HOE KIES IK MIJN STADSFIETS?

.

l'elops 100 de decathlon

Je wil investeren in een stadsfiets maar je twijfelt nog tussen een aantal modellen? Je bent niet de enige. Elke fiets heeft zijn eigen eigenschappen naargelang het gebruik. We helpen je op weg bij je keuze en houden rekening met twee essentiële criteria: je gebruik en je comfort!

OCCASIONEEL GEBRUIK EN KORTE AFSTANDEN

Je gaat je stadsfiets vooral gebruiken om even de dagelijkse routine te doorbreken. Als het in het weekend mooi weer is, ga je er even een klein tochtje mee maken of een brood bij de bakker halen. Je fiets moet dus licht zijn en gemakkelijk in de hand liggen. Ons model Elops 100 is dan de perfecte keuze. De lichte hoogteverschillen in de stad pak je probleemloos aan met de zes versnellingen en de breedte van de banden zorgt ervoor dat je vlot kunt rijden.

REGELMATIG GEBRUIK EN MIDDELLANGE AFSTANDEN

Je gaat je fiets gebruiken om op vrijdag naar kantoor te gaan of je kind of kleinkind op woensdag naar zijn vrijetijdsactiviteit te brengen. Onze fiets Elops 120 is je dan op het lijf geschreven! Deze fiets met hoog of laag frame beschikt over een bagagedrager voor je babystoeltje of de spullen die je op kantoor nodig hebt. Voor een erg schappelijke prijs is hij van jou. De 28"-banden zijn overigens perfect om je comfortabel een weg te banen langs obstakels in de stad zoals voetpaden en riooldeksels.

DAGELIJKS GEBRUIK EN GEVARIEERDE TRAJECTEN

Je fiets wordt je favoriete vervoersmiddel. Fiets je tijdens de week naar het werk en trek je zondag naar het park? Dan heeft Elops voor jou een compleet aanbod, aangepast aan je budget. Ons model Elops 500 met hoog of laag frame ligt elke dag opnieuw aangenaam in de hand dankzij de ergonomische handgrepen. Het model Elops 520 zal je ongetwijfeld leuk vinden omwille van de pastelkleur en het mandje aan de voorkant. Ben je op zoek naar het perfecte evenwicht tussen wendbaarheid en rendement? Dat is ons model Elops 900 ongetwijfeld iets voor jou. Ben je op zoek naar een fiets die tempowisselingen probleemloos aankan? Dan is de 920 echt wel jouw ding!

Elops 520

LANGE AFSTANDEN EN BEPERKTE INSPANNINGEN

Wil je je snel verplaatsen, niet al te veel inspanningen leveren en toch in vorm blijven? Dan stellen we je voor om voor een elektrische fiets te kiezen! Het model 500-E met elektrische ondersteuning brengt je tegen een aantrekkelijke prijs razendsnel op je bestemming. Het model 900-E heeft zeven versnellingen en laat je tot 70 km ver rijden. Met het model 940-E kun je maar liefst 90 km ver rijden op een traject met sterke hoogteverschillen.

ZORG DAT JE GOED ZIT

Je weet al precies hoe je ideale stadsfiets eruit moet zien. Elops laat je kiezen tussen een hoog en een laag kader. Om te bepalen wat voor jou het beste is, ga je met je rug recht tegen een muur staan. Zet je voeten 15 cm uit elkaar en meet de afstand tussen de vloer en je kruis. Trek hier 25 cm af en je weet welke framehoogte het best bij je past. Onze fietsen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat je comfortabel zit en de beste houding hebt. Als je zittend op je zadel stilstaat, is je rug recht, liggen je armen ontspannen op het stuur en sta je met je voeten plat op de grond.

Elops biedt je een stadsfiets aangepast aan je gebruik en je lengte. Voor elk gebruik een fiets en voor elke fiets de garantie op een goede houding en een perfecte zichtbaarheid om in alle rust door de stad te fietsen.