Interview: guillaume bonnet

Perfly heeft veel te danken aan zijn ambassadeurs, maar de ambassadeurs hebben ook veel te danken aan Perfly. Wij spraken met een van die ambassadeurs: Guillaume Bonnet. Hij legt uit wat zijn partnership precies inhoudt.

Guillaume Bonnet

Wat trok je aan om te starten met badminton?

Als kind sportte ik heel veel en uiteindelijk is het badminton geworden omdat ik de competitiegeest zo leuk vond. Om eerlijk te zijn was het ook de enige sport waar ik competitief in was.

Bij welke clubs heb je al gespeeld? welke factoren speelden mee in het (eventueel) veranderen van club(s)?

Ik ben begonnen in BC Luik en nam hier voor de 1e keer deel aan de ‘provinciale’ selectie. Vanaf dat moment ging het heel snel. Ik verliet mijn club om naar de club van mijn Provinciale coach te stappen en speelde er 2 jaar tot het einde van de club.  Om met meer ervaren spelers in contact te komen maakte ik de overstap naar BC Grâce, om daarna in BC Loverval in 2e nationale te spelen. De 1e nationale met Lebad Kortrijk en 2e nationale met BC Tournai volgde, om te eindigen met 2e nationale in RBC Verviers. Ik heb veel geleerd van mijn clubgenoten. Hun ervaringen maakten mij rijker en door mijn rol in ieder team te vinden, groeide ik mee met mijn teamgenoten.

Op welke resultaten in je badminton carrière ben je het meest trots?

Ik heb al veel kansen gehad in mijn carrière en deze is nog lang niet voorbij. Ik mocht mee naar de Wereld - en Europese kampioenschappen U19 , met het seniorenteam naar de Europese kampioenschappen en met de heren naar Kazan. En dit alles was ongelofelijk. Onlangs heb ik verscheidene halve finales gespeeld op Belgische Kampioenschappen, waardoor ik de huidige n°6 ben in het dubbelspel. Het is meer dan dat ik ooit had durven hopen toen ik met badminton begon, en deze 6e plaats laat een goede consistentie zien in het Belgische circuit. Dat geeft mij op dit moment misschien wel het meeste voldoening.

Waarom koos je voor perfly?

Ik hou van de kledij en toevallig had ik tijdens het seizoen nood aan nieuw materiaal, dus waagde ik het erop! 

Wat houdt je partnership met perfly in?

Ik heb veel materiaal gekregen om me door het seizoen heen te helpen en heb alles wat ik nodig heb.

Wat trok je aan in de keuze van je perfly racket?

Ik heb verschillende rackets uitgeprobeerd. De 930 P vond ik het leukst en het was ook hetgene dat me het best lag. Het is een wendbaar racket maar ook weer niet té licht, anders heb ik het gevoel dat ik de shuttle niet hard sla.

Met hoeveel kilo's speel je op je snaren?

13 Kg. Eerlijk gezegd, is het een kwestie van gewoonte. Hoe meer ik de spanning verhoog, hoe nauwkeuriger ik me voel en hoe beter mijn "touch" aanvoelt. Maar ik speel alleen niet genoeg om nog hoger te gaan.

Hoe vergelijk je onze producten met andere badminton merken?

De schoenen passen goed en zijn kwalitatief, mijn racket stelt me tevreden en de BR900, die ik nog heb getest, vond ik ook zeer goed. Deze twee elementen waren voor mij het belangrijkst. ~Het textiel is mooi en ik heb vertrouwen in de toekomstige collecties. Dus alle checkboxen zijn aangeduid!