Kinderfietsen

Kinderfietsen

Kinderfietsen: bij DECATHLON ben je aan het juiste adres! Loopfietsen, driewielers, BMX'en en mountainbikes voor kinderen. Hier vind je beslist wat je zoekt om je kind het fietsplezier te helpen ontdekken! Profiteer ook van onze fietsreparatie- en onderhoudsservice!
Hulp bij je keuze
Hoe kies je een kinderfiets?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€9900 −44%
€5495
*Van ‪20/9/2023‬ tot ‪2/10/2023‬
€9900 −44%
€5495
*Van ‪20/9/2023‬ tot ‪2/10/2023‬
€6000
4.4/5 Op basis van 23494 Beoordelingen in de winkels en online

Loopfietsen, driewielers en eerste fietsen voor jongens en meisjes van 1 tot 6 jaar.

Laat je kinderen kennismaken met het fietsplezier met ons ruime assortiment kinderfietsen, driewielers en loopfietsen, ontworpen voor het leren van het evenwichtsbehoud en de trapbeweging.De loopfiets is een fiets zonder pedalen waarmee je kind op twee wielen kan werken aan zijn evenwicht. Dit is een uitstekende manier om kinderen met fietsen kennis te laten maken. Twijfel dus niet en ontdek de verschillende loopfietsen in onze catalogus.

De driewieler is een kleine, stabiele fiets met drie wielen en pedalen. Je kind kan ermee zijn eerste tochtjes met pedalen maken. Hij kan zijn eerste trapbewegingen oefenen zonder zich zorgen te hoeven maken over zijn evenwicht. Het is ook een uitstekend middel om je kind te laten proeven van het fietsplezier.

De kinderfietsen van 3 tot 6 jaar zijn echte fietsen, die speciaal zijn ontworpen om kinderen het fietsen te laten ontdekken. Met of zonder zijwieltjes zal je kind zijn eerste echte pedaalslagen kunnen doen met zijn eerste kinderfiets."

Onze verschillende fietsen voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Zodra je kind zijn evenwicht kan vinden, zal het vrij kunnen trappen op een fiets. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar hebben we een uitgebreid assortiment mountainbikes, stadsfietsen en koersfietsen voor kinderen! Ontdek ook de BMX! Deze kleine, robuuste en wendbare fietsen zijn perfect aangepast aan de rijstijl van kinderen.

Fiets in alle veiligheid met je kinderen dankzij onze verschillende kinderfietsaccessoires.

Zorg ervoor dat je kinderen veilig fietsen en breng hen goede gewoonten bij. Kinderfietshelmen en -handschoenen beschermen je kinderen bij een val en geven hen vertrouwen voor hun eerste ervaringen op twee wielen. Je kunt de fietsen van je kinderen ook uitrusten met bellen en toeters, zodat ze gehoord worden, en met mandjes, zodat ze hun spullen kunnen vervoeren.

Een aangepaste fiets voor elk kind


Fietsen is een zeer populaire activiteit bij jonge kinderen. Maar voordat je het fietspad kiest, is het belangrijk om een fiets te kiezen die geschikt is voor je kind. De veiligheid van je kind staat immers op het spel. Bij Decathlon vind je een ruim assortiment van kwalitatieve kinderfietsen. Van driewielers voor beginners tot racefietsen voor jonge professionals. Er is wat wils voor elke leeftijd en lengte. Ontdek hier hoe je de beste kinderfiets kiest.


Welke fiets is geschikt voor mijn kind?

Fietsen is een leerproces. Voor een geslaagde initiatie is het belangrijk de juiste fietsmaat te kiezen. Ook moet de kleine fietser worden uitgerust met de juiste accessoires om zijn of haar veiligheid tijdens het fietsen te garanderen. Voordat je een kinderfiets koopt, moet je jezelf de volgende vragen stellen:
•  Welke kinderfiets is geschikt voor welke leeftijd?
•  Waarom is een fietshelm voor kinderen essentieel?


De maat van de fiets is een doorslaggevende factor bij de keuze van een kinderfiets. Om onbezorgd te kunnen fietsen, moeten de voeten van het kind de grond raken wanneer het zadel op zijn laagste stand staat. Bovendien moet je kind gemakkelijk bij de remmen van de fiets kunnen. Afhankelijk van het model is het ook belangrijk ervoor te zorgen dat het fietsframe gemakkelijk toegankelijk is. Een hogere middenbuis wordt bijvoorbeeld eerder aanbevolen voor oudere kinderen en tieners.

Als je de juiste kinderfiets hebt gevonden, is het tijd om een fietshelm te kiezen. Dit is een essentieel accessoire om veilig te fietsen op de weg. Hoewel het dragen van een helm in België optioneel is, wordt het sterk aanbevolen. Deze uitrusting beschermt het hoofd van je kind in geval van een val of ongeluk. Het dragen van een helm op de fiets getuigt van verantwoordelijkheidszin, zowel op weg naar school als in de vrije tijd.


Welke fietsaccessoires heeft een kind nodig?

Om te fietsen heeft een kind verschillende accessoires nodig: een fietshelm, kniebeschermers, elleboogbeschermers. Steunwieltjes zijn ook noodzakelijk voor jonge kinderen. Bovendien is het verplicht de kinderfiets uit te rusten met reflectoren, zodat andere weggebruikers hem kunnen zien, zelfs in het donker.

Ons advies:
Een kinderfiets groeit ongeveer één tot twee jaar met het kind mee, aangezien het zadel en het stuur in hoogte verstelbaar zijn. De meeste kinderen leren fietsen tussen de leeftijd van één tot vier jaar. Voor de allerkleinsten zijn loopfietsen bijzonder geschikt om het evenwicht te trainen. Zo wordt de overgang naar een echte fiets kinderspel!


Laat ze kiezen