Minichaps zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Wij adviseren om het materiaal op basis van je trainingsintensiteit te kiezen. Minichaps worden om het onderbeen heen geslagen, vaak in combinatie met judphor boots. Het kiezen van de juiste minichaps is gebaseerd op een aantal verschillende criteria; de mate van gebruik, onderhoud en duurzaamheid.

MATE VAN GEBRUIK

Wil je af en toe gaan paardrijden of ben je een beginnende ruiter dan zijn synthetische / kunststof minichaps een goede keuze. Deze hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding verhouding, zijn licht en comfortabel, daarnaast zijn ze ook zeer onderhoudsvriendelijk. Wanneer je op zoek bent naar minichaps om regelmatig mee te rijden, of je bent een half gevorderde of gevorderde ruiter, dan kun je beter kiezen voor minichaps van leer. Deze zijn sterker dan de synthetische modellen, maar vereisen wel iets meer onderhoud.

Ben je op zoek naar nog steviger modellen, kies dan voor minichaps in splitleer. Deze zijn nog duurzamer en gaat uiterst lang mee en zullen minder snel slijten en groeven vertonen. Leer is dun en flexibel, waardoor ze comfortabel zijn in gebruik. Behalve de modellen met glad leer zijn er ook modellen met suède erin verwerkt. Deze zijn iets robuuster en minder gevoelig voor krassen dan die van glad leer.

mini_chaps_fouganza

VERSTELBAARHEID

Wil je minichaps die zich uitstekend aanpassen aan je kuiten, dan is een model met een elastiek of met plooien ideaal voor jou. De maat van minichaps is heel belangrijk. Meet je kuitomtrek op het breedste gedeelte met je broek aan en tot slot je beenlengte.

mini_chaps_blauwe_zadel_fouganza

DE JUISTE MAAT MINICHAPS

Voor je de keuze maakt voor minichaps is het belangrijk om de juiste maat te kiezen, op basis van je beenlengte en kuitomtrek.

Hoe kies ik mijn minichaps?

Valérie

Product manager Fouganza

Het is belangrijk om zo nu en dan de minichaps schoon te maken en te voorkomen dat er zand of aarde in de rits komt. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage aan de chaps.