Kimonos en trainingskledij

Karate kimonos

Ontdek hier al onze karatekleding voor volwassenen en kinderen: kimonos kinderen, kimonos volwassenen, karate gordels, karate schoeisel zoals de zori schoenen en ander trainingskledij.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€1400
VERLAAGDE PRIJS
€4500
NIEUWE COLLECTIE
€600
VERLAAGDE PRIJS
€1200
Verlaagde prijs voordien €1500
Zori's martial arts
OUTSHOCK

Zori's martial arts

Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
NIEUWE COLLECTIE
€1300
€2990
Vanaf
€2490
€1600
adidas Elite Riem
ADIDAS

adidas Elite Riem

Uitsluitend online verkocht
€5999
Vanaf
€8000 −10%
€7200
*De uitverkoop begint op 29/9/2023
Vanaf
€1999
Vanaf
€700
€8999
Gladts-Karate pak
GLADTS

Gladts-Karate pak

Uitsluitend online verkocht
€1199
adidas club riem
ADIDAS

adidas club riem

Uitsluitend online verkocht
€790 −14%
€672
*De uitverkoop begint op 31/8/2023
€1999
€2800
4.5/5 Op basis van 2481 Beoordelingen in de winkels en online

WAT HEB JE NODIG VOOR KARATE?


Karate is een vechtsport waar je niet per se veel voor nodig hebt. Om te starten met karate heb je een karate-uniform nodig. Dit bestaat uit een witte kimono of jas, een losse lange broek en een karateband, ook wel obi genoemd, die je rond je middel draagt en aangeeft welk vaardigheidsniveau je beheerst. Beginners dragen een witte karateband maar naarmate je vordering boekt, kun je obi’s van verschillende kleuren verdienen. Afhankelijk van je karateniveau, kun je ook karatebescherming dragen zoals hand- en voetbeschermers, een kruisbeschermer en een gebitsbeschermer. Voor meer hygiëne tussen de kleedkamers en de tatami (karatemat) kun je zori’s dragen: traditionele Japanse schoenen met een zool in rijststro, ontworpen voor beoefenaars van allerlei martial arts: judo, karate, jiujitsu, aikido en taekwondo. Karate wordt doorgaans beoefend in een een karatezaal, ook wel dojo genoemd, met een geschikte vloer of tatami. Een karateleraar zal je de juiste technieken en principes van de kunst karate aanleren.


WELKE KARATEBANDEN ZIJN ER?


In karate worden banden ook wel obi’s genoemd. Aan de hand van hun kleur geven ze de graad en het niveau van de beoefenaar aan. Het niveau van de karatebeoefenaar wordt ook omschreven met een cijfer gevolgd door de benaming ‘kyu’, het hoogste cijfer (10 kyu) is voor beginners, hoe lager het cijfer hoe hoger het niveau van de karateka. Dit zijn de meest voorkomende karatebanden en de bijbehorende niveaus:

  • Witte band (10e kyu): dit is het kleur van karateband waarmee beginners starten. Een witte karateband staat symbool voor onschuld en de wil om te leren.
  • Gele band (9e kyu): wanneer je de eerste basisvaardigheden meester bent. Geel symboliseert de groei van kennis van de leerling.
  • Oranje band (8e kyu): wanneer de leerling-karateka de kunst van karate begint te begrijpen en zich zo verder ontwikkelt.
  • Groene band (7e en 6e kyu): vertegenwoordigt groei en vooruitgang van de karateka.
  • Blauwe band (5e en 4e kyu): staat voor een nog verdere ontwikkeling, vooral gebaseerd op techniek en een meer diepgaand begrip van karate.
  • Bruine band (3e, 2e, 1e kyu): de karateka heeft een diepgaande kennis van karate en is een volleerde beoefenaar geworden, deze graad onderscheid drie niveaus of kyu’s.
  • Zwarte band (1e dan en hoger): de zwarte band is het ultieme doel van karateliefhebbers. Wanneer je de zwarte band draagt, beheers je het hoogste niveau van technische vaardigheden en begrip van de sport. Binnen de zwarte band heb je eveneens verschillende graden, deze worden aangegeven met “dan”.


Om te klimmen in graad of niveau binnen de sport karate moet je technische vaardigheden ontwikkelen, maar ook kennis, wilskracht, toewijding en discipline. Het spreekt voor zich dat het behalen van een nieuwe kleur van karateband een heuse verwezenlijking is waar je trots op kunt zijn. En jij, welke kleur van karateband wil jij behalen?


EEN KARATEPAK KOPEN VAN OUTSHOCK, ADIDAS OF MIZUNO BIJ DECATHLON


Op zoek naar een karatepak met een geschikte kimono en een karateband? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres. Je kan een karatepak voor kinderen kopen maar ook voor volwassenen van ons merk voor vechtsporten: Outshock. Maar je kunt ook karatepakken en karategordels van Adidas en Mizuno kopen op de webshop van Decathlon. Een karateband kun je afzonderlijk in de gewenste kleur kopen. We hebben zelfs tweekleurige gordels in ons aanbod.


Laat ze kiezen