Forelvissen

Forelvissen

De forel is een wilde en emblematische vis. Vooral op zijn hoede, is zijn zoektocht de adrenaline van deze sport. Of u nu vist op forel in vijvers, meren of wildwater, wij hebben de juiste uitrusting voor u.
Hulp bij je keuze
Je lijn uitloden om zonder dobber te vissen
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Vanaf
€500
€002/M
BEST BEOORDEELD
€3000 −20%
€2400
*Van ‪4/9/2023‬ tot ‪22/10/2023‬
VERLAAGDE PRIJS
€600
€012/stuk
€400
€200/stuk
Vanaf
€500
€002/M
VERLAAGDE PRIJS
€500
Verlaagde prijs voordien €600
€002/M
Vanaf
€600
€012/M
€6400 −6%
€6000
*Van 27/8/2023 en zolang de voorraad strekt
VERLAAGDE PRIJS
€2400
Verlaagde prijs voordien €2600
€750 −50%
€375
*Van 11/9/2023 en zolang de voorraad strekt
€003/M
Vanaf
€200
€004/M
4.4/5 Op basis van 14656 Beoordelingen in de winkels en online

FORELVISSEN


Het forelvissen is een populaire visserij in België en Nederland, dat door steeds meer vissers wordt beoefend. Met alle mooie betaalde visputten is dat ook niet zo gek natuurlijk. Wie regelmatig op forel vist, weet dat de juiste spullen hierbij onmisbaar zijn, forellen zijn namelijk slimme maar ook vooral schuwe vissen die je niet zomaar tot een aanbeet verleid. De forelvijvers in België en Nederland zijn daarbij nog wel eens een uitzondering, hier is de kans wat groter dat je goed forel kunt vangen! Het vissen op forel kan op een passieve en actieve manier worden gedaan, Wanneer passief vist vis je met een dobbermontage waarmee je vist op de diepte waar de forel zich bevind. Het slepend vissen op forel is een actieve manier van vissen waarbij je langs de waterkant echt opzoek gaat naar de forel. Voor zowel het actief vissen op forel als het passief vissen hebben wij de juiste materialen beschikbaar, bestel dus snel je spullen voor het forelvissen op Decathlon.be! Er zijn methoden voor het vissen op forel die zijn aangepast aan verschillende soorten water: in rivieren en grotere meren, de natuurlijke habitat van de forel, werkt het spinvissen met kleine lepels, spinners, pluggen, rubber kunstaas of zelfs natuurlijk aas heel goed. Vissen met float of licht grondaas en natuurlijk kunstaas is ook altijd succesvol. Op vijvers en speciale forellenmeren is spinnen vaak verboden. Daarom zijn er voor dit type water vistechnieken ontwikkeld, zoals het trollen - actief vissen met dobbermontages, sbirolino vissen en tremarella vissen. Deze worden allemaal actief bevist met levend aas, kunstmatige imitaties van levend aas of foreldeeg, waardoor de forel wordt aangesproken door zijn twee prikkels, beweging en geur. Om te beginnen met forelvissen raden wij voor rivieren en meren een lichte spinhengel en een compacte vaste reel aan. Een gevlochten lijn van 0,12 of 0,25 monofilament, een paar wartels en een kleine selectie gewoon kunstaas zoals spinners en lepels maken de uitrusting compleet. Deze uitrusting, gecombineerd met een paar lichte dobbers en loodjes, is ook goed voor de driftvisserij of lichte bodemvisserij met natuurlijk aas. Wilt u uw eerste ervaring opdoen op een vijver of forellenmeer? Dan zijn onze startersets, gecombineerd met 0,25 monofilamentlijn, een paar wartels en forellenhaken en een doosje larven, ideaal. Wij raden ook het gebruik aan van een klein, compact schepnet en een goed, scherp mes om de vangst schoon te hanteren.


FOREL

De forel is een van de populairste en lekkerste eetbare vissen in heel Europa en is populair bij alle vissers. Of het nu in rivieren, meren of vijvers is, forel is bijna overal te vinden waar het zuurstofgehalte het toelaat. De forel is een roofvis die graag op de stroom aast en te vinden is op stroomrijke wateren aan stroomranden, terugstromen of samenvloeiingen. Verder houdt forel, zoals elke roofvis, van overhangende bomen, struiken of andere bedekking die zich aandient.


FOREL VISSPULLEN KOPEN?


Omdat de forel zo schuw is bestaan de meeste visspullen voor het forellen uit een lichte klasse. Het lichte materiaal zal er voor zorgen dat de forel zo min mogelijk weerstand voelt tijdens de aanbeet, wat zal resulteren in het vertrouwen in het nemen van je aas.


Voor het forelvissen heb je de juiste uitrusting nodig, dit bestaat in de meeste gevallen uit:

  • Forel spinhengels
  • Spinmolens
  • Scherpe haken
  • Licht onderlijnmateriaal

GOEDKOOP FOREL VISMATERIAAL KOPEN


Wanneer je in je zoektocht naar Forel vismateriaal op onze webshop bent beland, zul je al gauw tot de conclusie komen dat de keuze groot is. Als grootste hengelsportzaak van de België hebben we namelijk voor elk type visser een zeer compleet aanbod aan hengels, aas en al het overige denkbare materiaal. Zo ook voor de visfanaat die op zoek is naar forelspullen. We hebben forel vismateriaal in verschillende prijsklassen, van bekende en minder bekende merken en voor zowel de ervaren als de beginnende forelvisser.

Laat ze kiezen