Speedball

Speedball

Bent u een liefhebber van buitensporten, ontdek dan ons ruime assortiment turnballen om speedball te spelen. Speedball is een sport die zowel op een speelse manier als in competitieverband kan worden gespeeld. Of het nu met familie of vrienden is, plezier is gegarandeerd!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4.3/5 Op basis van 1364 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS SPEEDBALL?


Speedball, ook bekend als Turnball, is een racketsport die originaliteit en plezier combineert. Het verscheen voor het eerst in Egypte in het midden van de 20e eeuw en wordt nu regelmatig gespeeld in vakantiecentra. Speedball wordt gespeeld rond een paal waaraan een holle rubberen bal is bevestigd met een nylondraad. Door de nylondraad kan de kogel vrij rond de mast draaien. De spelers slaan de bal met een hard plastic racket.


SPEEDBALL: MEER DAN EEN VRIJETIJDSBESTEDING, EEN WEDSTRIJDSPORT


In tegenstelling tot wat men zou denken, is speedball niet alleen een vrijetijdsspel, maar ook een competitiesport. Er bestaan 4 technische bewegingen in speedball:

 • Rechterhand: de speler slaat met de rechterhand afwisselend met forehand en backhand.
 • Linkerhand: de speler slaat met de linkerhand afwisselend met forehand en backhand.
 • Forehand: de speler speelt met 1 racket in elke hand en slaat een forehandstoot afwisselend met een rechter- en een linkerstoot.
 • 2 Hands backhand: de speler speelt met 1 racket in elke hand en slaat een backhandslag afwisselend met rechts en met links.

 • DE BELANGRIJKSTE SPEEDBALL DISCIPLINES


  Er zijn 4 hoofddisciplines in Speedball: wedstrijd, dubbelspel, supersolo en estafette.


  Single wedstrijd

  2 spelers strijden in verschillende rondes van elk 10 punten. De spelers slaan de bal om de beurt en keren na elke slag de draairichting om. Om een punt te scoren, moeten zij erin slagen de bal tweemaal naar het speelveld van de tegenstander te passen zonder dat deze erin slaagt de bal aan te raken.


  Dubbelspel

  Elke speler slaat om de beurt de bal, waarbij de draairichting bij elke slag wordt omgekeerd. De regels zijn dezelfde als voor het enkelspel.


  Supersolo

  In deze spelconfiguratie is het de bedoeling de bal zo vaak mogelijk te raken in een bepaalde tijd.


  Estafette

  In deze discipline nemen 2 gemengde teams het tegen elkaar op, elk bestaande uit 4 spelers (2 meisjes en 2 jongens). Deze discipline is getimed, de spelers voeren om de beurt een van de vier basisbewegingen uit gedurende 30 seconden elk. Aan het einde van de 2 minuten wordt het aantal slagen geteld dat is gemaakt en het team met de meeste slagen wint het spel.


  Speedball is een weinig bekende sport, die op dit moment enkel populair is in Frankrijk, maar die steeds meer aanhangers begint te krijgen. Of je deze sport nu in competitieverband beoefent of gewoon als hobby, vanaf de zomer zal hij vele anderen aanspreken. Waar wacht je nog op? Het is aan jou!


  BENODIGDHEDEN SPEEDBALL


  • Een statief bestaande uit een voet tussen 40 en 90 kg, een mat, een nylon koord en een holle rubberen bal..
  • Een hard plastic racket
  • Een terrein van 6x4m voor het enkelspel en 8x6m voor het dubbelspel.

Laat ze kiezen