ReCYCLE - Oude fietsen, nieuwe kansen

ReCYCLE geeft een nieuwe kans aan je oude fiets, maar da's lang niet alles. Oude fietsen, nieuwe kansen: het is écht wel meer dan gewoon een slogan.

ReCYCLE - Oude fietsen, nieuwe kansen

Gebruik je je fiets niet meer? Of is die van je kind simpelweg te klein geworden? Breng hem gerust binnen bij Decathlon! Wij kopen hem graag van je terug, en geven je er een waardebon voor in de plaats. Deze is geldig in al onze winkels en op decathlon.be. Wat je fiets betreft, die geven wij een nieuwe look en een nieuwe eigenaar. We geven hem nieuwe kansen.

Maar ReCYCLE is meer dan alleen het terugkopen van fietsen. Het bevat ook een reeks initiatieven met allemaal hetzelfde doel: fietsen toegankelijk maken voor de Belgen. Voor alle Belgen. Je leest er meer over in dit artikel.

ReCYCLE. Oude fietsen, nieuwe kansen.

ReCYCLE - Oude fietsen, nieuwe kansen
ReCYCLE - Oude fietsen, nieuwe kansen

nieuwe mogelijkheden... 
en niet alleen voor fietsen

Met de actie 'ReCYCLE' willen we van nut zijn voor de Belgen. Door fietsinitiaties te organiseren in de eerste plaats. Want, zoals je hieronder kan lezen, hebben veel volwassene landgenoten nooit leren fietsen. Nochtans betekent fietsen 'vrij zijn', en opent het vooral tal van mogelijkheden.

Daarnaast staan we bij Decathlon bekend voor onze technische producten aan toegankelijke prijzen. Door jouw oude fiets aan een democratische prijs - én met 2 jaar garantie - weer te verkopen maken we fietsen opnieuw weer wat toegankelijker.

Fietsen, dat verleer je niet. Tenzij je het nooit geleerd hebt natuurlijk ...

ReCYCLE - Oude fietsen, nieuwe kansen
ReCYCLE - Oude fietsen, nieuwe kansen

fietslessen voor volwassenen

Fietsen, dat verleer je niet. Tenzij je het nooit geleerd hebt natuurlijk ... In België kan ongeveer 1 op 7 volwassenen niet fietsen. Decathlon slaat dan ook de handen in mekaar met de vzw Mobiel 21 (beweging voor duurzame mobiliteit) om volwassenen gratis fietsinitiaties aan te bieden. Deze lessen zullen plaatsvinden op de parking van 10 van onze Decathlon-winkels over het hele land.

"Het bezitten en het kunnen gebruiken van een fiets zijn sociale troeven die extra kansen bieden, bijvoorbeeld ook op vlak van tewerkstelling", zegt Jan Christiaens, gedelegeerd bestuurder van Mobiel 21. "Transportarmoede, waar het niet kunnen fietsen onder valt, treft veel meer mensen dan we zouden denken. Om dit probleem aan te pakken, starten we op 26 maart met fietstrainingen op de parkings van 10 Decathlon-winkels in heel België. Onze deskundigen zullen de deelnemers begeleiden en hen adviseren over de routes die zij later in hun buurt kunnen nemen."

De eerste initiatie zal doorgaan op zaterdag 26 maart om 10 uur op de parking van Decathlon Evere. Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

Wanneer de fiets opnieuw in perfecte staat verkeert en hij in alle veiligheid gebruikt kan worden, verkopen we hem tweedehands aan een democratische prijs, met 2 jaar garantie

fietsen aan een toegankelijke prijs

16% van de volwassene Belgen heeft nooit leren fietsen. En 3 op 10 volwassenen hebben er zelf geen, meestal om financiële redenen. Het doel van de campagne 'ReCYCLE' is dus ook om fietsen aan een toegankelijke prijs te kunnen aanbieden. Fietsen die in goede staat zijn, en die grondig gecontroleerd werden door onze techniekers. "Wanneer de fiets opnieuw in perfecte staat verkeert en hij in alle veiligheid gebruikt kan worden, verkopen we hem tweedehands aan een democratische prijs, met 2 jaar garantie. Op deze manier maken we fietsen financieel toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen in België", aldus Arnaud De Coster, verantwoordelijke van het project "second life" bij Decathlon België.

ReCYCLE - Oude fietsen, nieuwe kansen
ReCYCLE - Oude fietsen, nieuwe kansen