Bodyboardplanken

Ontdek onze bodyboardplanken voor zowel beginners als experts!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€5990
4.2/5 Op basis van 1225 Beoordelingen in de winkels en online

WELK BODYBOARD JE KIEST HANGT AF VAN JE SPORTIEF NIVEAU


De samenstelling van het board (de kern) heeft een grote invloed op het glijvermogen. De keuze van die kern hangt dus af van je sportief niveau, je lichaamsbouw en de surfomstandigheden (watertemperatuur). Hoe zachter de kern, hoe soepeler en wendbaarder het board doordat het gemakkelijker vervormt. Hoe harder de kern, hoe sneller en vinniger het board. Er bestaan 3 soorten van kern:


Een polyethyleen (PE) kern is vrij soepel, voor een goed wendbaar, comfortabel board dat goed te controleren is. Dit materiaal is geschikt voor beginners of voor iedereen die een comfortabel bodyboard wil in fris water en heel holle golven, voor een maximale grip en controle.


Een polypropyleen (PP) is eerder hard en vervormt nauwelijks waardoor het board stevig en snel is. Dit materiaal is bedoeld voor eerder zware riders of voor gevorderden die op zoek zijn naar explosiviteit. Wanneer PP wordt gebruikt in matig warm tot warm (>20°C) water wordt het board soepeler en wendbaarder.


Een NRG core is een hybridekern die polypropyleen van hoge dichtheid (PP) combineert met polypropyleen van lage dichtheid (NRG) en zo het beste van twee werelden biedt met een board dat hard is in het midden en flexibel aan de zijkanten. Het resultaat is een snel en vinnig board dat tegelijk comfortabel is. Dit materiaal is geschikt voor elke watertemperatuur.OVERMATIGE HITTE: DE GROOTSTE VIJAND VAN JE BODYBOARD


Laat je bodyboard nooit langdurig in de zon liggen of in temperaturen boven 30°C als je het niet gebruikt. Beter is het om het te beschermen in een tas, onder een parasol of een andere plek in de schaduw zodat het niet te heet wordt. Laat het ook nooit in een auto in de zon liggen. Als het board wordt blootgesteld aan overmatige hitte kan het beschadigd raken (blaasjes of belletjes in het oppervlak) of vervormen.

Laat ze kiezen