Golf Inesis Decathlon

De juiste uitrusting kiezen om te starten met golf

De noodzakelijke uitrusting voor de beginnende golfer kunnen we onderverdelen in 3 grote delen: het golfmateriaal, de ballen en de golfkleding. Ontdek hier onze checklist van zaken die je nodig hebt als je je eerste stappen op de golfbaan wil zetten.

Golf Inesis Decathlon

Noodzakelijke uitrusting voor de beginnende golfer

EEN SET VAN 7 CLUBS
Zonder clubs kun je onmogelijk golfen! Voor beginners en voor de eerste jaren is de Inesis-set van 7 clubs een absolute aanrader. Met die set dek je alle afstanden op de golfbaan en bovendien is dit de gemakkelijkste set die Inesis ooit ontworpen heeft. Met een driver, een hybride, irons 6 en 8, een pitching wedge, een sandwedge en een putter ben je perfect uitgerust om je op de golfbaan te begeven.


GOLFTASSEN
Om je 7 clubs gemakkelijk te vervoeren, raden wij je een standbag aan die je kunt neerzetten op de golfbaan. Omdat een dag golfen behoorlijk sportief is, kies je best voor een lichte en gemakkelijk te dragen tas die je amper voelt, ook niet na urenlang spelen.

Golfballen en golfaccessoires

ballen golf golfballen tee tees Inesis Decathlon
Tee tees golftee golf Inesis Decathlon

Tees

Bijzonder handig accessoire voor elke golfspeler en onmisbaar bij sommige slagen, met de tee kun je de bal iets hoger leggen wanneer je afslaat. Tees zijn er in verschillende hoogtes, afhankelijk van wat je nodig hebt en van de club waarmee je wil beginnen.

golfballen golfbal Inesis Decathlon

Golfballen

Golf spelen zonder ballen ... Onmogelijk! Onze tip voor wie start met golf: kies ballen van een eenvoudige constructie (de zogenaamde 2 piece balls). Die kosten niet zoveel en garanderen je een optimale afstand bij je slagen, ze voldoen prima voor beginners ... en het is ook niet zo erg als je een keertje een golfbal kwijtraakt omdat die in het water is beland!

pitchfork golf Inesis Decathlon

Een pitch fork

De naam doet denken aan tuingereedschap, maar dit is echt een VERPLICHT accessoire voor iedere golfspeler. Een pitchfork gebruik je om je pitchmarks op de green te repareren. Wat is een pitchmark? Dat is het putje dat de bal maakt in de green wanneer hij neerkomt. De green (de zone rondom de hole) is erg delicaat en het duurt weken voor hij weer mooi glad is als je er geen zorg voor draagt. Neem dus steeds een pitchfork mee!

Golfkleding

De juiste uitrusting kiezen om te starten met golf
golfhandschoen golfhandschoenen Inesis Decathlon

De golfhandschoen

Een golfhandschoen is een onmisbaar accessoire, vooral voor beginners. Je draagt hem aan slechts één hand, die niet je voorkeurshand is (dus links als je rechtshandig bent en andersom). Een handschoen heeft twee voordelen: je hebt meer grip op de golfclub en je huid is beschermd tegen irritaties.

polo golf Inesis Decathlon

De polo

Dit kledingstuk is onlosmakelijk verbonden met de golfsport, en in sommige golfclubs verplicht, zowel voor heren als voor dames. Omdat het belangrijk is dat je de swingbeweging comfortabel kunt uitvoeren, raden wij je sterk aan een poloshirt te dragen dat specifiek ontworpen is voor golf. Dergelijke shirts zijn licht en ademend en bieden je veel bewegingsvrijheid.

golfschoen golfschoenen Decathlon Inesis

De schoenen

Golfschoenen zijn speciaal ontworpen voor de bewegingen die je maakt en voor de ondergrond op de golfbaan en de practice. De zool, al dan niet met spikes, laat je toe om bij de swingbeweging te draaien zonder je evenwicht te verliezen, zodat je in alle gemoedsrust je slag kunt maken.

broek golf golfbroek Inesis Decathlon

De broek

Net zoals het poloshirt geen gewoon shirt is, is de golfbroek ook geen gewone broek. Hij is specifiek ontworpen om te golfen, met diepere en sterkere zakken zodat je er je golfballen en accessoires in kwijt kunt, en met een snit die veel bewegingsvrijheid biedt bij de swingbeweging.

GOLFKLEDING

Het petje

Een petje "gelijk de echte". ;-) Het is niet alleen stijlvol om te dragen op het golfparcours, maar ook heel praktisch wanneer de zon je zicht kan belemmeren of je hoofd kan opwarmen. Een waterdicht petje is ook een echte meerwaarde als het regent!