Frisbees

Frisbees

Ontdek onze frisbees!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€1800
€2500
€834/stuk
€4650
Original game set
KANJAM

Original game set

Uitsluitend online verkocht
€2000 −50%
€1000
*Van 7/5/2023 en zolang de voorraad strekt
€4900
YOU.FO FUN SET
YOU.FO

YOU.FO FUN SET

Uitsluitend online verkocht
€6990
€2295
Disc geel
KANJAM

Disc geel

Uitsluitend online verkocht
€800
€1200
€250
Minifrisbee voor kinderen kikker wit
EURODISC

Minifrisbee voor kinderen kikker wit

5/5 (1 reviews)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
4.6/5 Op basis van 401 Beoordelingen in de winkels en online

VAN HET WERPEN VAN EEN TAARTVORM TOT ULTIMATE FRISBEE


De geschiedenis van de frisbee

De frisbee werd officieel uitgevonden in 1948, maar het principe ontstond al in 1937 op een strand in Californië, waar een jong stel om de tijd te doden een taartvorm naar elkaar gooide. Het succes van dan ongewone spelletje zette hen ertoe aan een eigen zaak (Flying’Cake Pans) op het strand van Santa Monica te openen

.

Na de Tweede Wereldoorlog groeide in Amerika de interesse voor aliens. Het stel greep terug naar de vertrouwde taartvorm en maakte daarvan een soort vliegende schotel in bakeliet. de licht bolle vorm versterkte de draaibewegingen bij het gooien. Die vliegende schijf, die ze aanvankelijk 'Pluto Platter’ noemden, werd door een grote speelgoedfabrikant van hen overgekocht. De uitvinding kreeg een nieuwe naam: ‘Frisbee’, een verwijzing naar de Frisbie Pie Company (een grote taartfabriek aan de oostkust van de Verenigde Staten). De eigennaam raakte ingeburgerd en groeide uit tot een mannelijk zelfstandig naamwoord met een meervoud: een frisbee, twee frisbees.


Ultimate Frisbee: de opkomst van een nieuwe sport

Frisbee werd vooral in de jaren '60 populair. Ultimate werd in datzelfde decennium bedacht door studenten uit New Jersey. Van bij de start lagen gelijke rechten voor alle spelers en het werken zonder externe scheidsrechter de basis van de sport. Een deel van de spelregels werd ontleend aan American football (punten scoren) en basketbal (pivotvoet). In de loop der jaren brak Ultimate ook door in West-Europa, Oceanië en Oost-Azië. Sinds de jaren '80 worden er wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen georganiseerd.


De spelregels van Ultimate Frisbee

Ultimate (Frisbee/Disc) is een sport die vooral op een grasveld wordt beoefend. Het terrein is 100 m lang en 37 m breed. Twee gemengde ploegen van telkens 7 spelers nemen het tegen elkaar op. Het principe is vrij eenvoudig: om een punt te scoren, moet je frisbee in de 18 meter-zone belanden, op het uiteinde van de spelzone van elk team. Het team dat het eerst 17 punten (soms minder, in functie van de categorie) scoort, wint.


In tegenstelling tot American football, is Ultimate frisbee geen contactsport. De speler die de frisbee in handen heeft, krijgt 10 seconden om die naar een medespeler te gooien. Met de disc mag niet worden gerend, maar de pivotvoet mag wel worden gebruikt. Je kan een frisbee voorwaarts, achterwaarts of zijwaarts gooien, naargelang je spelkansen. Valt de schijf op de grond, of krijgt een tegenstander die in handen, dan worden de aanvallers verdedigers, en omgekeerd. Het spel wordt niet door een scheidsrechter gevolgd. Elk team kiest voor fairplay en hoffelijkheid. Kortom, het gaat om een echte gentlemen's sport!


Laat ze kiezen