Hybridefietsen

Hybridefietsen

Je bent op zoek naar een polyvalente fiets die je bijna overal mee naartoe kunt nemen? Kies voor een hybridefiets! Ontdek onze talrijke modellen van klassieke of elektrische hybridefietsen, voor volwassenen en kinderen. Profiteer ook van onze fietsreparatie- en onderhoudsservice!
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik een hybridefiets?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
promo
Hybriedfietsen in PROMO
€1.40000 −28%
€1.00000
*Van ‪23/9/2023‬ tot ‪23/10/2023‬
BEST BEOORDEELD
€23000 −15%
€19500
*Van 4/8/2022 en zolang de voorraad strekt
Tweedehands
Nieuwprijs: €90000 −12%
€79000
4.5/5 Op basis van 7168 Beoordelingen in de winkels en online

Polyvalente hybridefietsen


Voor dagelijks gebruik of voor in de vrije tijd, in de stad of op het platteland: fietsen winnen duidelijk aan populariteit. Naast MTB, stadsfietsen, racefietsen en elektrische fietsen, zien we een stijgende vraag naar hybridefietsen.


Hybridefietsen: de perfecte combinatie tussen een wegfiets, een MTB en een stadsfiets.


Mountainbikes, wegfietsen en stadsfietsen werden voor een specifiek gebruik ontwikkeld. De hybridefiets voelt zich op zowat elk terrein en elke weg thuis. Hij combineert immers kenmerken van verschillende types fietsen. De tweewieler rijdt perfect op de weg, maar ook op bos- en veldweggetjes. Precies daarom, worden hybridefietsen ook vaak 'all terrain bikes' genoemd.


Symbiose tussen veiligheid, comfort en sportiviteit: de uitrusting van een trekkingfiets


Sportieve prestaties, totaal onberijdbare wegen en snelheidsrecords zijn meestal het voorrecht van mountainbikes of racefietsen. Hybridefietsen zijn de ideale partner voor lange trektochten met de fiets of korte uitjes in de stad. En dat dankzij de complete uitrusting en de flexibele gebruiksmogelijkheden.


Hybridefietsen: maximale verkeersveiligheid in de stad en op de weg


Hybridefietsen zijn uitgerust met schijf- of velgremmen. De meeste zijn standaard voorzien van reflectoren en volledig functionele verlichting. Ze hebben op het voor- en achterwiel een spatbord. Dat maakt ze ook geschikt voor het stadsverkeer.


Een comfortabel zadel voor lange tochten


Het zadel van een kwalitatieve hybridefiets zit doorgaans heel comfortabel. Méér nog: het bespaart je pijn ter hoogte van je heupen en je zitvlak, zelfs na een langere tocht. Een degelijk zadel voor een hybridefiets vangt immers alle onregelmatigheden in de ondergrond op. In vergelijking met een klassieke fiets of een stadsfiets, is het zadel van een hybridefiets vrij hard en smal voor een beter evenwicht tussen comfort en prestaties.


Het ergonomisch stuur


De keuze van het stuur heeft een grote invloed op je zithouding. Een ergonomisch stuur met verschillende handgreepopties laat je toe om op ieder moment van houding of zitpositie te veranderen. Ideaal, dus, voor lange uitstapjes.


Het frame


Hybridefietsen beschikken over een bijzonder stevig stalen frame óf over een frame in ultralicht aluminium. Heren kiezen vaak voor een fiets met een klassiek diamantvormig frame. Dames kiezen eerder voor een fiets met een trapezevormig of een gemengd frame. In een trapezevormig frame zit de bovenste buis iets lager. Een gemengd frame heeft twee extra spacers richting het achterwiel.

Heel wat hybridefietsen zijn trouwens voorzien van een flessen- en een pomphouder. Ook een bagagedrager maakt deel uit van de typische basisuitrusting van een hybridefiets.


De remmen


De verschillende types remmen verschillen niet alleen in prijs, maar ook qua functionaliteit en betrouwbaarheid. Conventionele velgremmen zijn relatief licht, maar functioneel. De prijs/kwaliteitverhouding is ongeëvenaard. Je treft ze vooral aan op goedkopere basismodellen, zoals: de Riverside 320 TR voor dames.

Hydraulische schijfremmen zijn dan weer iets duurder. Desondanks zijn ze betrouwbaar en kan je er goed mee doseren.


De versnellingen


Typische sportfietsen - zoals: MTB en racefietsen - beschikken veelal over een uiterst efficiënte derailleur. Ze hebben dan ook behoorlijk wat versnellingen. Dat is met name een voordeel op een terrein met veel niveauverschillen (zoals: bergachtige streken). De meeste hybridefietsen beschikken eveneens over een derailleur met 20 tot 30 versnellingen. Dat is ruimschoots voldoende om in de stad te kunnen fietsen.


De breedte van de banden: maximale grip en betrouwbare lagerweerstand.

