thuis sporten

6 Tips om thuis te sporten

Niets zo gemakkelijk als thuis sporten!  Zoals je zult zien, zijn er verschillende manieren om thuis een fysieke activiteit uit te oefenen, zelfs als je niet veel tijd hebt. Laten we er dus meteen aan beginnen!

Domyos live: gratis fitnesslessen bij je thuis

Dankzij de Domyos Live-interface kun je gratis deelnemen aan de lessen van Domyos Club, waar je ook bent. Het uitgebreide uurrooster en de erg praktische tijdsblokken 's ochtends, 's avonds en tijdens de middag geven je de mogelijkheid om een sessie bij te wonen alsof je in de fitnesszaal staat. Je kunt niet alleen de tijdsblokken kiezen die je het best passen, dankzij de visuele weergave van de planning, maar je kunt bovendien uit een erg complete waaier aan sessies kiezen: Body Light, Fit Yoga, Abdo Gain Trainer, Body Energy, er is voor ieder wat wils!

Georganiseerd door onze Franse collega's dus wel enkel beschikbaar in het Frans.

Het onmisbare springtouw

Er wordt nooit genoeg aandacht besteed aan het springtouw, hoewel het om een ongeëvenaard fitnessaccessoire gaat als je thuis aan je vorm wil werken. Bij een volledige sessie touwtjespringen train je niet alleen je onderlichaam, maar ook je buikspieren, je armen en je schouders. Het is erg gemakkelijk te gebruiken en ideaal om af te vallen, aan een platte buik te werken, je uithoudingsvermogen te verbeteren en cellulitis te voorkomen.

Begin met 5 minuutjes te springen en bouw dan stelselmatig op tot 15 minuten (wat overeenkomt met 30 minuten joggen), om tot slot tot een training van 30 minuten te komen. Je kunt op elk mogelijk moment thuis trainen (op een niet te harde ondergrond)!

6 tips om thuis te sporten

De hometrainer om fit te blijven

Hij is hét symbool van het thuis sporten. Hij helpt je om weer in vorm te raken en je uithoudingsvermogen te verbeteren; je bouwt spieren op, zonder je gewrichten te belasten, je werkt aan je figuur en verbrandt vetten; tot slot is trainen op de hometrainer uitstekend voor hart- en bloedvaten.

Onze tip: door je positie goed in te stellen, voorkom je gegarandeerd rugproblemen. Neem dus enkele minuten de tijd om je houding te verzorgen (het zadel moet ter hoogte van de heupen komen en je been moet lichtjes gebogen op de pedaal staan).

6 tips om thuis te sporten

Figuurtraining om aan je buikspieren te werken

Niets beter dan buikspieroefeningen om thuis in vorm te blijven en vooral om je buikspieren te versterken. De basisoefening is de plank: je steunt op je ellebogen en je voeten, je spant je buikspieren op en je houdt die houding 30 seconden tot een minuut aan. Je lichaam moet een strakke lijn volgen, net zoals bij het pompen. Doe 3 reeksen met 30 seconden recuperatietijd, 2 tot 3 keer per week.

Doe een zijdelingse plank om je middelste en grote schuine buikspieren te trainen: ga op je zij liggen en steun op een elleboog, met je benen en voeten tegen elkaar. Houd deze positie aan of maak kleine bewegingen ter hoogte van de heupen en je bekken als je het moeilijker wil maken!

Download de applicatie Decathlon Coach om oefeningen te vinden en zelfs een gepersonaliseerd programma te starten!

6 tips om thuis te sporten

De crosstrainer om je af te reageren!

Wat is er beter dan je hoofd even leegmaken en jezelf volledig te geven in een sessie cardiotraining? De crosstrainer biedt vooral fysieke voordelen, maar je mag ook de mentale voordelen niet vergeten. Sporten is goed voor lichaam én geest: je spant je in en schudt de stress van je af. Wat meer is, sport maakt gelukkig! Tijdens en na de inspanning komen er endorfines vrij in je hersenen.

Dit zijn de fameuze gelukshormonen. Nog een goede reden om te bewegen, thuis en in je eigen tempo. En wat handig meegenomen is? Je bent vrij om te kiezen wanneer je je crosstrainingssessie inplant: 's morgens als je opstaat, 's middags tijdens de lunchpauze of 's avonds om stoom af te blazen.

6 tips om thuis te sporten

De gymbal om rustig aan je figuur te werken

Een gymbal is een fitnessbal waarmee je op een rustige manier je dieperliggende spieren kunt versterken. Hij dient vooral om je buikspieren te trainen (en is dus erg efficiënt om aan een platte buik te werken), maar je kunt er ook je dijspieren en je bilspieren mee verstevigen. Je kiest je gymbal volgens je lengte. Ook belangrijk: hoe soepeler de bal, hoe gemakkelijker je oefeningen zijn. We raden je aan om hem harder op te blazen naargelang je vordert met je oefeningen.

Het is dus gemakkelijk om thuis aan sport te doen zonder dat je al te veel tijd verliest als je het druk hebt. Bovendien kunt je eindeloos variëren en ervan genieten. Wil je je vorm behouden? Dan ben jij nu aan zet!