Scheenbeschermers

Scheenbeschermers voor voetbal

Omdat voetballers altijd tot het uiterste gaan, zijn scheenbeschermers een must, en zelfs verplicht in wedstrijd. Je kan scheenbeschermers bij Decathlon kopen in verschillende maten en uitvoeringen (met of zonder enkelbescherming) en van merken als Kipsta, Adidas en Uhlsport.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Nood aan scheenbeschermers?
Nood aan scheenbeschermers?
NIEUWE COLLECTIE
€1000
€6000 −16%
€4995
*De uitverkoop begint op 2/9/2023
€5000 −22%
€3900
*De uitverkoop begint op 25/9/2023
Tweedehands
Nieuwprijs: €3500 −57%
€1500
€2500
€1800 −7%
€1674
*De uitverkoop begint op 25/9/2023
€5500
FLEXGXPro Zwart
SOXPRO

FLEXGXPro Zwart

Uitsluitend online verkocht
€1800 −7%
€1674
*De uitverkoop begint op 25/9/2023
4.6/5 Op basis van 1376 Beoordelingen in de winkels en online

Onmisbaar voor voetballers: beenstukken en scheenbeschermers

Spelers die om de bal vechten, gaan tot het uiterste! Zonder scheenbeschermers kan dat al snel tot blessures leiden. En dat niet alleen in het voetbal, maar ook in tal van andere sporten.


Wat zijn goede scheenbeschermers?

Afhankelijk van welke sport beoefent, moeten je scheenbeschermers aan andere eisen voldoen. Die voor voetballers moeten vrij stevig zijn om hen tegen de noppen op de schoenen van andere spelers te beschermen. De bal gaat daardoor ook beter botsen. De ideale scheenbeschermers bieden bijkomende bescherming voor je enkel, die je gewrichten aanstuurt.


Onze aanbeveling: klittenband, moffen en bijkomende steunstukken helpen om je scheenbeschermers perfect aan je been vast te maken.


Waarom zijn scheenbeschermers zo belangrijk voor voetballers?

Als je een mach tijdens een voetbalkampioenschap bekijkt, zie je dat alle spelers scheenbeschermers dragen. Ze vormen inderdaad een essentieel onderdeel van een professionele voetbaluitrusting. en worden onder de kousen gedragen. Daardoor is de enkel extra beschermd.


Het onderste gedeelte van je been bestaat uit je scheen- en je kuitbeen, die dicht bij elkaar liggen. Je scheen is een lang en heel gevoelig been, dat je voldoende moet beschermen. Een toevallige schop, een harde bal of een ander incident kan zware gevolgen hebben. Bescherming is écht belangrijk.


Scheenbeschermers zijn licht, compact en nemen in je sporttas weinig plaats in. Het gaat om een kleine investering die een grote impact heeft.


Er bestaan heel wat beenstukken voor voetballers in verschillende kleuren, en dat zowel voor kinderen als voor volwassenen. Bijzonder populaire merken zijn Adidas, Kipsta en Uhlsport & Derbystar.


De voor- en nadelen van beenstukken voor voetballers

Scheenbeschermers zijn gemaakt uit metaal, kunststof of foam. Ze beschermen je scheenbeen tegen breuken en kneuzingen. Extra enkelbescherming ontziet je gewrichten en je achillespees. Zo voorkom je scheurtjes en pijnlijke verstuikingen.


Je hebt het al begrepen: beenstukken beschermen je benen tijdens het sporten. Als je scheenbeen in plaats van met de bal per ongeluk met een voet van een andere speler in contact komt, loop je daarmee minder kans op blessures. Een bal die tegen je scheenbeschermers botst, kan ook veel minder schade aanrichten.


Op basis van welke criteria koop je scheenbeschermers?

Je hebt de keuze tussen twee verschillende types: eenvoudige scheenbeschermers of scheenbeschermers met extra enkelbescherming.


Net als veel andere merken, geeft het beroemde merk KIPSTA je de keuze uit verschillende bevestigingssystemen.


