HOE KIES JE EEN RUGBYHELM? 

Waarvoor dient je helm? Voor welk niveau is hij bedoeld? Je moet rekening houden met meerdere criteria: de vorm, de ventilatie, maar ook de look. We leggen je graag uit hoe de beschermingszones zijn gemaakt en hoe je je helm mooi doet aansluiten op je hoofd.

je rugbyhelm kiezen

VOOR WELK SPELNIVEAU IS JE HELM BEDOELD?

8407430

Voor regelmatige spelers tot heuse experts.

Kinderen of volwassenen die wekelijks trainen, kiezen het best voor een helm 500 of 900. Deze helmen bieden niet enkel bescherming, maar zijn ook beter aangepast aan het regelmatige of intensieve gebruik.

8496278

Voor jonge beginners

Bij je eerste passen op het rugbyveld draag je bij voorkeur een helm 100. Die is makkelijk aan te trekken en zit comfortabel, perfect geschikt om jonge rugbyspelers te beschermen tegen de herhaalde contacten met andere spelers.

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM JE HOOFD TE BESCHERMEN?

In de eerste plaats voldoen al onze helmen aan de normen van de World Rugby (de internationale rugbyfederatie). De federatie legt ons regels op voor de samenstelling van de schuimpads (dichtheid, dikte) om een minimale schokbestendigheid te waarborgen. De helm beschermt het hoofd tegen de herhaalde contacten met de tegenstander (aanval of verdediging) en met de grond. Hij biedt ook bescherming tegen wrijving op de oren bij scrums of mauls. De beschermingszones worden ontwikkeld in samenwerking met onze technische partners, stuk voor stuk topspelers, om te voldoen aan de meest veeleisende noden van de sport.

Hoe kies je een rugbyhelm?

HOE WORDT DE STABILITEIT VAN JE HELM GEREGELD?

Bij onze gamma's 500 en 900 sluit de helm mooi om het hoofd aan dankzij twee elementen: Allereerst is er de kinriem. Die riem is uitgerust met sterk klittenband waarmee je de helm kunnen afstellen ter hoogte van je hals. Bovendien beschikken de helmen 500 en 900 over een spantouwtje achteraan. Je knoopt dit touwtje net als je schoenveters met een enkele of dubbele knoop.  

rugbyhelm full h 500 blauw/wit

HOE WORDT DE VENTILATIE VAN DE HELM GEREGELD?

Hoe kies je een rugbyhelm?

CATEGORIE 100 EN 500

Helmen uit deze categorie bieden een gematigde zijdelingse verluchting. De brede geperforeerde zones bij de oren zorgen ook voor een beter gehoor.

Hoe kies je een rugbyhelm?

CATEGORIE 900

Helmen uit de categorie 900 bieden meer ventilatie. Er zijn meer geperforeerde zones, verspreid over de volledige helm.