaak zware gevolgen. Bijvoorbeeld zonneslagen met uitgestelde effecten zoals huidkanker.

Voorzie je dus, vóór je vertrek op vakantie, van een aangepaste zonbescherming. Anders zul je zo veel mogelijk uit de zon moeten blijven! Kies dus voor een zonnebrandcrème of zonnespray. Let er in beide gevallen op dat je degene kiest met een zo hoog mogelijke zonbeschermingsfactor (SPF). Experts raden een zonbeschermingsfactor aan van minstens 50.


Een belangrijke zonbescherming: de zonnebrandcrème

We gaan graag naar warme landen, en 's winters trekken we het hooggebergte in. In beide gevallen is optimale bescherming tegen de zon meer dan alleen maar een aanbeveling. Om jezelf en je naasten te beschermen tegen gevaarlijke uv-stralen, moet je een effectieve zonnebrandcrème of zonnespray meenemen. Om voldoende bescherming te hebben tegen de zon, moet je sprays en crèmes gebruiken met een zonbeschermingsfactor van minstens 30. Vele dermatologen raden zelfs aan zonnebrandcrème te gebruiken met een zonbeschermingsfactor van minstens 50. Dit hangt natuurlijk af van hoe intensief je aan de zon wordt blootgesteld. Als je een hele dag doorbrengt op het strand onder de brandende zon, moet je een veel hogere zonbescherming kiezen dan als je bijvoorbeeld thuis even in de tuin gaat liggen zonnen. Algemeen kan je stellen dat te veel bescherming nooit kwaad kan, maar te weinig wel. Hoe hoger de zonbescherming die je kiest, hoe langer je beschermd in de zon kunt blijven. Vooral als je huid niet gewend is aan straling.

Goed om te weten: wanneer je simultaan gebruik wil maken van een muggenwerend middel en een zonnebrandcrème, breng dan de zonnebrandcrème altijd eerst aan. Na een korte blootstellingstijd (zo'n 15 tot 20 minuten) breng je vervolgens het muggenwerend middel aan. Koop online bij DECATHLON zonbescherming en muggenwerende middelen van hoge kwaliteit.


Zonnebrand- en andere crèmes op de camping

Tijdens je kampeervakantie zul het grootste deel van de dag buiten doorbrengen. In de voor- en namiddag kan je een zonnebad nemen op het strand. En als de avond komt, maak je een kampvuur om steaks, gebakken brood en andere lekkernijen te grillen. Als je het meeste uit je vakantie wil halen, blijven een zonnebrandcrème en een muggenspray onmisbaar.FAQ


Kan je ook een kleurtje krijgen mét zonnebrandcrème?

Ja! Uv-licht stimuleert huidcellen om melamine te produceren, het middel dat verantwoordelijk is voor het bruinen. Zonnebrandcrème verhindert de werking van het licht niet. Integendeel, het weerspiegelt het gewoon, absorbeert het of verspreidt het. Je zal iets langzamer bruinen, maar je kleurtje gaat dan ook langer mee.


Welke SPF heb je nodig?

Het Federaal Bureau voor stralingsbescherming adviseert volwassenen om een zonbeschermingsfactor van minimaal 20 voor volwassenen en 30 voor kinderen te gebruiken. Het wordt echter aanbevolen om een SPF van minstens 50 te gebruiken, omdat dit altijd een hoger beschermingsniveau biedt, wat veel voordelen biedt en veiliger is.


Laat ze kiezen