Eenvoudige scheenbeschermers voor voetballers

Eenvoudige scheenbeschermers kunnen op verschillende manieren worden vastgemaakt. In de eerste plaats maak je de kussentjes met klittenband rond je kuit vast. Andere modellen hebben een trekkous. Scheenbeschermers met kousen blijven makkelijker zitten en voelen comfortabeler aan. Er zijn immers geen klittenbandstrips die tegen je kousen kunnen schuren.


Scheenbeschermers met extra enkelbescherming

Aan sommige scheenbeschermers kan je met klittenbandstrips extra enkelbescherming vastmaken. In andere gevallen is die zelfs ingewerkt. Een afneembare enkelbescherming laat toe je scheenbeschermers weg te halen zonder dat je je schoenen hoeft uit te trekken.


Op de vraag welke beenstukken je het best koopt, bestaat geen eenduidig antwoord. We raden je aan je in een DECATHLON-vestiging te laten adviseren, zodat je als voetballer het ideale beschermingsmateriaal vindt. Voor welk model je ook kiest, scheenbeschermers koppelen afdoende bescherming aan de nodige bewegingsvrijheid.


Wat je over vóór je aankoop over scheenbeschermers moet weten

De benen van heren, dames en kinderen verschillen in vorm en grootte. Er zijn dan ook scheenbeschermers voor volwassenen en scheenbeschermers voor kinderen.


Bij de modellen voor volwassenen wordt een extra onderscheid tussen heren en dames. De maat van scheenbeschermers moet altijd op je persoonlijke behoeften inspelen. We bieden scheenbeschermers aan in verschillende maten: van XS tot XL. Zoek in onderstaande tabel op welke maat bij jou past:


MaatVolwassenenKinderen
XS140 - 150 cm
S150 - 160 cm101 - 111 cm
M160 - 170 cm114 - 129 cm
L170 - 180 cm130 - 142 cm
XL180 - 190 cm

Opmerking : afhankelijk van de leverancier kunnen er kleine verschillen zijn.


Naast de maat, speelt ook het materiaal een belangrijke rol. Licht materiaal is beter voor je kuit, maar biedt soms minder bescherming. Scheenbeschermers uit foam met een schokdempende EVA-laag zijn comfortabel om te dragen en bieden een efficiënte bescherming. We raden dubbelgehard foam aan. De schokbestendige buitenkant bestaat meestal uit harde kunststof. Die weegt niet veel en biedt toch een optimale bescherming. Een deel van de inslagen en de impactenergie wordt daarmee geabsorbeerd. De schokdempende laag zit om je been heen. Elastische componenten verhogen je draagcomfort.


Niet-verstevigde scheenbeschermers die je onder je voetbalkousen draagt, beschermen je enkel slechts in beperkte mate. Anderzijds geven ze meer beschermingsvrijheid dan verstevigde scheenbeschermers die je onder je hiel vastmaakt. Scheenbeschermers zitten ook deels in je schoen, waardoor je misschien wat balgevoel mist.


☄☄☄

FAQ


Wat zijn de beste beenstukken voor voetballers?

Adidas, Kipsta, Uhlsport en Puma behoren tot de beste merken. Ze bieden scheenbeschermers van hoge kwaliteit aan.


Welke maat moeten mijn scheenbeschermers hebben?

De beste manier om de perfecte pasvorm te vinden? Pas ze aan! Onderstaande tabel geeft een beknopt overzicht van de beschikbare maten.


Hoe scheenbeschermers dragen?

Er bestaan modellen die je gewoon over je scheenbeen trekt vóór je in je schoenen stapt. Andere modellen kan je achter je kuit vastmaken met klittenband of riempjes.


Zijn scheenbeschermers verplicht?

Voetballers worden inderdaad verplicht om tijdens elke wedstrijd scheenbeschermers te dragen. De scheidsrechter gaat na op die regel door alles spelers wordt nageleefd.

Laat ze kiezen