running kledij

Hoe kies ik een hardloopshirt ?

Een shirt voor op de weg of voor tijdens je trail activiteiten. Met of zonder mouwen, wel of geen compressie, een of twee lagen? Een hardloopshirt heeft verschillende doelen, maar hoe kies je het juiste shirt ?

De juiste keuze voor een hardloopshirt is gebaseerd op twee criteria: het weer en de behoeften op basis van je trainingen of wedstrijden.

Weersomstandigheden

Het aanbod van Kalenji is in hoge mate afhankelijk van het weer.

 • Koud weer

  Wanneer je van plan bent om met koud weer te gaan hardlopen dan kun je het best kiezen voor een shirt die je meer bescherming geeft en dus meer warmte zal bieden. Goed hardloopshirts doen dit zonder afbreuk te doen aan het ademend vermogen je nodig hebt tijdens het hardlopen.

 • Warm weer

  Tijdens warm weer adviseren wij je om een hardloopshirt met korte mouwen of een tank top te dragen. Alle producten uit ons assortiment hebben een optimale transpiratie afvoer en stellen je in staat om comfortabel en droog hard te lopen.

Afhankelijk van je behoeften

Kalenji biedt de keuze uit ademende hardloopshirt die je kunt dragen tijdens verschillende omstandigheden. Elke loper is anders, je wensen zijn niet hetzelfde en kunnen variëren tussen trainingen en wedstrijden :

 • Behoefte om voeding of drinken mee te nemen

  Wanneer je van plan bent om te gaan hardlopen maar hierbij geen accessoires (rugzak) bij wilt dragen, dan adviseren wij trail running kleding. Veel van deze shirts zijn namelijk voorzien van verschillende zakken waardoor je eenvoudig energie gels, energie repen, je smartphone of een flesjes water kunt meenemen.

 • Behoefte aan lichtgewicht

  Als je zo min mogelijk gewicht wilt meesjouwen tijdens een hardloopwedstrijd, dan kun je het beste kiezen voor een van onze lichte producten. Deze lichte kleding biedt comfort en is voorzien van een ademende stof. 

 • Het voorkomen van irritaties

  Wanneer je last hebt van irritaties of van plan bent deze ongemakken te voorkomen, kies dan een product die deze hardloop gerelateerd irritaties kan voorkomen. Een aantal hardloopshirts zijn namelijk ontworpen met zo weinig mogelijk naden, geheel zonder naden of met platte naden die je nauwelijks voelt op je huid.