Ontdek vinyasa yoga! 

Vinyasa Yoga is een dynamische en sportieve vorm van yoga. Ontdek hier alles wat je weten moet voor je eerste sessie!

Le vinyasa yoga

Wat houdt het in?

Vinyasa Yoga is een van de populairste en modernste vormen van yoga. Het is een dynamische en sportieve yogavariant waarbij de deelnemers een heel aantal verschillende houdingen in elkaar laten overvloeien. Voor een optimaal resultaat gebeurt de ademhaling synchroon met de lichaamshoudingen.

Deze variant is bijzonder geliefd bij veel mensen omdat hij zeer afwisselend is: de reeksen variëren van les tot les en heel wat centra bieden ook gevorderde cursussen aan om de cursisten in hun vooruitgang bij te staan. 

Voordelen

Regelmatige yoga brengt verschillende lichamelijke en mentale voordelen met zich mee! 

Op lichamelijk vlak:

Verbetert de conditie van je hart- en bloedvaten Maakt je soepeler Versoepelt stijve gewrichten Helpt je af te vallen Verstevigt je spieren

vinyasa yoga

Op mentaal vlak:

Vermindert stress en angsten Verhoogt je energieniveau Verbetert je algemeen welzijn Bevordert de concentratie

vinyasa yoga

Hoe verloopt de eerste les?

Kom op tijd, zodat je je in kunt schrijven en eventuele vragen aan de leraar kunt stellen. Het zal een dynamische les worden, met veel verschillende houdingen die allemaal maar kort worden aangehouden. Deze yogavariant is ideaal voor beginners omdat de leraars vaak op basis van de verschillende niveaus enkele aanpassingen aan de houdingen voorstellen. Het kan gebeuren dat je bepaalde houdingen niet kunt uitvoeren, en dat is geen probleem!

Iedereen ontwikkelt zijn Vinyasa-stijl op zijn eigen ritme. Probeer niets te forceren en stel jezelf niet op de proef. De lessen kunnen ook heel leuk zijn, omdat de leraar vaak een muziekje op de achtergrond speelt.

Wat heb je nodig voor vinyasa yoga:

Een matje: kies best voor een antislipmatje, zodat je niet uitglijdt bij de verschillende houdingen.

Legging of short: leggings, kuitbroeken of shorts zijn allemaal geschikt voor Vinyasa yoga. Kies bij voorkeur voor een ademende broek die al je bewegingen volgt en een hoge taille heeft, om jezelf te beschermen en te bedekken.

Top: kies voor een comfortabele en ademende top, die niet irriteert bij je verschillende bewegingen en niet afzakt in de Omlaagkijkende Hond.

Materiaal: yogablokken en -riemen kunnen helpen bij bepaalde houdingen als je ze moet aanpassen. 

Geniet van de flow!