Skikledij

Skikleding

Beleef volop ski- en wintersportplezier met ons grote assortiment skikleding voor heren, dames en kinderen. En vergeet ook niet de noodzakelijke accessoires (handschoenen, sokken en mutsen) om het lekker warm te hebben, zelfs bij heel koud weer!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
VERLAAGDE PRIJS
€1700
Verlaagde prijs voordien €1800
€6500
€4500
€9500
€1000
4.5/5 Op basis van 96286 Beoordelingen in de winkels en online

SKIPLEZIER VRAAG AANGEPASTE KLEDING


Ben je een fan bent van snelle afdalingen? Of verkies je de poedersneeuw? Of ben je eerder gebeten door langlaufen? Skiplezier en wintersport zijn ondenkbaar zonder aangepaste kleding. Om de soms extreme weersomstandigheden in de bergen het hoofd te bieden, is geschikte skiuitrusting noodzakelijk. Naast skistokken en skischoenen, een ergonomische en goed zittende skihelm en een coole skizonnebril moet je ook geschikte skikleding kiezen.

ONMISBARE KLEDING VOOR DE WINTERSPORT


Skikleding is ontwikkeld om je te beschermen tegen de soms barre omstandigheden waaraan je op de piste wordt blootgesteld. Op die manier ben je goed bestand tegen de kou en vochtigheid. Je ski-outfit moet daarom uit volgende elementen bestaan:
Een warme en waterdichte ski-jas, liefst met een sneeuwvanger.
Een lichte en isolerende onderjas .
Een trui of een hoodie.
Een skibroek, bij voorkeur met een warme binnenvoering en bretels zodat ze niet kan afzakken.
Skiondergoed. In elk geval heb je aangepast en kwalitatief ondergoed nodig als je wilt gaan skiën of snowboarden. Het houdt je niet alleen warm, maar het zorgt ook voor een optimale vochtregulatie.
Een muts/oorwarmer. Een skimuts beschermt perfect je oren, zowel tegen de kou als tegen verwondingen.
Een paar skihandschoenen om je handen warm te houden, zelfs in een snelle afdaling. Uiteraard moeten je handschoenen ook water- en winddicht zijn en uit ademend materiaal gemaakt zijn.

HET 3-LAGENSYSTEEM


Voor maximale efficiëntie en comfort moet je skikleding de volgende eigenschappen hebben:
waterdicht (skibroek, ski-jas, handschoenen);
stevig (let op de kwaliteit van de materialen en de afwerking);
comfortabel om je voldoende bewegingsvrijheid te geven;
met verwarmende en/of isolerende eigenschappen

.

Deze multifunctionele wintersportkleding voorkomt dat je bevriest bij temperaturen onder nul. En ze vermijdt dat je tijdens het sporten overmatig gaat transpireren. Om van deze voordelen te genieten, is het echter essentieel om je altijd te kleden volgens het zogenaamde 'drielagensysteem'. Dit is gebaseerd op het eenvoudige principe van het in lagen aanbrengen van kleding, zoals de schillen van een ui. Dus, net als een ui, draag je meerdere lagen over elkaar om je warm te houden, zelfs bij extreem lage temperaturen.
De 1ste laag: laag 1/baselayer
De 2de laag: laag 2/tussenlaag
De 3de laag: laag 3


DE ONDERSTE LAAG VAN SKIKLEDING ZORGT ERVOOR DAT TRANSPIRATIE KAN ONTSNAPPEN


Zodra je lichaam in de winter gaat zweten, bestaat het risico dat je het koud krijgt. En dit ondanks de warme kleding die je draagt. Dit 'bevriezingseffect' is vooral het geval op een vochtige huid.


De eerste laag van je skikleding moet dus bestaan uit kwalitatief skiondergoed. Dit heeft een ademend vermogen en bevordert de afvoer van transpiratie. Het helpt ook om afkoeling te vermijden. De keuze van een goede baselayer hangt af van volgende elementen:
je skiniveau of de intensiteit waarmee je skiet;
de hoeveelheid transpiratie;
je persoonlijk koudegevoel


Daarom maken we bij Decathlon onderscheid tussen skiondergoed voor beginners, gevorderde skiërs en zeer actieve wintersporters.


Ben je iemand die makkelijk of veel transpireert? Zorg er dan voor dat je basislaag niet te warm is en zo ademend mogelijk blijft. De modellen met het grootste ademend vermogen zijn de baselayers van het 900-gamma.


