Ballen

Ballen voor beachvolley

Ontdek onze beachvolleyballen van Allsix, Coppaya en Mikasa.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€2500
€2095
€2900
€2400
4.6/5 Op basis van 610 Beoordelingen in de winkels en online

DE BAL, HET ONMISBARE ELEMENT VAN BEACHVOLLEY


Zoals voor alle sporten, vereist ook beachvolley een specifieke uitrusting, met name een beachvolleybal en een beachvolleybalnet. De volleybal is het belangrijkste element, daarom moet hij geschikt en van hoge kwaliteit zijn om de sport beachvolleybal goed te kunnen beoefenen en in alle weersomstandigheden, ook wanneer er veel wind staat en bij regenachtig weer. Daarnaast is het belangrijk om een beachvolleybal te kiezen dat is aangepast aan je volleybalniveau. Hoe vaak en hoe lang je volleybal speelt is ook belangrijk want dan kies je best een volleybal die duurzaam is en dus langer meegaat.


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN BEACHVOLLEYBAL EN EEN GEWONE VOLLEYBAL?


Een gewone volleybal is groter dan een beachvolleybal. Een standaard volleybal heeft een omtrek tussen 65 en 67 cm, terwijl dat van een beachvolleybal tussen de 63 en 65 cm ligt. Bovendien is een beachvolleybal iets minder flexibel dan een klassieke volleybal, zodat de beachvolleybal een beter balgevoel geeft wanneer je in het zand speelt. Qua gewicht wegen de twee soorten volleyballen nagenoeg hetzelfde, het is de inwendige druk die anders is. Om buiten te volleyballen, op het strand bijvoorbeeld, raden we aan om een beachvolleybal te kiezen met een druk van 0,3 tot 0,325 bar.


DE KENMERKEN VAN EEN BEACHVOLLEYBAL


Een bal voor beachvolleybal is zacht en voorzien van felle kleuren zodat deze goed zichtbaar is voor spelers in hun buitenspeelomgeving. De bal is flexibel en aangepast aan de speelomstandigheden in de buitenlucht en vooral in het zand. Een officiële beachvolleybal heeft verschillende lagen, die gemaakt zijn uit schuim. Het is belangrijk dat de spelers de volleybal comfortabel kunnen raken en spelen, wat hun positie ook is op het beachvolleybalveld.


EEN GOEDE BEACHVOLLEYBAL KOPEN BIJ DECATHLON


Bij Decathlon mag je zeker zijn dat je een goede beachvolleybal kan kopen die kwalitatief genoeg is om te trainen of wedstrijden te spelen en geschikt is om comfortabel en veilig te volleyballen op het strand. En dit dankzij de verschillende soorten beachvolleyballen die je kan kopen. Van een PVC-bal voor beginners tot de officiële door FIVB goedgekeurde beachvolleybal voor geoefende spelers, profspelers en volleybalclubs, bij Decathlon vind je volleyballen voor alle soorten spelers.


Laat ze kiezen