Boomerangs

Boomerangs

Ontdek onze boomerangs bij DECATHLON. Beschikbaar voor rechtshandige of linkshandige personen!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4.1/5 Op basis van 88 Beoordelingen in de winkels en online

GESCHIEDENIS VAN DE BOEMERANG


De boemerang is wellicht het eerste vliegende voorwerp zwaarder dan lucht dat de mens maakte. Hoewel we tot op vandaag geen formele zekerheid hebben over de precieze oorsprong en de context waarin de eerste boemerang werd gemaakt, mogen we aannemen dat die al tienduizenden jaren bestaat.


In een grot in de Karpaten (Polen) werd een boemerang gevonden waarmee meer dan 30.000 jaar geleden een mammoet op afstand werd houden. De oudste boemerangs van de Australische Aboriginals zijn 10.000 jaar oud. In Europa werden oude jachthouten ontdekt: wellicht een van de jachtwapens uit het stenen tijdperk. Farao Toetanchamon, die meer dan 3.000 jaar geleden overleed, bezat eveneens een collectie jachtboemerangs en werphouten.


Een jachtboemerang maakt gebruik van een delicaat evenwicht en is veel moeilijker te maken dan een werphout. Waarschijnlijk werd de gebogen baan die werphouten beschrijven voor het eerst bedacht door jagers uit het stenen tijdperk die hun jachthouten rechter wilden laten vliegen.


DE TECHNIEK VAN HET BOEMERANGWERPEN


Je kan een boemerang met je linker- of met je rechterhand werpen. Het verschil zit in de vliegrichting. Een boemerang voor rechtshandigen draait in tegenwijzerszin, terwijl een boemerang voor linkshandigen met de klok meedraait.


Een boemerang werp je efficiënt in een hoek van 15°. Je houdt hem aan de punt vast met behulp van je duim en 1, 2 of 3 vingers. Om hem te werpen, maak je een snelle voorwaartse beweging en tracht je de boemerang vooral te laten draaien en niet zozeer kracht mee te geven. Een zo geworpen boemerang gaat in volle vlucht vlak hangen, beschrijft een cirkelboog en zweeft dan zachtjes terug jouw richting uit, zodat je hem als een soort sandwich tussen je handen kan opvangen.


Voor een geslaagde worp zijn de windsnelheid en de windrichting van doorslaggevend belang. De hoek ten opzichte van de wind hangt af van het model, maar als je start in een hoek van 45° heb je al een goed idee van welke kanteling je bij de volgende worp moet hanteren om je boemerang een mooie vlucht te laten maken. Qua windsnelheid, staat er maar beter niet té veel wind. Staat er genoeg wind om een vlieger op te laten, dan is die waarschijnlijk al te sterk voor je boemerang;


Laat ze kiezen