running-light-man-autumn

8 Redenen om te lopen in de herfst

.

Lopen in de herfst? De eerste koudegolven trotseren, de steeds vlugger opspelende duisternis, gladde bladeren op de grond, enzovoort. Maar de herfst heeft ook tal van troeven! Want wanneer kan je nu nog in zo'n kleurrijk decor lopen, met temperaturen die toch zeer aangenaam zijn?

Herfst, ofwel de indian summer!

Zachte temperaturen, een vaak open hemel, zacht en toch geregeld warm licht ... De herfst is soms echt een heel aangenaam seizoen. Laat je verleiden door deze zachte zonnestralen om je loopschoenen aan te trekken en van de laatste 'warme' momenten van het jaar te genieten.

Verteer de seizoensovergang beter

We kunnen het niet genoeg zeggen: lopen is goed voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale. Een looptochtje is ook een moment waarop je je geest laat ademen, je gedachten verzet. Een anti-stress moment. Door jezelf op de inspanning te focussen, maar je je hoofd leeg en kan je volledig ontspannen. Dat is bewezen! En je zal niet hoeven te beven voor de komende winter ...

Een nieuwe outfit voor een nieuw loopseizoen

Wat is er beter dan een nieuw seizoen om jezelf op een nieuwe looptenue te trakteren? Maargoed, hoe kleed je je precies om te lopen in de herfst? Denk aan de onderlaag, die je beschermt tegen de kou maar je niet té veel warmte biedt. Nog een optie is een loopvest zonder mouwen, met handige zakjes voor sleutels en je smartphone. Ook een halswarmer kan nuttig zijn om de kou af te weren, of een legging om je benen warm te houden. 

Krakende bladeren en een prachtig landschap

De herfst heeft toch echt wel wat moois te bieden als seizoen, niet? Geniet van je loopsessies door de mooie kleuren van de natuur waar te nemen, de bladeren te horen kraken, en de reflectie van de zon op de bomen. Lopen in de herfst, het is eigenlijk één en al genot!

Zonnestralen aan het eind van de dag

Het is binnenkort onvermijdelijk voor vele lopers: de running-lampjes moeten weer uit de kast gehaald worden. De dagen zullen al snel te kort worden om nog vlug na het werk in het licht te willen gaan lopen. Het is nu dat je nog moet genieten van de laatste zonnestralen!

Koppel het aangename aan het nuttige: kastanjes oprapen

Misschien wel nostalgie voor jou: in het bos kastanjes verzamelen, om ze 's avonds in de zetel op te eten. Wat als je dit eens combineert met lopen? Naast het plezier van je zoektocht en het klaarmaken van je avondmaaltijd, kan je zo makkelijk tempowisselingen inbouwen en het 'eentonige' van het lopen wegnemen.

Vergeet de hitte van de zomer

In tegenstelling tot de zomer heeft lopen in de herfst als voordeel dat je niet zal afzien van de warmte. Herinner je je nog die looptochtjes in (meer dan) 25 graden, waar je bij de minste inspanning een liter water moest drinken? In de herfst is de temperatuur vaak perfect om te lopen!

Anticipeer op de komende feestdagen

Jep, de jaarlijkse periode van de vele etentjes komt er weer aan. Om deze periode geen al te groot effect te laten hebben op je vorm en lijn, kan je best nu je lichaam al in beweging brengen. Draag zorg voor jezelf en je lichaam, vermijd overmaat aan ongezond eten, en vooral: trek de loopschoenen aan! In december zal je blij zijn dat je hebt doorgezet.