DE GOUDEN REGELS VAN YOGA

Yoga is iets heel bijzonders, omdat het voor iedereen iets persoonlijks is. Er bestaan ook verschillende yogastijlen, die allemaal in totaal verschillende omgevingen worden beoefend. Welke yoga en welke stijl je ook kiest, we geven je enkele aanwijzingen mee om in je achterhoofd te houden, zodat je de mensen om je heen met respect behandelt en kunt genieten van een gelukkige en gezonde les.  

débuter le yoga

WEES OP TIJD!

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dit is een heel belangrijke regel en veel centra laten je niet binnen bij een les die al begonnen is. Gewoon een kwestie van respect: respect voor jezelf en je beoefening, respect voor de leraar, maar ook respect voor de anderen die zich op de yoga proberen te concentreren.

Bovendien kan je, als je op tijd bent, nog even ontspannen en heb je enkele minuten de tijd om eventuele vragen aan de leraar te stellen voor de les begint!

GEEN TELEFOON

De meeste centra hebben een telefoonverbod, en, in bepaalde gevallen, zoals de verwarmde zalen van Bikram yoga, kan het ook slecht zijn voor je telefoon om hem toch mee te nemen. Yoga is de ideale plek voor "Disconnect to Self-connect", dus zet je telefoon uit en neem hem niet mee naar binnen, zodat je je volledig op de yoga kunt concentreren.

rergel van yoga

GA BIJ VOORKEUR OP BLOTE VOETEN

Het komt misschien wat raar over bij grote sportievelingen die voor de eerste keer een yogales binnenstappen, maar je hebt voor yoga geen schoenen en geen sokken nodig. Op blote boeten heb je een betere grip op je matje bij de verschillende houdingen. De Omlaagkijkende Hond is geen pretje met wegglijdende sokken!

BLIJF VAN HET MATJE VAN ANDEREN AF 

Dit is niet alleen logisch om de hygiëne (stel je eens voor dat je je gezicht neerlegt net waar iemand zijn voet zet - bah), maar het is ook een kwestie van respect. Sommige yogi's zien hun matje als een verlengde van zichzelf en hun praktijk, dus let er goed op dat je niet op het matje van iemand anders gaat staan.

yoga beginnen

ZORG ERVOOR DAT JE SCHOON BENT

Je gaat een ruimte delen met anderen, dus wees attent. Het zou kunnen dat je gaat transpireren, dus was je goed van tevoren, gebruik geen parfum of eau de cologne, en neem een handdoek mee voor de dynamischere sessies. Leg het materiaal dat je hebt gebruikt ook altijd terug waar je het hebt gevonden.

OORDEEL NIET

Je kunt de Kraanvogelhouding die de persoon voor je doet misschien nog niet uitvoeren, en je gezicht tussen je scheenbenen verbergen voor de Vooroverstrekking, zoals je leraar, ligt misschien ook nog buiten je bereik. Veroordeel jezelf en anderen niet. Elke persoon is precies waar hij of zij moet zijn. Wees dus lief voor jezelf, forceer niets, en concentreer je op je ademhaling.