Wedstrijdkleding

Wedstrijdkleding

Bij Decathlon verkopen we showkleding voor beginners en ervaren ruiters. Van witte broeken tot showjasjes, je vindt hier alles wat je van top tot teen nodig hebt om op je best te zijn op de grote dag!
Hulp bij je keuze
Je checklist voor op wedstrijd
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€1500 −20%
€1200
*Van ‪11/8/2023‬ tot ‪10/10/2023‬
€4750
€9600 −10%
€8600
*De uitverkoop begint op 19/9/2023
4.6/5 Op basis van 1346 Beoordelingen in de winkels en online

Wat voor kleding heb je nodig bij een paardrijwedstrijd?

Als je aan een paardrijwedstrijd gaat meedoen, ongeacht springen, dressuur of een andere discipline, dan dien je de juiste wedstrijdkleding te dragen. Buiten het dragen van een paardrijhelm die aan de juiste veiligheidseisen voldoet, zijn er geen specifieke regels met betrekking tot het dragen van wedstrijdkleding in de lagere niveau’s. We raden je aan om de specifieke regels en eisen met betrekking tot wedstrijdkleding te controleren bij de bond waar je je wedstrijden start maar je kunt het ook even navragen bij je manage.

Er zijn wel wat klassieke regels die opgevolgd moeten worden. Het wordt aangeraden om een witte paardrijbroek te dragen in combinatie met een witte blouse, plastron met speld en een zwart of donkerblauw wedstrijdjasje. Met een mooi netje of knotje in je haar is je wedstrijdoutfit helemaal af! Ook zijn er vaak wat regels met de betrekking tot je paard. Zodat jullie samen een mooi geheel vormen. Deze kan je ook vinden bij de federatie of manege waar je je wedstrijd start.

Laat ze kiezen