Ijsschaatsen

Ijsschaatsen

Wat je niveau ook is, of je voor het eerst op de schaatsen staat of er al jaren mee vertrouwd bent, of je schaatst op een schaatsbaan of op een bevroren meer, je vindt bij ons schaatsmerk OXELO een brede keuze aan schaatsen en uitrusting om in alle veiligheid te kunnen schaatsen.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
€2500 −20%
€2000
*Van 22/9/2023 en zolang de voorraad strekt
€9900 −30%
€6900
*Van 23/11/2022 en zolang de voorraad strekt
BEST BEOORDEELD
€3000
BEST BEOORDEELD
€7999 −12%
€6999
*Van ‪1/9/2023‬ tot ‪29/9/2023‬
€9900 −30%
€6900
*Van 23/11/2022 en zolang de voorraad strekt
€4500
BEST BEOORDEELD
€6990 −20%
€5590
*De uitverkoop begint op 26/9/2023
€7990 −20%
€6390
*De uitverkoop begint op 26/9/2023
4.4/5 Op basis van 8237 Beoordelingen in de winkels en online

SCHAATSEN: EEN KWESTIE VAN COMFORT EN ONDERSTEUNING


Flexibel of stijf? Bij Decathlon vind je schaatsen, accessoires en beschermers voor kinderen en volwassenen en voor beginnende en ervaren schaatsers. Stijve schoenen zijn vooral geschikt voor doorgewinterde schaatsers, omdat ze een betere ondersteuning aan de enkel geven bij sprongen en pirouettes. Voor kinderen en beginners is het comfort van de schoen het belangrijkste. Dat comfort is vooral afhankelijk van de soepelheid van het leer of de gebruikte synthetische materialen. Of je nu kiest voor soepele of stijve schaatsen, vergeet nooit dat een geschikte schoen vooral een schoen is die je met de veters perfect kunt laten aansluiten rond je voet.


RECREATIEF SCHAATSEN: HET BELANG VAN BESCHERMING


Zoals bij alle glijsporten loop je bij schaatsen een bijzonder hoog risico om te vallen. Het gebeurt regelmatig dat je op je knieën valt en je probeert op te vangen met je handen. Daarom is het heel belangrijk om knie- en polsbeschermers te dragen om het risico op blessures te beperken of minstens de ernst ervan te verminderen. De schuimkussentjes binnenin absorberen de schok en de kunststof buitenschalen helpen je blessures voorkomen. Ook je ellebogen zijn bijzonder kwetsbare zones, dus raden we aan om daarnaast elleboogbeschermers te dragen. Die werken op dezelfde manier als kniebeschermers met absorberende schuimkussentjes en een buitenschaal en zijn onmisbaar voor schaatsers. Daarom vind je bij ons beschermsets met knie-, pols- en elleboogbeschermers.


DE HELM, NOG EEN ONMISBAAR ACCESSOIRE VOOR SCHAATSERS


Hoewel het dragen van een helm niet verplicht is, raden we toch sterk aan er een te dragen bij het schaatsen. Vooral als je maar af en toe gaat schaatsen en je reflexen en technieken niet zo goed ontwikkeld zijn. Zoals bij elke winter- of glijsport loop je immers een bijzonder hoog risico om te vallen. Een helm is dan onmisbaar om je goed te beschermen. Het goede nieuws is dat je niet hoeft te investeren in een specifieke schaatshelm die vooral in de kast ligt. Een helm voor skaten, skateboarden of steppen volstaat, omdat die zware schokken kunnen opvangen. Natuurlijk enkel op voorwaarde dat de helm geen barsten of scheuren vertoont, want zo'n helm kan je niet meer voldoende beschermen en moet je direct vervangen.


Laat ze kiezen