Rijd je regelmatig op grillige ondergronden (grind, modder, ...), dan zijn een zekere bandbreedte en een degelijk loopvlak van cruciaal belang. Die configuratie geeft je voldoende grip, zelfs als je de wegen en de geasfalteerde paden verlaat. Let wel: bredere banden veroorzaken meer weerstand. Precies daarom, probeerden we een compromis te vinden tussen de extra brede banden van een MBT en de dunne banden van een wegfiets.


De belangrijkste aankoopcriteria: hoe vind je de juiste hybridefiets?


Heb je de voor- en de nadelen van verschillende types fietsen tegen elkaar afgewogen? Beantwoordt een hybridefiets het best aan je behoeften? Je kan nu op zoek naar het meest geschikte model. Niet alle modellen zijn evenwaardig. Hou sowieso rekening met de volgende aspecten.


De stuurpositie


Tussen comfort en gebruiksgemak of tussen snelheid en dynamiek: je hebt de keuze tussen een rechtere stuurpositie en een racehouding. In racehouding haal je meestal hogere snelheden. Je gaat sneller vooruit door de lagere luchtweerstand.


Het versnellingssysteem


Wie veel op een grillige ondergrond fietst, heeft een kwalitatieve derailleur met een maximaal aantal versnellingen nodig. Aangezien je zo vaak kan schakelen, bedwing je met een dergelijk transmissiesysteem probleemloos steile hellingen. Een ander voordeel is het beperkte gewicht, wat derailleurs zo populair maakt bij sportieve fietsers.


Verende vork of hardtail


Voor een tochtje over land- of boswegen die niet geasfalteerd zijn, kan je investeren in een model met een verende vork. Dergelijke fietsen zijn meestal duurder dan hardtails. Voor de meeste wielerliefhebbers zijn ze perfect geschikt voor dagelijks gebruik.


De vorm van het frame


De vorm van het frame is enerzijds een kwestie van persoonlijke voorkeur, anderzijds hangt die af van je lichaamsbouw en je lengte. Heren en dames zijn anders gebouwd, en dus hebben we specifieke fietsen voor dames en heren. Het frame moet hoe dan ook perfect afgestemd zijn op jouw individuele verhoudingen qua lichaamslengte en bouw.


De banden


Vóór je een fiets koopt, kan je maar beter nadenken over welk terrein je het vaakst opzoekt. In het bos en off-road heb je brede banden nodig. Kies wielen van 26 tot 28 inch.

Bij DECATHLON vindt je een breed gamma aan betaalbare hybridefietsen van verschillende afmetingen en in uiteenlopende modellen, maar steeds met een optimale prijs/kwaliteitverhouding. Onze populaire merken Riverside en Elops beschikken over kwalitatieve onderdelen. Die worden aangeleverd door materiaalfabrikanten als Shimano. Of je nu een wielertoerist of een trekker op de fiets bent: vind hier de beste hybridefiets voor jou!


FAQ


Wat is een hybridefiets?


Een hybridefiets of alle-terrein-fiets is heel polyvalent. Hij is zowel geschikt voor korte afstanden in de stad als voor lange fietstochten op veldwegen.


Wat is het verschil tussen een hybridefiets, een stadsfiets, een wegfiets en een mountainbike?


Racefietsen en mountainbikes zijn standaard sportief uitgerust in functie van specifieke routes. Stadsfietsen worden hoofdzakelijk in het stadsverkeer gebruikt. Ze zijn niet geschikt voor lange afstanden omwille van hun aanzienlijk gewicht en de uitgesproken verticale zitpositie. Een hybridefiets is enorm polyvalent en comfortabel. Zowel door de bouw als door de uitrusting van de fiets kan je er korte én lange afstanden mee afleggen.


Voor wie zijn hybridefietsen geschikt?


Het gaat om een ideaal vervoermiddel voor fietsers die op zoek zijn naar een degelijke fiets voor dagelijks gebruik. Hybridefietsen vallen vooral in de smaak bij gezinnen en mensen die ermee naar het werk willen rijden of er boodschappen mee willen doen. Ook wie houdt van langere fietstochten tijdens het weekend, kiest graag voor een hybridefiets.


Welke snelheid haalt een hybridefiets?


In grote lijnen schuilt het voordeel van hybridefietsen in hun flexibel gebruik Dat houdt in dat je er niet noodzakelijk snel mee hoeft te rijden. Ben je eerder op zoek naar snelheid en vermogen? Kies dan voor een wegfiets of een e-bike.


Wat is de ideale bandendruk voor een hybridefiets?


De bandendruk van een fiets hangt van verschillende factoren af: de ondergrond waarop je rijdt, het gewicht en de breedte van de banden. Daarom schommelt de optimale bandendruk in functie van het fietstype. Een druk van zowat 6-7 bar word aangeraden voor racefietsen. Mountainbikers komen ervanaf met een lagere druk tussen 2 en 3 bar.

Met een aanbevolen bandenspanning tussen 3 en 4,5 bar liggen hybridefietsen daar ergens tussenin. Brede banden kunnen een lagere druk aan dan hybride fietsen met dunnere banden.

Laat ze kiezen