Loopband: bereik je doel 

In de fitnesszaal staat een toestel waarmee je zowel aan cardio als aan duurtraining kan doen: de loopband. En dit toestel heeft nog meer troeven! Voor hardlopen gebruik je een groot deel van je lichaam, en dus kent het heel wat voordelen: je krijgt er sterkere spieren en een strakker lichaam van, het is goed om af te vallen, vermindert stress, vergroot je zelfvertrouwen ... Omdat een loopband instelbaar is, kan iedereen erop trainen, ongeacht zijn niveau. Zo komt je doel binnen bereik, wat het ook is!

doelen bereiken met loopband

(opnieuw) Beginnen sporten

Het is alweer lang geleden dat je iets aan lichaamsbeweging hebt gedaan en dat voel je. Dat moet veranderen vind je en dus wil je sporten geleidelijk (opnieuw) inpassen in je dagelijkse bezigheden. Trainen op de loopband is een goede keuze om het sporten (weer) op te pakken, omdat het aanknoopt met activiteiten die in de natuur van de mens liggen: wandelen en rennen. (Lees hieronder onze tips om goed te starten op de loopband). Met een loopband bij je thuis kan je rustig op eigen tempo vorderingen maken. Wandelen, wandelen met helling en daarna hardlopen, geleidelijk steeds wat langer ... op je loopband kan je vorderingen maken zonder stress. Wie zei dat het moeilijk was om weer in vorm te komen?

beginnen sporten loopband

Afvallen

Je zou graag een paar kilootjes kwijtraken zodat je minder complexen hebt als je op de weegschaal staat en je weer beter in je kleding past. Hardlopen is een van de meest doeltreffende sporten om gewicht te verliezen. Waarom? Omdat het een langdurige inspanning is waarbij je lichaam verplicht is om uit zijn reserves te putten. En bovendien stimuleer je met regelmatig hardlopen je basismetabolisme. Als een gevolg daarvan verbruikt je lichaam ook in rust meer energie.

afvallen loopband

Hoe sneller je rent, hoe meer calorieën je verbrandt en hoe doeltreffender je trainingen zijn, dat spreekt voor zich. De beste manier om af te vallen met hardlopen is variëren van trainingen en intervaltraining. Tegelijk maak je het week na week wat zwaarder (snelheid, helling en loopduur).

Verstandig trainen combineren met een gezonde levensstijl, dé formule om succesvol af te vallen!

Uithoudingsvermogen verbeteren

Overal met de auto heen, het grootste deel van de dag achter de computer, te weinig bewegen in de buitenlucht ... een zittend leven blijft niet zonder gevolgen voor je lichaam.

Snel buiten adem na een iets te stevige inspanning? Het wordt hoog tijd dat je luistert naar die signalen en stop zegt. Je beslist om er iets aan te doen zodat je weer het nodige uithoudingsvermogen krijgt om optimaal van het leven te kunnen genieten. De loopband is een ideale bondgenoot om voor jezelf te zorgen en weer fit en vitaal te worden! 

 

LOOPBAND UITHOUDINGSVERMOGEN VERGROTEN

Om dat te bereiken, hoef je niet overhaast te werk te gaan, integendeel zelfs. Het is beter om dit stap voor stap aan te pakken. Op de loopband overdrijf je niet met je loopsnelheid, de bedoeling is dat je het zo lang mogelijk volhoudt. De beste manier om je uithoudingsvermogen te vergroten, is regelmatig hardlopen aan een constante snelheid. Door je sessies geleidelijk steeds wat langer te maken, verbetert na een tijd je ademhaling en krijg je opnieuw energie. Wil je het ineens goed aanpakken? Ontdek onze 2 programma's om je uithoudingsvermogen te verbeteren: 

Je grenzen verleggen

Je houdt wel van een uitdaging en challenges motiveren je? Hardlopen is een perfecte sport voor mensen die competitief ingesteld zijn. 5 km, 10 km, halve marathon, marathon, trails, ... doelen te over om uit te kiezen. 

Om die te halen heb je wilskracht en doorzettingsvermogen nodig, dat is geen geheim. Een drukke agenda? De loopband biedt het voordeel dat je thuis kan trainen! Je kan in een paar seconden de snelheid en helling veranderen. Handig toch als je je wil voorbereiden op een wedstrijd, niet?

je grenzen verleggen loopband

Je training aanvullen

Hardlopen gaat goed samen met heel wat andere sporten. Zwemmen, yoga, krachttraining, nordic walking, roeien … de lijst is lang! Omdat elke sport zijn eigen voordelen heeft, vullen ze elkaar aan. Door sporten te combineren, train je je hele lichaam nog beter. Bovendien breng je variatie in je trainingsschema, train je vaker en word je beter in elke sport die je doet!

regelmatig 30 minuten hardlopen

Uiteraard is deze lijst van doelen niet volledig. We hebben alleen enkele goede redenen op een rijtje gezet om te beginnen met trainen op de loopband :). Wat wordt jouw doel de komende maanden?