EEN TUSSENLAAG OM OP JE OPNIEUW OP TE WARMEN


De 2de laag of tussenlaag heeft twee voornaamste functies:
de transpiratie van je onderkleding afvoeren naar buiten toe
de warme en droge lucht vasthouden

Meestal bestaat deze laag uit een klassieke skitrui, een comfortabele hoodie of een lichte onderjas. Ook hier hangt de keuze van de juiste kleding zowel af van hoe je lichaam reageert op lage temperaturen als van de intensiteit van de inspanning tijdens het skiën. Ons warmste model is de midlayer 900 voor dames of heren.
Tip: voor een optimale afvoer van het vocht van de onderlaag kies je een tussenlaag die zo los mogelijk zit, zonder een te grote maat te kiezen.


DE DERDE LAAG BESCHERMT OPTIMAAL TEGEN REGEN, SNEEUW EN WIND


De laatste laag van je skikleding bestaat uit een klassieke ski-jas en bijbehorende skibroek. Deze bovenste laag beschermt je tegen invloeden van buitenaf zoals sneeuw, regen of wind. Ski- en snowboardjassen verschillen vooral in de methode die wordt gebruikt om de jas waterdicht te maken.
Coating: ski-jassen met een waterdichte coating zijn waterafstotend, maar over het algemeen niet helemaal waterdicht. Ze zijn vooral geschikt bij droog weer en lichte neerslag.
Membraan: als er een scheidingslaagje (membraan) in de jas is verwerkt, blijft de jas ook bij hevige regen/sneeuwval en voor een langere periode waterdicht.


We meten de waterdichtheid in waterkolom (in mm). Hoe hoger deze waarde, hoe groter de waterdruk die het materiaal kan weerstaan; en hoe langer je droog blijft. Dit zelfs bij aanhoudende sneeuwval of regen.


Een skiër die hooguit twee tot drie uur in een rustig tempo op de piste doorbrengt, zal perfect gelukkig zijn met een jas uit het 100-gamma. Als je echter de hele dag skiet, zal je waarschijnlijk worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Kies dan voor een extra waterdichte jas uit het 900-gamma. Zorg er ook bij het kopen van een skibroek voor dat die zo waterdicht mogelijk blijft. Op die manier kan de broek je langdurig beschermen tegen sneeuw en regen. Modellen met een waterkolom van minimaal 5000-6000 mm hebben hier hun waarde bewezen.


SKIKLEDING VAN DECATHLON: COMFORTABEL, PRAKTISCH EN FUNCTIONEEL


Of je nu een beginner bent, een recreatieve skiër of een echte expert, Decathlon biedt een ruim gamma van zeer functionele skibroeken, ski-jassen en skiondergoed voor dames en heren. Ook gezinnen zullen hun gading vinden in ons brede assortiment van skikleding voor kinderen en baby's. Zo kunnen ook de allerkleinsten mee genieten van de ski-uitstap van het gezin!


☄☄☄

FAQ


Skikleding: wat heb je nodig en wat draag je er onder of bovenop?

De ideale ski-outfit bestaat meestal uit een warme, waterdichte ski-jas, een skibroek en een lichte onderjas/trui met isolerende eigenschappen. Daaronder draag je bovendien speciaal skiondergoed om de transpiratie af te voeren. Skihandschoenen en -mutsen houden respectievelijk je handen en oren warm en beschermen je onder andere tegen mogelijke blessures.


Welke skikleding is geschikt voor kinderen?

Skikleding voor kinderen verschilt in principe niet veel van kleding voor volwassenen. Skikleding voor jongens en meisjes moet ook vooral ademend en waterafstotend zijn. En je moet ook het drielagenprincipe toepassen. Ten slotte moet je ervoor zorgen dat je kind de outfit leuk vindt, want kinderen vinden 'coole' outdoorkleding belangrijk.


Hoe was je je skikleding?

Het is erg belangrijk om de materialen van je skikleding correct te onderhouden. Op die manier behouden ze hun waterafstotende en verwarmende eigenschappen. En zo kan je ook langer genieten van je uitrusting.


Voor een optimaal wasresultaat mogen ski-jassen en -broeken alleen worden gewassen met een speciaal wasmiddel voor functionele kleding. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de poriën van de membranen niet verstopt raken en dat het ademend vermogen van het textiel behouden blijft. Gebruik voor skiondergoed alleen een klassiek mild detergent. Een hoge centrifugesnelheid en het gebruik van een droger kan enkel als de instructies van de fabrikant dit toelaten.


Hoe kan ik mijn skikleding opnieuw waterdicht maken?

Als je merkt dat het water niet meer van je ski-jas of -broek afglijdt (of na ongeveer 3 wasbeurten), moet de waterafstotende behandeling van de skikleding worden vernieuwd. Hiervoor bestaan er impregneersprays. Het is ook mogelijk om de kleding te impregneren met een speciaal dompelbad in de wasmachine.

Laat ze kiezen