Biljart

Hoe kies ik mijn biljartkeu?

Wij bieden 2 types keus aan, die je kunt gebruiken voor 3 soorten biljart: pool, blackball en snooker. Daarnaast hebben we ook specifieke keus voor driebanden.  

3 Soorten biljart en 2 types biljartkeus

De afmeting van de ballen bepaalt de afmeting van de pomerans (het uiterste stukje van de keu, waarmee je tegen de bal stoot) en bijgevolg dus ook de keuze van je keu. De extension (uitbreiding) laat toe om de keu te verlengen, bijvoorbeeld wanneer je snooker speelt op een grote tafel.

  • Blackball

    Blackball en snooker

    Diameter van de pomerans van de keu: 10 mm, aangepast aan kleinere ballen. Deze keus zijn vervaardigd uit essenhout en bestaan uit twee delen (ofwel in 3/4de ofwel in twee gelijke delen.

  • billard-américain.jpg

    8-Ball

    Diameter van de pomerans van de biljartkeu: 13 mm. De keu voor 8-ball is vervaardigd uit essenhout en bestaat in twee afmetingen (voor de keus uit één stuk) : 1,22 m (48") en 1,45 m (57"). Deze lengte is aangepast aan de lengte van de speler, maar bijvoorbeeld ook aan de grootte van de ruimte. De keu kan ook uit 2 gelijke delen bestaan, waardoor hij gemakkelijker vervoerd kan worden.

Let op de grip: net zoals bij tennis heb je een betere grip dankzij de tape. Voor competitiewedstrijden raden we een essenhouten biljartkeu aan uit twee delen (met verbinding op driekwart). Dit product heeft een extension, zodat je het kunt gebruiken voor een grotere Snookertafel.