Het hanteren van het padelracket

Wendbaarheid van het padelracket

De wendbaarheid van een padelracket is het vermogen om het racket snel te bewegen, waardoor je het racket juist kan plaatsen tijdens het uitvoeren van de slag.

Het hanteren van het padelracket

Wat heeft een invloed op de wendbaarheid?

De factoren die de wendbaarheid van het racket beïnvloeden zijn het gewicht, de balans en de vorm.

Hoe lichter het racket, hoe wendbaarder het is, maar het geeft dan minder kracht als je hard wil slaan. Hoe zwaarder het racket, hoe meer kracht je kan geven, maar het zal moeilijker zijn om het racket te hanteren. Ons advies: kies het zwaarste racket dat je comfortabel kan hanteren.

Door de balans voel je het gewicht van het racket op een specifiek deel van het racket. Als de balans naar de kop toe ligt, zal het gewicht een katapulteffect aan de beweging geven, wat meer power genereert. We zeggen dan dat het racket "knikt". Als de balans van het racket dichter bij het handvat ligt, krijg je meer controle omdat je het gewicht van het racket dichter bij je hand voelt.

De vorm zal ook beïnvloed worden door de structuur van je mal.

Het hanteren van het padelracket

Hoe beïnvloedt dit mijn spel?

De wendbaarheid van een racket is omwille van verschillende factoren belangrijk op alle spelniveaus:

Voor beginnende padelspelers die voortdurend hun slagen moeten corrigeren om de bal correct te raken, omdat ze nog onvoldoende techniek hebben, zal een goede wendbaarheid het gemakkelijker maken om op tijd klaar te zijn om de bal te raken.

Voor meer gevorderde spelers met een goede techniek, zal die wendbaarheid hen helpen om een goede timing en een goed balcontact te hebben, waardoor hun slagtechniek wordt geoptimaliseerd.

Een padelracket met minder wendbaarheid zal je slag langzamer maken en dan zul je dat moeten compenseren met een goede fysieke voorbereiding.