Zonnecreme

Zonnecreme

In de bergen komt de zon des te harder aan, zonnecrème is dus een essential om mee te nemen op je snowboardtrip!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€700
€35000/L
€1500
€7500/L
NIEUWE COLLECTIE
€900
€36000/KG
Zonnebrandstick Sport SPF50+ 25 g
DECATHLON

Zonnebrandstick Sport SPF50+ 25 g

4.8/5 (97 reviews)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
€700
€14000/L
Zonnespray Sport SPF50+ 50 ml
DECATHLON

Zonnespray Sport SPF50+ 50 ml

4.7/5 (193 reviews)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
€2000
€16000/L
Zonnespray bio SPF50
ALPHANOVA

Zonnespray bio SPF50

4/5 (24 reviews)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
€2000
€16000/L
Zonnespray bio kid SPF50
ALPHANOVA

Zonnespray bio kid SPF50

4.2/5 (18 reviews)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
4.4/5 Op basis van 1106 Beoordelingen in de winkels en online

ACCESSOIRES OM JE VEILIGHEID OP EN BUITEN DE PISTE TE GARANDEREN


Het maakt niet uit of je houdt van alpineskiën, toerskiën of snowboarden. Met de gepaste beschermingsmiddelen en accessoires kun je in alle veiligheid gaan wintersporten! Zonnebrandcrème, een helm, een snowboardbril en lichaamsbescherming beschermen je tegen blessures en slechte weersomstandigheden, terwijl beschermingsmateriaal tegen lawines absoluut noodzakelijk is als je off-piste gaat.


BESCHERMING EN ACCESSOIRES OM DE IMPACT VAN EEN VAL TE BEPERKEN


Valpartijen en blessures komen vaak voor bij wintersporters. Vele dagen skiën of snowboarden kunnen ook eindigen in het ziekenhuis door een rug-, ruggengraat- of hoofdletsel. De gepaste beschermingsuitrusting en accessoires voor snowboarders brengen in dat geval soelaas.


De helm

Hoewel schedeltrauma's slechts een klein deel van de snowboardblessures uitmaken, zijn ze vaak ernstig. Een geschikte snowboardhelm is dan ook essentieel op de piste, halfpipe of onbeschut terrein. Ook vanuit dat opzicht zullen goede beschermingsmaterialen en snowboardtoebehoren je helpen. Moderne snowboardhelmen zijn bovenal uiterst licht maar ook comfortabel en voorzien van een warme voering. De verschillende modellen onderscheiden zich vooral door hun ontwerp en het soort vulling binnenin de helm. Vaak is de vulling uitneembaar en geschikt om te wassen in de machine. Voor je comfort zijn de meeste helmen uitgerust met ventilatiegleuven bovenaan, die als een soort 'windtunnel' werken.


De bril

Zonder enige twijfel: snowboardbrillen zijn cool, elegant, en maken vele snowboard- en skiuitrustingen af. Toch is hun voornaamste functie om je ogen te beschermen tegen wind, regen en uv-stralen. Ski-/snowboardbrillen zijn daarom beschikbaar in talloze varianten, kleuren en ontwerpen - voor goed en voor slecht weer. Afhankelijk van het weer kun je kiezen voor 'allround' brillen of voor specifieke glazen:

  • Het glas S3 is meestal donker gekleurd en dus ideaal voor afdalingen en tourskiën bij volle zon.
  • Het glas S1, daarentegen, is veeleer licht en wordt dus vooral gebruikt wanneer de piste moet afrekenen met sneeuw en mist.

Brillen die beschermen tegen onweer hebben ofwel fotochrome glazen die zich automatisch aanpassen aan de veranderende lichtsterkte, ofwel glazen voor gecombineerd gebruik. In welke versie dan ook, een bril maakt eveneens een onmisbaar deel uit van een beschermende snowboarduitrusting.


Rugbescherming

In het snowboarden moet een rugbeschermer altijd deel uitmaken van een beschermende snowboarduitrusting. Het gaat hier voornamelijk over een soort vest dat je comfortabel en onopvallend onder je snowboardjas draagt. Deze toepassing heeft een enorme meerwaarde bij een val, in het bijzonder op stenen of puntige voorwerpen. Het vest dempt en verdeelt de schok over het lichaam. Deze voorzienigheid is van essentieel belang, gezien het erg hoge risico op blessures aan de rug of ruggengraat tijdens het beoefenen van wintersport. Beschermend ski- en snowboardmateriaal maakt dan ook integraal deel uit van de basisuitrusting van skiërs en snowboarders.


Beschermd materiaal tegen lawines

Onverwachte lawines kunnen veroorzaakt worden door meerdere factoren. Op de eerste plaats onderscheiden we ongunstige weersomstandigheden als dooi of verse sneeuwval. Ook derde partijen (zwervende dieren, skiërs, snowboarders) kunnen een sleutelrol spelen. Een grote hoeveelheid sneeuw maakt zich los van een bergflank en valt vervolgens ongecontroleerd de vallei in: zo ontstaat een lawine. Gezien de risico's, moeten beschermende skiuitrustingen voorzien zijn van middelen tegen lawines.


Tijdens een speuractie naar een lawineslachtoffer telt elke minuut. Daarom moeten wintersportliefhebbers, zelfs wanneer ervaren, steeds het geschikte materiaal bij zich dragen. Beschermende snowboardmaterialen en -accessoires die bedoeld zijn tegen lawines bestaan meestal uit een apparaat dat het slachtoffer helpt lokaliseren, een lawinesonde en een sneeuwschop.


Zonnecrème

Skiërs en snowboarders moeten, vanwege de intense zon in de bergen, een geschikte bescherming tegen de zon meenemen. Anders loop je gegarandeerd en in geen tijd een zonneslag of zonnesteek op (zelfs bij negatieve temperaturen). Waterbestendige zonnebrandcrèmes of pompsprays met een hoge beschermingsfactor (minstens 30) beschermen je tegen de zon en hydrateren tegelijkertijd de huid. De huid op je lippen is uiterst dun en zonder beschermende laag is ze erg gevoelig aan invloeden van buitenaf, zoals koude of uv-stralen. Vooral bij koud weer droogt ze snel uit. Een regelmatig gebruik van lippenbalsem, liefst met een beschermende factor, is dan ook doeltreffend.


EEN RUGZAK, HET BESTE MIDDEL OM ALLES BINNEN HANDBEREIK TE HEBBEN


Om optimaal voorbereid te zijn op noodgevallen, moeten de beschermingsmaterialen en -accessoires, inclusief de sneeuwschop en het lokalisatieapparaat, steeds dicht op het lichaam gedragen worden en eenvoudig toegankelijk zijn zonder je sportieve activiteiten te hinderen. Een snowboardrugzak is dus ideaal om eten, drinken en toebehoren in alle veiligheid mee te nemen. Sommige rugzakken zijn eveneens uitgerust met extra vakken en gespen waarmee je het lawinemateriaal, je board, je ski's of zelfs je skihelm kan vastmaken.


Laat ze kiezen