Tafels

Tafeltennistafels en pingpongtafels

Ontdek hier onze tafeltennistafels en pingpongtafels, indoor en outdoor. Alsook onze netten en hoezen voor tafeltennistafels. Ontdek onze nieuwe service montage aan huis. Onze techniekers komen bij jou langs wanneer het past voor de montage van je pingpongtafel.
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik een tafeltennistafel?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
VERLAAGDE PRIJS
€22000
Verlaagde prijs voordien €25500
BEST BEOORDEELD
€15000
€65900 −15%
€55900
*De uitverkoop begint op 7/8/2023
BEST BEOORDEELD
€5995
€62900
€3000
De keuze Van Jean-Michel Saive
€1200
4.2/5 Op basis van 3540 Beoordelingen in de winkels en online

SPORT, SPEL EN PLEZIER MET JE EIGEN PINGPONGTAFEL THUIS


Tafeltennis is een van de populairste sporten, zeker omdat iedereen het spel snel onder de knie heeft. Wie geen zin heeft om energie te verspillen aan de vaak beschadigde betonnen tafels in openbare parken, kan zelf een pingpongtafel kopen en zo op elk moment thuis trainen.


HEEL WAT VERSCHILLENDE PINGPONGTAFELS / TAFELTENNISTAFELS


Pingpongtafels bestaan in heel wat verschillende afmetingen. Er zijn binnen- en buitentafels. Van professionele wedstrijdtafels tot mini tafeltennistafels: elk type tafel heeft eigen troeven. Aan de hand van onze minigids kan je ontdekken welke tafeltennistafel het best bij jouw behoeften en jouw eisen past.


WAT JE MOET WETEN OVER TAFELTENNIS EN PINGPONGTAFELS


De standaardafmetingen van de tafels - die doorgaans een groen of blauw speelveld hebben - zijn: 2,74 m x 1,525 m x 76,2 cm hoog. Er zijn echter veel kleinere tafels die niet aan de wedstrijdnormen voldoen, maar wel minder plaats innemen. Ook spelen op dergelijke (mini) pingpongtafels kan heel leuk zijn. Wie zich ernstig wil toeleggen op de sinds het einde van de 19de eeuw populaire sport, kiest beter voor een klassieke versie. Daarvoor heb je in totaal zowat 21 m² nodig, rekening houdend met de noodzakelijke vrije ruimte van 1,5 m achter elke speler en van 1 m aan beide zijden van de tafel. Dat betekent dat je in de praktijk een oppervlakte van ongeveer 5,74 m x 3,525 m nodig hebt.


Op een pingpongtafel, die er als een soort tennisveldje uitziet, worden plastic balletjes met een diameter van vier centimeter gebruikt. Die worden met behulp van speciale tafeltennisbats over het net geslagen. Meestal worden wedstrijden tussen twee spelers beslecht, maar trainen met vier is ook mogelijk. Een 'cirkelspel' met meerdere spelers die zich in een cirkel rond de tafel bewegen, is eveneens bijzonder leuk. Het ideale is een pingpongtafel waarvan je één zijde rechtop kan zetten, zodat je alleen kan spelen. Die variant, waarbij de helft van de tafel rechtop staat en ervoor zorgt dat het balletje opnieuw aan jouw zijde van het net belandt, noemen we 'playback'.


WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN TAFELTENNISTAFEL?


De eerste vraag: moet de pingpongtafel binnen of buiten worden opgesteld? Indoor tafels zijn doorgaans lichter en compacter, maar wel minder stabiel dan speciale buitentafels wanneer je ze blootstelt aan regen of intens zonlicht. Het speelveld van buitentafels kreeg een weerbestendige coating. Ook het frame leent zich beter tot outdoor omstandigheden.


Buitentafels zijn weliswaar iets duurde dan binnentafels. Maar als je hoofdzakelijk buiten wil pingpongen, raden we een daartoe speciaal ontworpen tafel aan. Denk ook aan een aangepaste beschermhoes voor je buitentafel, zodat die zolang mogelijk meegaat.


