Elektrische fietsen

Elektrische fietsen, E-bikes & elektrisch ondersteunde fietsen

Ontdek hier ons ruime aanbod elektrische fietsen, E-bikes of elektrisch ondersteunde fietsen ontworpen om je fietstochten te vergemakkelijken. Weet je niet welke fiets het beste bij je past? Geen probleem, kom de fietsen gratis testen in de winkel en doe je voordeel met het advies van onze experts. Daarnaast is er ook een fietsreparatie- en onderhoudsdienst beschikbaar.
Hulp bij je keuze
Welke elektrische fiets past bij jou?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
media description
PROEFRIT MAKEN OP EEN VAN ONZE E-BIKES? Beschikbaar in een Decathlon winkel bij jou in de buurt!
media description
Geef je avontuur een boost met een elektrische fiets te huur vanaf €21/dag
€1.40000 −28%
€1.00000
*Van ‪23/9/2023‬ tot ‪23/10/2023‬
€2.20000 −9%
€2.00000
*Van 21/4/2023 en zolang de voorraad strekt
VERLAAGDE PRIJS
€80000
Verlaagde prijs voordien €90000
VERLAAGDE PRIJS
€99000
Verlaagde prijs voordien €1.00000
€1.30000 −23%
€1.00000
*Van 23/9/2023 en zolang de voorraad strekt
€1.49900 −6%
€1.39900
*Van ‪19/9/2023‬ tot ‪31/1/2024‬
€89900 −11%
€79900
*Van ‪12/9/2023‬ tot ‪31/1/2024‬
BEST BEOORDEELD
€1.59500 −18%
€1.29500
*Van ‪25/9/2023‬ tot ‪31/10/2023‬
€1.20900 −18%
€98000
*Van ‪19/9/2023‬ tot ‪29/9/2023‬
4.1/5 Op basis van 11423 Beoordelingen in de winkels en online

De elektrische fiets, de trendy fiets van het moment!

De elektrische fiets, ook wel elektrisch ondersteunde fiets (EAB) of E-bike genoemd, kent de afgelopen jaren steeds meer succes. In de stad zie je hem steeds vaker op straat en op fietspaden. Veel pendelaars zijn gewonnen voor deze elektrisch ondersteunde fiets en hebben hun auto ervoor ingeruild. De E-bike is druk doende een revolutie te ontketenen in de stadsmobiliteit! Hij is zeer toegankelijk en richt zich tot iedereen: vrouwen, mannen, jong en oud.

De elektrische fiets is verkrijgbaar in diverse formaten en kan beantwoorden aan de verwachtingen en wensen van elke fietser: elektrische stadsfiets, elektrische plooifiets, elektrische mountainbike, elektrische hybridefiets en zelfs elektrische koersfiets.

"

Waarom elektrisch fietsen?


Vaak wordt elektrisch fietsen ten onrechte geassocieerd met luiheid. De mogelijkheid echter om een elektrische motor te gebruiken die naar behoefte kan aangepast worden, maakt de elektrisch fiets populair bij fietsers van alle leeftijden en niveaus.

Een fiets met een elektrische hulpmotor ondersteunt je bij snelheden tot 25 km/u met 300% van je trapkracht. Deze enorme energiebesparing stelt ambitieuze fietsers in staat om bijvoorbeeld met een elektrische mountainbike extreme beklimmingen te overwinnen. Na zo'n etappe kunnen ze zelfs moeiteloos door berg en dal terugfietsen naar huis. Aangezien je de intensiteit van de motorische ondersteuning kunt aanpassen aan je behoeften, hoef je niet in te boeten op jouw zin in lichaamsbeweging. Integendeel, het is een goede manier om op lange termijn gemotiveerd te blijven, aangezien je jezelf kunt uitdagen zonder je te veel in te spannen.

Een elektrische stadsfiets of elektrische trekkingfiets opent bovendien tal van nieuwe mogelijkheden voor fietstochten en ritten. Voor lange reizen bereikt je je bestemming sneller, comfortabeler en zonder inspanning. En dit zonder het sportieve aspect te verwaarlozen. Door de verminderde inspanning op beklimmingen en bij tegenwind geniet je meer van het landschap en profiteer je volop van je uitstapjes in de natuur. Dankzij hun krachtige batterijen bieden onze elektrische fietsen je een onbegrensde mobiliteit. Tegelijkertijd ontzien ze je gewrichten, verbeteren ze je uithoudingsvermogen en versterken ze je immuunsysteem.

Dus je bent de dagelijkse files op weg naar je werk beu en je wil je op een milieuvriendelijke manier verplaatsen? Elektrische fietsen blijken een zeer aantrekkelijk vervoermiddel te zijn, vooral voor pendelaars. Terecht, want ze laten je toe om je ontspannen naar je werkplek te begeven, zelfs op lange trajecten. In stedelijke gebieden kunnen elektrische fietsen in veel gevallen de auto vervangen. En als je jouw elektrische fiets dagelijks gebruikt, zullen de kosten voor de aanschaf van een hoogwaardige e-bike zichzelf bovendien snel terugverdienen.

In onze collectie vindt je een breed gamma aan e-bike modellen voor elke behoefte: elektrische mountainbikes, elektrische stadsfietsen en ook elektrische tourfietsen.


E-bike onder 2000 €

Naargelang het vermogen van de motor kunnen elektrische fietsen erg duur zijn. Gelukkig is de kwestie van de prijs geen ramp! In onze selectie vind je immers veel city e-bikes, trekking e-bikes en e-mountainbikes voor minder dan € 2.000.


Wie kan een e-bike gebruiken?

