cc grip of overgrip voor padel

Verschil tussen grip en overgrip

Een van de belangrijkste onderdelen van een padelracket is het handvat. Hier hou je het racket vast en het moet daarom de beste grip bieden, want dat is essentieel voor een goede controle over je slagen.

Hoe kies ik een grip of overgrip voor padel?

Grip

Wanneer je een padelracket koopt, zul je zien dat er om het handvat een stuk tape gedraaid zit. Dit noemen we de originele grip. Hij bestaat uit dik en gewatteerd rubber in polyurethaan en vinylacetaat, en hij is vastgelijmd op het handvat. Met deze grip kun je direct spelen als je wilt, omdat hij je een goede basisgrip geeft. Na verloop van tijd zal je hem echter moeten vervangen wanneer hij door het gebruik aan kwaliteit verliest.

Hiervoor gebruik je een vervangende grip, die dezelfde kenmerken heeft als de vorige. Nadat je de oude hebt verwijderd, kun je je nieuwe grip direct op het handvat bevestigen dankzij de lijm die aan de binnenkant zit.

Hoe kies ik een grip of overgrip voor padel?

Overgrip

Anderzijds heb je een overgrip. Dit is een dunnere tape die alleen aan het uiteinde van lijm is voorzien. De overgrip plaats je boven op je basisgrip en hij komt in direct contact met je hand.

Een overgrip boven op je basisgrip biedt verschillende voordelen. Allereerst zal hij de basisgrip eronder beschermen, zodat deze niet verslijt door het gebruik. Op die manier hoef je deze niet te vervangen, tenzij hij door transpiratie versleten is en onfris ruikt.

Bovendien zal de overgrip meer dikte en grip geven aan het handvat van het racket, afhankelijk van je behoefte en de grootte van je hand. Je kan zoveel overgrips als nodig over elkaar plaatsen, ze zijn trouwens goedkoper om te vervangen dan de basisgrip.

Er zijn verschillende varianten van overgrips, afhankelijk van de behoefte van de speler. De overgrip 'Comfort' bevordert bijvoorbeeld het comfort terwijl de dikte van 0,6 mm de transpiratie van je hand voldoende absorbeert. De overgrip 'Absorb' aan de andere kant biedt veel comfort en optimale vochtopname.

We hopen dat we eventuele twijfels over het gebruik van grips en overgrips voor padelrackets hebben kunnen wegnemen. Neem bij vragen gerust contact op met onze collega's in de winkel of stel je vraag online via onze klantendienst.