Fietshelmen

Fietshelmen

Ontdek hier ons uitgebreide gamma fietshelmen, specifiek ontwikkeld voor de verschillende fietsdisciplines. Voor op de mountainbike, racefietsen, voor heren, dames, kinderen… We hebben steeds de juiste helm voor jouw behoeften.
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik mijn fietshelm?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
media description
Hoe kies ik mijn fietshelm?
€2900
€1800
€6000
€1800
€4000 −20%
€3200
*Van ‪25/9/2023‬ tot ‪22/10/2023‬
4.4/5 Op basis van 75105 Beoordelingen in de winkels en online

EEN GESCHIKTE HELM VOOR ELKE FIETSDISCIPLINE


Al wie fietst, weet dat je niet zonder een goede fietshelm kunt. Er bestaan verschillende helmen voor elke discipline. Zo zijn er fietshelmen specifiek ontwikkeld voor op de racefiets, de mountainbike, de speed pedelec of voor kinderfietsen. Je hebt het meeste werk al gedaan wanneer je weet waarmee je gaat fietsen. Toch zijn er soms nog grote verschillen tussen de fietshelmen. Het is dus nuttig om er verschillende te passen om te zien welke het meest geschikt is voor de discipline, maar bovenal voor de omvang en vorm van je hoofd.


Helm voor stadfiets

De fietshelmen voor hybride fietsen en stadsfietsen zijn meestal vrij rond en voorzien van veel verluchtingsopeningen. Ga wel goed na of je de hele helm kunt wassen, of toch minstens de uitneembare stukken schuim aan de binnenkant. Bekijk ook of de helm wel correct voldoet aan de productkwaliteitsnormen (CE-markering).


Helm voor racefiets

Wanneer je je hoofdomtrek hebt gemeten, hoef je alleen nog op een aantal details te letten: of de helm al dan niet voorzien is van verluchtingsgaten, hoe je de helm kunt schoonmaken, de normen (CE-markering die garant staat voor de kwaliteit) en eventueel het gewicht van de helm als je op zoek bent naar een erg lichte fietshelm. Door hun aerodynamische ontwerp wegen helmen voor racefietsen doorgaans het minst.


MTB-helm

Voor het klassieke gebruik van een mountainbike (fietstochten, cross-country) zijn MTB-helmen gelijkaardig aan helmen voor stads- of racefietsen. Ze moeten verschillende verluchtingsopeningen hebben, gecertificeerd en ook redelijk licht zijn. Fietshelmen om te mountainbiken kunnen ook een kleine klep hebben als bescherming tegen de regen (eventueel de zon) en opspattende modder.


Kinderhelmen

Om een goede kinderhelm te kiezen is vooral de maat belangrijk. Kinderen groeien immers snel en er bestaan dan ook heel wat verschillende maten. Zodra je de maat kent, bekijk dan of de helm verluchtingsopeningen heeft, net als een CE-markering als bewijs van de kwaliteit van de helm.


DE MAAT VAN JE FIETSHELM BEPALEN


De maten van de fietshelmen zijn aangeduid als "53-56 cm". Dat stemt overeen met de minimale en maximale hoofdomtrek. Om je maat te kennen, volstaat het om je hoofdomtrek te meten. Plaats daarvoor een lintmeter op het breedste punt van je voorhoofd en draai hem rond je hoofd.


DE PRIJS VAN EEN GOEDE FIETSHELM


Wil je niet te veel investeren in de aankoop van je fietshelm, maar wil je wel een doeltreffende en geventileerde helm? Dat is perfect mogelijk. Fietshelmen worden vandaag zodanig geproduceerd dat zelfs de goedkoopste versies goede bescherming en voldoende verluchting bieden. Je zal het enkel merken aan het gewicht en het draagcomfort.


Met onze B'Twin-fietshelmen profiteer je van hoogwaardige producten aan een lage prijs. Uiteraard zijn ze volledig conform de Europese normen. Je bent dus zeker van een kwaliteitsproduct. Bovendien zijn de B'Twin-fietshelmen erg comfortabel waardoor je ze moeiteloos urenlang kan dragen.


☄☄☄

FAQ


Hoe draag je je fietshelm op de juiste manier?

Je helm goed aansluiten op je hoofd, zonder speling of vrije ruimte tussen de helm en je hoofd. Hij moet mooi rechtop staan en zowel het voorhoofd als het achterhoofd beschermen. Bij een schok langs achteren mag enkel de fietshelm de grond kunnen raken. Het kinstuk mag niet te strak zitten, maar ook niet te los. Om zeker te zijn dat de helm goed staat, beweeg je je hoofd eerst van links naar rechts en dan van boven naar onder: zowel de helm als het riempje mogen niet bewegen of hinderen.


Wanneer een fietshelm vervangen?

Een helm is ontwikkeld om je hoofd tegen een enkele schok te beschermen. Je moet de helm dus absoluut vervangen na een eerste schok. Na een val kan je helm dan misschien geen zichtbare schade hebben opgelopen, toch kan hij kwetsbaar geworden zijn of gescheurd op plaatsen die je niet kunt zien. Fietsen met een helm die al een val heeft doorstaan, kan gevaarlijk zijn omdat hij zijn beschermende functie niet meer kan uitvoeren.


Als je beschadigingen vaststelt op je helm (kleine scheurtjes, beschadigde riemen, stukken die loskomen …) is het belangrijk hem te vervangen. Alleen een helm in goede staat kan je doeltreffend beschermen. Een te oude fietshelm kan ook problemen geven, omdat die verouderde materialen of elementen kan bevatten, vooral wanneer je de helm opbergt op een koude en/of vochtige plaats.


Welke slechte gewoonten zijn te vermijden?

Een helm dragen is een goed idee. Bedenk daarbij wel dat hij tot weinig dient als hij niet de juiste maat heeft of je hem niet vastmaakt. Bij een val of een botsing, wat los van ervaring iedereen kan overkomen, is je hoofd dan immers niet beschermd. Een fietshelm is echt een onmisbaar veiligheidselement en kan ernstige gevolgen van een val voorkomen of zelfs je leven redden. Draag hem dus steeds wanneer je gaat fietsen, ongeacht op welke wegen of paden!


Een fietshelm is overigens uitsluitend bedoeld om te fietsen. Het is verboden dit type helm te gebruiken voor motorsporten, zoals op de motorfiets. Op dezelfde wijze is een integraalhelm voor BMX of mountainbike absoluut niet berekend op motorrijden of andere activiteiten dan fietsen.


Laat ze kiezen