Ballen

Zaalvoetballen

Ontdek onze futsalballen speciaal ontworpen voor uw voetbaltrainers.
Hulp bij je keuze
Hoe kies je een zaalvoetbal?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
BEST BEOORDEELD
€2000
BEST BEOORDEELD
€2000
€400
€134/stuk
€3000 −20%
€2399
*De uitverkoop begint op 31/8/2023
€1000 −40%
€599
*De uitverkoop begint op 19/9/2023
BEST BEOORDEELD
€2000
€3500 −14%
€2999
*De uitverkoop begint op 19/7/2023
€12000 −7%
€11100
*De uitverkoop begint op 25/9/2023
€2300
€2250
€2400
4.3/5 Op basis van 4147 Beoordelingen in de winkels en online

EEN BEETJE GESCHIEDENIS


Net als voetbal, is ook zaalvoetbal een teamsport, die je speelt met een ronde bal. De grote verschillen tussen de twee sporten zitten hem in het feit dat zaalvoetbal gespeeld wordt met 5 spelers en niet met 11, en dat het binnen gespeeld wordt, in een polyvalente sportzaal of op een handbalterrein.


Zaalvoetbal is een heel intens, ritmisch en spectaculair spel, waarbij je een aangepaste, kwaliteitsvolle bal nodig hebt. Die moet aangepast zijn aan de sport: hij moet krachtige trappen en technische speltechnieken waarbij de spelers op de bal gaan staan, kunnen weerstaan. Vaak worden er ook meer goals gemaakt dan bij een klassieke voetbalwedstrijd en er wordt veel technischer gespeeld. De keuze voor een bepaalde bal bij dit technische spel is dus een heel belangrijk criterium.


EEN GOEDE BAL VOOR ZAALVOETBAL, VOOR MEER IMPACT


Door een goede bal te kiezen voor zaalvoetbal, kun je je spel meer impact geven. Bovendien is het natuurlijk een onmisbaar stuk uitrusting bij wedstrijden en trainingen. Maak dus de juiste keuze! Zo heb je alle kansen aan jouw kant. Met een bal met de juiste afmetingen en met de juiste technische kenmerken verbetert niet alleen jouw eigen spel, maar dat van de hele ploeg.


BALLEN VOOR ZAALVOETBAL IN VERSCHILLENDE MODELLEN


Ballen voor zaalvoetbal werden oorspronkelijk gefabriceerd in leer, maar nu worden ze steeds vaker uit polyurethaan gemaakt. Elke bal bestaat uit 32 panelen in machinegestikt polyurethaan. Ze zijn heel stevig en duurzaam, en kleiner dan een bal voor traditioneel voetbal. Zaalvoetbal is een heel technisch en snel spel. Het oppervlak van de bal is dan ook vrij ruw, voor een betere grip op de vloer. Er bestaan drie grote categorieën:

  • wedstrijdballen;
  • trainingsballen voor in de zaal;
  • vilten ballen.

Of het nu voor een training is of voor een officiële competitie, de maat van een bal is van zeer groot belang. Voor alle categorieën met spelers jonger dan 13 jaar kies je een bal maat 3, voor oudere spelers ga je naar een bal maat 4 of 5. Vilten ballen zijn bijzonder geschikt voor turnzalen in scholen, omdat deze stof het lawaai aanzienlijk beperkt.


DE JUISTE BAL VINDEN BIJ DECATHLON


DECATHLON biedt je een hele waaier aan ballen voor zaalvoetbal, gemakkelijk in gebruik en met verschillende specifieke karakteristieken. We hebben merken als Kipsta, Hummel en Select. Zo kunnen we elke speler, ongeacht zijn techniek, niveau of speelstijl, laten spelen en trainen zolang ze willen, op elk type terrein, met de beste ballen voor zaalvoetbal die er zijn.


Elke bal moet een voldoende, gecontroleerde rebound hebben en zijn afmetingen moeten geschikt zijn voor de leeftijdsgroep. Daarom bestaan er verschillende maten in omtrek en in gewicht, voor volwassenen en voor kinderen. Een bal voor volwassenen zal dus niet dezelfde kenmerken hebben als een bal voor kinderen, en vice versa.


Laat ze kiezen