SKI-JAS DAMES 180 ZWART WIT

€4500
8547153

Deze warme, comfortabele jas is erg functioneel om in optimale omstandigheden te skiën.

De waterdichtheid van deze ski-jas wordt nog wat versterkt door de hoofdnaden waterdicht te maken. Zo blijf je droog bij slecht weer.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART / Sneeuwwit
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichtheid

VOLDOENDE: coating 3.000 mm, alle naden zijn waterdicht gemaakt

Warmte

Warmte

Wattering als isolatie.

Instelbaar

Instelbaar

Verstelbaar aan taille en mouwboorden, capuchon met uitneembare kunstbontvoering

Ademend vermogen

Ademend vermogen

Ademende stof.

Afparelend vermogen

Afparelend vermogen

Waterafstotend aan de buitenkant, zo zuigt de stof zich niet vol water.

zakken

zakken

4 zakken: 2 steekzakken, 1 skipaszak en 1 binnenzak.

Draagcomfort

Draagcomfort

Warme en zachte opstaande kraag, voor bescherming en comfort.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak

Magnetische flap om de bovenkant van rits af te schermen bij slecht weer.

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat voor vulling maakt deze jas warm?

Om je warm te houden, gebruiken we een isolerende wattering uit gerecycleerd materiaal (60 g/m² op de armen, 100 g/m² op de romp). Dit synthetische materiaal op basis van polyester houdt, afhankelijk van de grootte van de vezels, meer of minder lucht vast om je warm te houden.

Welke onderdelen, naast de vulling, houden je warm?

Naast de vulling van je jas zorgen ook de verstelbare mouwboorden, de sneeuwvanger, de waterdichte ritsen, de kraag en de verstelbare capuchon ervoor dat warme lucht niet weg kan en koude lucht niet binnen kan.

Gecoate jas: wat zijn de voordelen?

Een coating bestaat erin dat op de binnenkant van een stof een waterdichtmakend materiaal wordt aangebracht. Die laag voorkomt dat water doorheen de stof dringt maar laat wel de waterdamp afkomstig van het lichaam ontsnappen. Zo blijf je droog voor meer comfort tijdens het skiën.

Hoe meten we de waterdichtheid van onze jassen?

De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk, wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 5.000 mm weerstaat dus aan een druk van 5.000 mm.

Welke onderdelen van je jas beschermen bij slecht weer?

Om de elementen (regen, sneeuw, wind ...) te trotseren, werd de jas 150 ontwikkeld met een stof en een assemblage die water resoluut buiten houden en ervoor zorgen dat wind er nauwelijks doorheen kan. Ook hebben we de waterdichtheid getest tijdens het skiën, in verschillende weersomstandigheden en een paar dagen na elkaar.

Waarom is mijn jas waterafstotend?

Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. Deze jas is gemaakt uit waterafstotende stoffen, zodat hij je langer beschermt tegen regen en sneeuw. Een kledingstuk wordt waterafstotend door de buitenkant te behandelen. Die waterafstotendheid neemt wel geleidelijk af naarmate je het kledingstuk gebruikt.

Hoe herstel je het waterafstotende vermogen van je jas?

Je kan je kleding opnieuw waterafstotend maken. Om dat te doen, stop je de jas 10 à 15 minuten in de wasdroger, op een programma voor synthetische stoffen.
Je kan natuurlijk ook een waterdichtmakende impregneerspray gebruiken (die verkopen we ook): vernevel het product gelijkmatig over het hele kledingstuk, en laat het vervolgens 10 tot 12 uur drogen.

Wat betekent het "ademend vermogen" van een jas?

Het gaat om een product dat transpiratiedamp bij inspanningen goed doorlaat. Het ademend vermogen van een stof wordt bepaald aan de hand van de waterdampdoorlatendheid of RET (test volgens de ISO-norm 11092). Hoe lager de RET-waarde, hoe beter de stof ademt. Deze jas heeft een RET van 7. Het zijn evenwel de technische oplossingen (zoals ritsen, verluchtingen, mesh) van Wed'ze die ervoor zorgen dat er zich binnenin minder condens vormt, voor een maximaal ademend vermogen.

Wat voor model heeft deze jas?

Regular fit. Deze jas valt recht, de kanten blijven parallel hangen zonder dat ze de vorm van je bovenlichaam volgen. Dankzij het ruime model kan je onder deze jas perfect een technische base- en midlayer aantrekken.

Hoe blijf je warm op de pistes?

Om warm en droog te blijven, volg je gewoon het 3-laagjessysteem:
- Laag 1 of baselayer, om droog te blijven.
- Laag 2 of midlayer, om de warmte vast te houden.
- Laag 3 of de beschermlaag tegen slechte weersomstandigheden.

Hoe wordt verhinderd dat er sneeuw binnendringt wanneer ik val?

De verstelbare taille en de elastische mouwboordjes houden sneeuw en lucht buiten, wat bijzonder van pas komt bij een val.

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuprestatie het snelst herkent.
Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Bovenlaag - Basismateriaal 100% Polyamide Onderlaag - Basismateriaal 100% Polyester Garnering 100% Polyester Hoofdvoering 100% Polyester Synthetische vacht 90% Acryl, 10% Polyester Coating 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Bij voorkeur ophangen op een kleerhanger en plooien vermijden, die tasten de coating aan. Altijd eerst goed laten drogen, dan pas opbergen.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden bedacht, getekend en ontwikkeld in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de echte gebruiksomstandigheden (bij sneeuwval, in de kou, in poedersneeuw ...). Daarbij gaan onze ontwikkelingsteams na of het product dat ze ontwierpen perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet strijken

Niet droogreinigen

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

SKI-JAS DAMES 180 ZWART WIT
SKI-JAS DAMES 180 ZWART WIT
SKI-JAS DAMES 180 ZWART WIT
SKI-JAS DAMES 180 ZWART WIT
SKI-JAS DAMES 180 ZWART WIT
SKI-JAS DAMES 180 ZWART WIT
SKI-JAS DAMES 180 ZWART WIT
SKI-JAS DAMES 180 ZWART WIT
SKI-JAS DAMES 180 ZWART WIT
SKI-JAS DAMES 180 ZWART WIT

Vraag & Antwoord