Alle e-bikes in ons assortiment zijn pedelecs (pedel electric cycles) waarbij een motor de persoonlijke trapkracht versterkt. Deze elektrische fietsen hebben een motor met een maximaal vermogen van 250 watt. Boven 25 km/u stoppen de fietsen automatisch. Daardoor is er geen leeftijdsgrens en kunnen ze zonder rijbewijs worden gebruikt op fietspaden of op de weg.

Hoewel het dragen van een helm niet verplicht is, raden we je voor je eigen veiligheid sterk aan om er een te dragen!


Elektrische fietsen: waarop moet je letten?

Ben je van plan binnenkort een elektrische fiets aan te schaffen of heb je er al een en zoek je advies over het rijden, het onderhoud of het opladen van de batterij? We hebben speciaal voor jou 3 tips van experts op een rijtje gezet die ervoor zullen zorgen dat je lang plezier zult hebben van je e-bike.


Tip 1: hoe fiets je op een e-bike?

Na aankoop raden we je aan om je elektrische fiets eerst te testen op een open plek, zonder verkeer en voetgangers, om te wennen aan het rijden. Maak jezelf vertrouwd met je e-bike en oefen het inschakelen van de elektrische aandrijving, zodat je de fiets te allen tijde onder controle hebt.

Let op, de elektrische motor start zodra je begint te trappen. Hij heeft immers als taak je trapkracht aan te vullen. Bij het starten of versnellen moet je het pedaal dus licht intrappen om onaangename verrassingen te voorkomen. Wees overigens bijzonder voorzichtig in verkeersopstoppingen en voetgangersgebieden. En vergeet niet dat de motorondersteuning stopt als een van de remhendels wordt geactiveerd of als de snelheid hoger is dan 25 km/u.

Je bent ook niet verplicht om de motor van je fiets permanent te gebruiken. Overweeg bijvoorbeeld om de motor uit te zetten op vlakke wegen. Je zult het verschil nauwelijks merken, en bovendien spaar je zo de batterij. Bij bergopwaarts rijden zet je de motor desgewenst weer aan en overwin je zonder problemen deze hindernis.


Tip 2: hoe onderhoud je een e-bike?

Bij alle elektrische en mechanische reinigings- en onderhoudswerkzaamheden aan je elektrische fiets is het van essentieel belang de batterij te verwijderen en de stroomtoevoer uit te schakelen. De medewerkers van je DECATHLON servicepunt staan ter beschikking om je elektrische fiets regelmatig te controleren. Laat dus alle veiligheidsrelevante onderdelen en het elektrische systeem controleren, zodat je met een gerust hart aan je volgende rit kunt beginnen.

Bovendien kun je de bandenspanning gemakkelijk thuis controleren. De bandenspanning neemt na verloop van tijd immers af omdat binnenbanden van fietsen enigszins poreus zijn. Een te lage bandenspanning vermindert de levensduur van de batterij, waardoor de trapweerstand toeneemt en meteen ook het risico op een lekke band.


Tip 3: wanneer de batterij van de elektrische fiets opladen?

Voordat je er met je elektrische fiets op uit trekt, is het belangrijk de autonomie van de batterij in te schatten en na te gaan of zij je ritten aankan. Daartoe ontwikkelde Bosch een autonomiecalculator:
https://www.bosch-ebike.com/de/service/reichweiten-assistent/.

Dit zijn de factoren die de autonomie van je e-bike beïnvloeden:
• De lengte van het af te leggen parcours;
• Het niveauverschil;
• Het gewicht van de fietser;
• De snelheid;
• De bandenspanning;
• De wind;
• Het aantal schakel- en remmanoeuvres tijdens de rit (verschillend naargelang het gebruik, in de stad of op het platteland).

In principe raden we aan om de batterij op te laden na elk gebruik. Als de batterij leeg is, moet je deze zo snel mogelijk opladen om onherstelbare schade te voorkomen. Bovendien is het raadzaam de batterij om de 6 maanden volledig op te laden en te ontladen. Zo kun je de batterij kalibreren, een duidelijk beeld krijgen van de ladingstoestand en de levensduur verlengen.

Wil je je elektrische fiets een tijdje niet gebruiken? Om te voorkomen dat de batterij minder goed presteert, moet je de batterij verwijderen vooraleer je de fiets opbergt. Zo niet moet je de batterij om de drie maanden opladen.


Hoe bescherm je je elektrische fiets tegen diefstal?

Heb je geïnvesteerd in een elektrische fiets en wil je deze beveiligen tegen dieven? Dan is het beter om je tweewieler stevig vast te maken in plaats van hem gewoon op slot te zetten. Dit voorkomt dat dieven de fiets op een aanhanger tillen en ermee vandoor gaan.

Bevestig jouw elektrische fiets alleszins aan een vast object, zoals een lantaarnpaal, in plaats van aan een eenvoudig fietsenrek. Denk er ook aan om het slot zo hoog mogelijk op het frame te plaatsen zodat het wiel niet probleemloos kan worden verwijderd. Aangezien een elektrische fiets soms erg duur kan zijn, mag je niet vertrouwen op één enkel slot. Installeer in plaats daarvan twee sloten van hoge kwaliteit zodat je het stelen voor een dief moeilijker maakt. Twee sloten blijken een relatief goed afschrikkingsmiddel. Het is ook een manier om de veiligheid van bepaalde verwijderbare onderdelen, zoals het zadel, te verhogen.

Denk er ook aan om de sloten goed te onderhouden. Zo zijn ze ook beter bestand tegen de weersomstandigheden. Bovendien kun je ze zo zelf beter openen. Wees je er ook van bewust dat de batterij een van de duurste onderdelen van je e-bike is. Daarom moet je, nadat je je fiets hebt gestald, de batterij loskoppelen en met je meenemen.


Laat ze kiezen