Ballen

Petanqueballen

Ontdek onze competitie en vrijetijd petanque ballen. Vele merken beschikbaar : Obut, MS pétanque, Kooza, Geologic, enz.
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik de juiste petanqueballen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€3395
Kubb economic
BUFFALO

Kubb economic

Uitsluitend online verkocht
€3250
Kubb met nummers
PHILOS

Kubb met nummers

Uitsluitend online verkocht
4.4/5 Op basis van 5377 Beoordelingen in de winkels en online

GEEN PETANQUE ZONDER PETANQUEBALLEN


Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is wel een feit: om petanque te spelen heb je ballen nodig. In het algemeen zijn petanqueballen van staal. Ze zijn verkrijgbaar in alle diameters en gewichten, zodat ze geschikt zijn voor elke spelershand. Er zijn ook plastic exemplaren, voor jonge kinderen of gezinnen die deze sport willen ontdekken.


Petanqueballen worden meestal verkocht in sets van 3 voor één speler. Maar je vindt ook sets met 8 ballen, zodat je met familie of vrienden kan spelen, tot 4 spelers.


De ballen kunnen meer of minder groeven hebben. Die groef geeft de bal meer esthetiek. En ze maakt het mogelijk om de ballen op het veld in een oogopslag te herkennen. Er bestaan grove of minder grove groeven. Hoe meer groeven een bal heeft, hoe sneller hij zal stilvallen. Men zegt dan dat de bal makkelijker "stopt".


PETANQUEBALLEN VOOR VRIJETIJDSGEBRUIK OF VOOR COMPETITIE? HET BELANG ZIT HEM IN HET VERSCHIL


Op de markt zijn er twee soorten petanqueballen verkrijgbaar: de zogenaamde recreatieve ballen en de wedstrijdballen die zijn goedgekeurd door de internationale petanquefederatie FIPJP (Fédération Internationale de Pétanque et de Jeu Provençal).


De recreatieve petanqueballen hebben een standaard diameter en gewicht, die geschikt zijn voor elke handgrootte. Voor meer speelgemak worden ze verzwaard met water of zand. Ze laten toe het petanquespel te ontdekken en er zich vertrouwd mee te maken. Deze ballen zijn ideaal voor recreatief gebruik en om je in de zomer te amuseren.


De wedstrijdballen zijn goedgekeurd voor gebruik bij toernooien en competities. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten voor verschillende handgroottes en speelstijlen. Ze zijn hol zodat ze optimaal rollen.


HOE KIES IK MIJN PETANQUEBALLEN?


Een petanquebal kies je naargelang je speelfrequentie en niveau. Als je slechts af en toe speelt, minder dan vijftien keer per jaar, kies je best recreatieve ballen. Als je daarentegen aan toernooien deelneemt, of in een club speelt of als je vooruitgang wilt boeken, ga dan voor wedstrijdballen.


Bij Decathlon vind je gemakkelijk de petanqueballen die aan jouw wensen en niveau beantwoorden. En van gekende merken zoals Obut, Koodza en Geologic.


Laat ze kiezen