Karate bescherming

Bescherming karate

Ontdek hier alle karate bescherming: scheen- en voetbeschermers, hoofd- en gebitsbescherming, kruisbeschermers en karatehandschoenen. Vergeet ook zeker niet onze verschillende kimono pakken en gordels te bekijken.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€2000
4.2/5 Op basis van 2714 Beoordelingen in de winkels en online

WELKE BESCHERMING VOOR KARATE?


Een karateka kan zichzelf beschermen door specifieke karatebescherming te dragen. Maar welke karatebeschermers bestaan er? De meest voorkomende bescherming is de scheen- en voetbescherming, de borstbescherming, de hoofdbescherming, de gebitsbescherming, de kruisbescherming en de karatehandschoenen. Hoewel ze een belangrijke rol spelen, is bescherming dragen niet altijd verplicht. Het gebruik ervan is afhankelijk van verschillende factoren zoals de regels van je karateschool of -leraar, je niveau en het type van training (sparren, contacttraining).


WAAROM BESCHERMING DRAGEN IN KARATE?


Karate is in de eerste plaats gebaseerd op zelfverdediging en zelfbeheersing, maar toch kan het fysiek heel intensief worden, vooral tijdens een contacttraining of sparring. Daarom raden we aan om karatebescherming te dragen, vooral tijdens het sparren en fysieke trainingen. Dankzij deze beschermers kun je letsels voorkomen tijdens stoten, trappen en worpen, denk maar aan hand- en voetbeschermers die de impact kunnen verzachten en blessures helpen voorkomen. Hoofdbeschermers en bitjes helpen dan weer de kwetsbare delen van je hoofd en gezicht te beschermen, bijvoorbeeld tijdens het sparren. Zonder de kruisbescherming te vergeten, want een contact met de edele delen is snel gebeurd en des te pijnlijker.


Naast de pure fysieke bescherming, bieden karatebeschermers ook mentale voordelen: ze verlagen de drempel om te starten met karate en beginnende karateka’s bouwen sneller vertrouwen op om hun technieken te trainen en te verbeteren. Geoefende karateka’s hebben dan weer het voordeel dat ze blessures beperken en op deze manier de sport langer kunnen beoefenen. Karatescholen en -leraars kunnen je begeleiden in de keuze en het gebruik van karatebescherming.


KARATEBESCHERMING KOPEN BIJ DECATHLON


Bij Decathlon kan je bescherming kopen van het merk Outshock, die geschikt is voor verschillende martial arts zoals karate, judo, boksen en taekwondo. Zo zijn de bitjes, helmen en scheenbescherming geschikt voor meerdere disciplines, maar heb je ook specifieke karate-gerelateerde beschermers zoals karatehandschoenen. Ontdek al onze karatebescherming om met veilige en gecertificeerde producten je favoriete vechtsport te beoefenen


Laat ze kiezen