Schoenen

Zaalvoetbal schoenen

Lopen, dribbelen, schieten en scoren ... Wat een genot als je futsal speelt. Ontdek onze schoenen die speciaal zijn ontworpen voor je futsaloefeningen.
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik mijn zaalvoetbalschoenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
€5500 −18%
€4500
*Van ‪25/8/2023‬ tot ‪2/10/2023‬
€4500 −32%
€3050
*Van ‪14/8/2023‬ tot ‪8/10/2023‬
NIEUWE COLLECTIE
€6500
BEST BEOORDEELD
€10000
BEST BEOORDEELD
€2500 −28%
€1800
*Van ‪24/9/2023‬ tot ‪16/11/2023‬
€15000
4.5/5 Op basis van 746 Beoordelingen in de winkels en online

DE GESCHIEDENIS VAN ZAALVOETBAL (FUTSAL)


Futsal (of zaalvoetbal) werd in 1930 simultaan bedacht in Uruguay en Brazilië. Het is een samentrekking van ‘fútbol de salón’ in het Spaans of van ‘futebol de salão’ in het Portugees en het ontstond eigenlijk als een aanpassing van verschillende bestaande sporten, zoals basketbal, handbal en voetbal, maar dan op kleinere terreinen. Uit deze mix van verschillende sporten ontstond dus futsal (wat je letterlijk kan vertalen als voetbal in een zaal). In de jaren '50 werd het een heel populaire sport in heel Zuid-Amerika. Al in het jaar 1933 werd het een echte, aparte sport en kreeg het zijn eigen spelregels, die niet alleen het spel zelf, maar ook zijn eigen culturele en sociale identiteit vastlegden.


ZAALVOETBAL, DE DYNAMISCHE VARIANT VAN VOETBAL


Zaalvoetbal is dan wel minder ruw dan voetbal, omdat je niet mag trekken en duwen, je niet zo veel mag tackelen en je niet zoveel uithoudingsvermogen nodig hebt, maar de sport is daarom niet minder intens en technisch. Door de kleinere afmetingen van het terrein en de korte, snelle spelfases is het een heel dynamisch spel, waarbij de acties om de bal van het ene doel naar het andere te spelen, elkaar in een razend tempo opvolgen. Je hebt er dus meer explosiviteit dan uithouding voor nodig.


ZAALVOETBAL IS SPEKTAKELVOETBAL


De regels van het zaalvoetbal zorgen voor een snel, ritmisch spel, waarbij de spelers vaak aan de bal komen en constant aanspeelbaar moeten zijn. Je mag bv. geen contact maken met andere spelers, er is geen buitenspel en er is een korte rust van 20 minuten. Deze spelintensiteit zorgt ervoor dat de spelers heel goed moeten kunnen anticiperen, reactief zijn en veel tactisch en technisch inzicht hebben in het spel. Met zaalvoetbal profiteer je dus van het formaat en het tempo van een zaalsport, je kunt je creatief uitleven én je bent zeker van spektakel!


SPECIFIEKE UITRUSTING VOOR ZAALVOETBAL


Zaalvoetbal wordt dan wel vaak gezien als een afgeleide van traditioneel voetbal, toch is het een verschillende sport. Je hebt er dus aangepaste schoenen en kledij voor nodig. Bovendien zorgen specifieke accessoires voor een goed gevoel tijdens trainingen en wedstrijden.


Een van de meest onmisbare elementen van het zaalvoetbal is natuurlijk een geschikte bal. Ballen voor zaalvoetbal zijn kleiner dan die voor klassiek voetbal en ze hebben een heel zwakke rebound zodat het spel op grond gespeeld wordt in plaats van in de lucht, waardoor het technischer blijft. Zijn met de hand bewerkte en gestikte buitenkant bieden bovendien een betere grip voor je schoenen.


Laat ze kiezen