Bokskledij en -schoeisel

Bokskledij en schoenen

Tijdens het uitvoeren van een sport als boksen is het belangrijk dat je de juiste kleding draagt. Speciale bokskleding zorgt ervoor dat zowel je armen als je benen genoeg beweegruimte hebben om optimaal te presteren tijdens je workout. Naast bokskleding voor heren en vrouwen, hebben we ook boksschoenen in ons assortiment. Bokskleding is een aanvulling op je boksuitrusting!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€5500
Zweetpak zwart
VENUM

Zweetpak zwart

4.5/5 (2 reviews)
Morgen geleverd, indien besteld voor 20u
Vanaf
€10100
BEST BEOORDEELD
€2500
€2500
BEST BEOORDEELD
€1500
Vanaf
€3999 −6%
€3750
*De uitverkoop begint op 25/9/2023
€7480
€2999
€10999
€4000
Multiboks shorts
ADIDAS

Multiboks shorts

Uitsluitend online verkocht
€9999 −8%
€9150
*De uitverkoop begint op 25/9/2023
4.6/5 Op basis van 519 Beoordelingen in de winkels en online

WAT VOOR SOORT KLEDING DRAAG JE BIJ HET BOKSEN EN WAAROM?


Tijdens het beoefenen van een sport als boksen is het belangrijk dat je aangepaste kleding draagt. Een bokser draagt meestal bokshandschoenen, een boksshirt, boksshort en boksschoenen. Daarnaast is een bokshelm en mondbeschermer verplicht en kun je eventueel bandages dragen voor extra bescherming van de hand- en polsgewrichten. Speciale bokskleding zorgt ervoor dat zowel je armen als je benen genoeg beweegruimte hebben om optimaal te presteren tijdens je bokstrainingen en wedstrijden. Bokskledij is licht, comfortabel en ademend, en geeft je meer bewegingsvrijheid. Je kan bokskleding kopen voor heren, vrouwen en kinderen.


ZIJN ER REGELS VOOR HET DRAGEN VAN BOKSKLEDING IN WEDSTRIJDEN?


Ja, bij officiële bokswedstrijden zijn er regels verbonden aan de bokskleding. Deze regels kunnen variëren per boksfederatie en kunnen betrekking hebben op kleur, stijl en logo's op de kleding. Informeer je bij de boksfederatie zoals de Vlaamse Boksliga, die in haar sportief reglement de regels voor de kledij van de bokser in wedstrijd duidelijk omschrijft.


KAN IK MIJN BOKSKLEDING WASSEN?


De meeste bokskleding, zoals shirts en shorts, kan worden gewassen volgens de instructies op het etiket. De bokskledij van DECATHLON is machinewasbaar op 30°. Vermijd echter de droogtrommel, de gebruikte stoffen en materialen van onze bokskleding drogen sowieso snel in open lucht.


BOKSKLEDING KOPEN BIJ DECATHLON


Ben je op zoek naar bokskleding om aan de wedstrijdregels van de Boksliga te voldoen of om comfortabel te kunnen trainen? Dan ben je in de boksafdeling van DECATHLON aan het juiste adres: bokskleding voor dames en heren in verschillende maten, kleuren en van tal van merken zoals Outshock, Adidas en Everlast. Een T-shirt, een mouwloos shirt, een boksshort, jogging of zweetpak, een boksbeha voor dames… Online of in de winkel. Voor elke stijl en behoefte kan je dus een aangepaste boksoutfit kopen. Maak je outfit compleet en vergeet je boksschoenen, bokshandschoenen, bokshelm, gebitsbeschermer en bandages niet.


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN GEWONE SCHOENEN EN BOKSSCHOENEN?


Geen boksoutfit zonder echte boksschoenen. In tegenstelling tot andere sportschoenen zijn boksschoenen specifiek ontworpen voor het intensieve voetenwerk van een bokser. Ze zijn licht, hebben dunne rubberen zolen voor een goede grip en bieden uitstekende enkelondersteuning. Dit helpt boksers om snel en zijwaarts te bewegen en stabiliteit te behouden tijdens de bokswedstrijd. Ontdek de kwalitatieve boksschoenen van Outshock of koop online de modellen van Adidas en andere merken.


Laat ze kiezen