UITRUSTING EN ACCESSOIRES VOOR TAFELTENNISTAFELS


De pingpongtafels van DECATHLON onderscheiden zich door hun superieure kwaliteit. Optimale stabiliteit en veiligheid zijn onze absolute prioriteiten. De uitrusting van onze tafeltennistafels omvat een betrouwbaar frame, uitschuifbare poten en wieltjes die voor de nodige flexibiliteit zorgen. Al onze tafels zijn perfect bespeelbaar en hebben een vlak speelveld. Van de meeste modellen kan je de helft rechtop zetten om alleen te kunnen spelen. Uiteraard zijn onze tafels ook uitgerust met een net met kader. Bij sommige modellen kan je je tafeltennisbats langs de zijkant opbergen. In onze uitgebreide online shop vind je bats, pingpongballetjes, reservenetten en nog veel méér.


TAFELTENNISTAFELS VOOR PROFESSIONALS EN LIEFHEBBERS


Ons tafeltennisgamma is bijzonder ruim. Van kleine miniatuurtafels tot modellen met ITTF-label: alles is mogelijk! Wie aan de sport plezier wil beleven, hoeft aanvankelijk niet veel geld uit te geven. Je kan je spelerstalenten ook tonen aan een tafel die niet voor wedstrijden geschikt is. Een door de ITTF gehomologeerde tafel is uitstekend, maar die heb je niet echt nodig als je met familie of vrienden wil pingpongen. Dergelijke modellen zijn meer bedoeld voor spelers die voor overwinningen strijden in clubverband en die thuis hun techniek willen bijschaven.


VEILIG VOOR KINDEREN


Voor kinderen is tafeltennis een ideale hobby. Veel beweging en nóg meer spelplezier maakt het voor de kleintjes tot een interessante sport. Bij de aankoop van een tafeltennistafel voor kinderen moet je met bepaalde aspecten rekening houden:
•  wanneer kinderen op een tafel op wieltjes spelen, moet je die wielen met een rem kunnen vergrendelen;
•  de tafel moet bijzonder stabiel zijn en mag niet te zwaar wegen;
•  plooibare pingpongtafels moeten met een bescherming uitgerust zijn


KOOP EEN TAFELTENNISTAFEL AAN EEN CORRECTE PRIJS BIJ DECATHLON


In onze online shop vind je alles wat je nodig hebt om te kunnen tafeltennissen. Onze pingpongtafels voldoen aan alle kwaliteitsnormen: een grote stabiliteit, kwalitatieve materialen en respect voor alle veiligheidsnormen zijn voor ons vanzelfsprekend. Blauw, grijs of zwart: aan jou de keuze! Naast die ruime keuze aan tafels, kan je bij ons ook terecht voor talloze accessoires. Denk maar aan netten, bats, balletjes, scoreborden, beschermhoezen, ...


Ons advies: van tafels op wieltjes moeten de vier wielen vrij kunnen draaien. Zo kan je ook zwaardere modellen makkelijker in een hoek duwen of aan de kant schuiven.


☄☄☄

FAQ


Welke tafeltennistafel is geschikt voor buiten?

Buitentafels zijn over het algemeen stabieler dan binnentafels, maar hoeven niet noodzakelijk duurder te zijn. Weerbestendige pingpongtafels (die ook tegen vriestemperaturen en UV-stralen bestand zijn) zijn perfect voor buiten. Een plooitafel met een gecoat speelveld en een bijpassende beschermhoes volstaan doorgaans ruimschoots.


Hoe groot is een tafeltennistafel?

De standaardafmetingen van een pingpongtafel zijn: 2,74 m x 1,525 m x 76,2 cm hoogte.


Hoeveel kost een tafeltennistafel?

In onze winkels vind je modellen die tussen 100 en 1.000 euro kosten.


Hoeveel ruimte heb je voor een tafeltennistafel nodig?

Om te kunnen pingpongen moet er achter elke speler 1,5 meter en aan weerszijden van de tafel een meter vrij zijn. In totaal moet je dus over een vrije oppervlakte van 5,74 m x 3,525 m beschikken.


Hoe zwaar is een tafeltennistafel?

Over het algemeen schommelt het gewicht van een pingpongtafel rond 50 kg. Er zijn echter ook zwaardere én veel lichtere modellen.


Welke tafeltennistafel is geschikt kinderen?

Voor een eerste kennismaking met deze veelzijdige sport volstaat een mini tafel. Daarop kan je zeker geen wedstrijden spelen, maar het spelplezier kan wel hoger liggen.


Welke kleur moet een pingpongtafel hebben?

De meeste tafeltennistafels zijn blauw of groen.


Laat ze kiezen