INTERVIEW STEFFI ANNYS

Steffi Annys werd reeds meermaals Belgisch Kampioen in het dubbelspel badminton bij de vrouwen. Sinds enkele jaren is ze technische partner voor ons badmintonmerk Perfly. Wat dat partnership precies inhoudt, lees je in onderstaand interview.

Steffi Annys

WAT TROK JE AAN OM TE STARTEN MET BADMINTON?

Mijn moeder en zus speelden badminton, en ik moest telkens mee naar de training van mijn zus. Op een bepaald moment nam ik zelf een racket in de hand en zo is het allemaal begonnen. Wat ik zo leuk vond was dat het enkelspel een individuele sport is met veel verschillende slagen en voetenwerk.

BIJ WELKE CLUBS HEB JE AL GESPEELD? WELKE FACTOREN SPEELDEN MEE IN HET (EVENTUEEL) VERANDEREN VAN CLUB?

Ik ben sinds mijn 6de aangesloten bij Westhoek Badminton in De Panne. Ik heb in verschillende competities in België gespeeld voor 3 clubs (Westhoek, Olve en W&L).

11 jaar geleden ging ik voor Aire-sur-la-Lys in Frankrijk spelen. We zijn gestart in 3e nationale en stegen beetje bij beetje naar Top12. Ik had nood aan een hoger niveau op dat moment in mijn carrière.

OP WELK RESULTAAT/MOMENT IN JE CARRIERE BEN JE HET MEEST TROTS?

Mijn 1ste Belgische titel in de U11. In die tijd was er geen druk of moest ik niet presteren. Daarnaast was ik ook heel trots dat ik mijn internationale badmintoncarrière mocht afsluiten in Bakoe (Azerbeidzjan) met een zeer mooi resultaat op de European Games.

Steffi Annys

HOEVEEL KILO'S STAAN ER OP JE SNAREN EN HOE ONDERSTEUNT DIT JOUW SPEL?

11 kilo. Ik plaats liever mijn shots want een harde smash zal ik nooit hebben ;-).

WAAROM KOOS JE VOOR PERFLY?

Ik ben zeer tevreden over het materiaal: de prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed! De rackets zijn licht van gewicht en redelijk flexibel. En er wordt ook geluisterd en rekening gehouden met de feedback die ik geef.

WAT HOUDT JE PARTNERSHIP MET PERFLY IN?

Naast de feedback die ik geef over de huidige producten, probeer ik het merk zo goed mogelijk te promoten en dus andere spelers en speelsters te stimuleren om ook voor dit materiaal te kiezen.

HOE STAAN ONZE PRODUCTEN TEGENOVER ANDERE BADMINTONMERKEN?

Ik speel momenteel met de Artengo BR900 lite+, en ik moet zeggen dat de rackets voor mij zeker even goed zijn als die van andere merken. Je moet natuurlijk wel weten welk soort speler je bent, en dus welk racket het best bij je past.

De kledij zit zeer aangenaam en is in verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Dat vind ik zeer positief. Prima dus, Perfly!

Steffi Annys