Powerkites

Powerkites

Hou je van wind en wil je ervaren hoe het voelt om te vliegen? Dan is de sport 'powerkiten' iets voor jou! Ontdek hier onze tractievliegers voor beginners en gevorderden. Bekijk zeker ook onze mountainboards.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€6000 −16%
€5000
*Van ‪22/9/2023‬ tot ‪2/11/2023‬
€16000 −12%
€14000
*Van ‪22/9/2023‬ tot ‪21/11/2023‬
€4000/M2
BEST BEOORDEELD
€12000 −16%
€10000
*Van ‪22/9/2023‬ tot ‪21/11/2023‬
VERLAAGDE PRIJS
€20000 −12%
€17500
*Van ‪22/9/2023‬ tot ‪2/11/2023‬
€16000
Powerkite KS100 2,5 m² rood met bar
ORAO

Powerkite KS100 2,5 m² rood met bar

4/5 (2 reviews)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
€1200
€300/stuk
Set 4 wieldoppen voor Speedsail
NORBERT BLANC SPORTS

Set 4 wieldoppen voor Speedsail

Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
€1200
4.2/5 Op basis van 174 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS EEN POWERKITE?


Letterlijk is een 'powerkite' een vlieger die tractie ontwikkelt. De term 'powerkite' kan naar twee dingen verwijzen:
•  de sport waarbij een vlieger wordt gebruikt die tractie ontwikkelt
•  en de vlieger zelf: het zeil dat wordt gebruikt om trekkracht op te wekken en zich zo te verplaatsen.


POWERKITEN ALS SPORTDISCIPLINE


Historisch gezien, is powerkite een sport waarbij je je door een vlieger laat voorttrekken. Waaghalzen proberen al langer om over het zand te glijden of sprongen te maken, dankzij de kracht van de wind die ze onder het zeil van hun vlieger vangen. Het gaat uiteraard om heel andere vliegers dan de klassieke bestuurbare vliegers. Een powerkite ontwikkelt een maximale trekkracht en kan het gewicht van de piloot dragen.


OPKOMST VAN NIEUWE ACTIVITEITEN

Toen powerkiten nog in volle ontwikkeling was, ontstonden heel wat uiteenlopende activiteiten, zoals: mountainboarden in de zomer en snowkiten in de winter. Snowkiten is een vrij nieuwe discipline die, zoals de naam al aangeeft, gebruik maakt van een powerkite om freestyle te skiën of te snowboarden. Tijdens het bijzonder indrukwekkende freestyle snowkiten zweven de sporters tijdens sprongen letterlijk boven de pistes. Die magische sport kan enkel worden beoefend door skiërs of snowboarders die erg vertrouwd zijn met de bergen en de weersomstandigheden.


DE POWERKITE ALS SPORTUITRUSTING


De tractievlieger met 2 lijnen

Tractievliegers met 2 lijnen zijn vooral bedoeld voor kinderen en mensen van kleine gestalte. Ze worden net als klassieke vliegers met de voeten bestuurd. Je kan ze gebruiken voor de trekkracht op de grond, op een mountainboard of in een buggy, maar hun mogelijkheden zijn beperkt. Onder 2 meter ontwikkelen tractievliegers met 2 lijnen niet voldoende kracht om een volwassene voort te trekken.


De tractievlieger met 3 lijnen

Tractievliegers met 3 lijnen werken zoals die met 2 lijnen, maar hebben een bijkomende derde lijn. Die is verbonden met het spansysteem, zodat je de kite bij gevaar kan sluiten. Die derde lijn heeft ook 2 belangrijke andere voordelen:
•  Veiligheid: de derde lijn wordt aan een polslus bevestigt en zorgt ervoor dat je de kite onmiddellijk kan sluiten en meteen alle trekkracht verliest wanneer de piloot de bar loslaat. •  Comfort: met behulp van de derde lijn stijgt de kite veel makkelijker weer op als hij op de grond valt of de leading edge naar de grond wijst.


De tractievlieger met 4 lijnen

Tractievliegers met 4 lijnen hebben 2 lijnen vooraan en 2 lijnen achteraan. De achterste lijnen worden gebruikt om te remmen. In vergelijking met een tractievlieger met 2 lijnen, laat een kite met 4 lijnen achteruit vliegen toe.


De lijnen achteraan bieden dus 2 belangrijke voordelen:
•  een betere controle maakt de besturing van de kite veel preciezer. Door speling op de 2 lijnen achteraan kan de kite veel kortere en snellere bochten maken.
•  makkelijk weer opstijgen. Trek gewoon aan 1 of 2 van de achterste lijnen om de kite weer achterwaarts de lucht in te sturen. Daarna gaat de kite zich draaien.


Een bar of handgrepen?

Elk controlesysteem biedt eigen voordelen:
•  De handgrepen 'verfijnen' de stuurcontrole. Het sturen met handgrepen geeft meer bewegingsvrijheid. De kite wordt daardoor wendbaarder en makkelijker te controleren.
•  Een bar is comfortabeler. Werd de bar bovendien met een harnas verbonden, dan kan de piloot zijn kite met één hand sturen. Tractievliegers met een bar zijn ideaal om te oefenen als je later wil gaan powerkiten of kitesurfen. De bar zorgt voor een leuk gevoel, maar we willen er wel op wijzen dat je bij een powerkite met 3 tot 4 lijnen met een bar veel controle uit handen geeft. Dat systeem is dus niet voor elke piloot geschikt.


Laat ze kiezen