Gewichten en materiaal

Gewichten en materiaal

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
VERLAAGDE PRIJS
Vanaf
€150
Verlaagde prijs voordien €200
VERLAAGDE PRIJS
€5500
Verlaagde prijs voordien €6500
VERLAAGDE PRIJS
€3400
€1700/stuk
€6495 −23%
€4995
*De uitverkoop begint op 14/7/2023
€1495 −6%
€1394
*De uitverkoop begint op 1/9/2023
€2495 −24%
€1894
*De uitverkoop begint op 1/9/2023
€7900 −12%
€6900
*De uitverkoop begint op 21/9/2023
4.6/5 Op basis van 24781 Beoordelingen in de winkels en online

GEWICHTEN EN HALTERS VOOR EEN WARE SPORTSCHOOL BIJ JE THUIS


Wil je graag gaan sporten, maar is een sportschool niet echt je ding? Schaf dan wat gewichten en halters aan en creëer een fitnesszaal binnen je eigen vier muren. Of je nu op zoek bent naar halters, Olympische halterschijven, halterstangen of haltersets, polsgewichten, kettlebells of fitnessmatjes, binnen ons grote aanbod aan gewichten en materiaal vind jij altijd het gewicht dat je zoekt voor je fitness- of krachttraining.


HOE KIES JE DE JUISTE GEWICHTEN OF HALTERS VOOR FITNESS?


Je moet goed nadenken over de keuze van je gewichten en halters! Begin je training altijd met lichte gewichten, zodat je leert wat je lichaam aankunt en je de gewichten wat leert kennen. Krachttraining vraagt tijd en geduld, een absolute must om op lange termijn doeltreffende resultaten te boeken. Let er daarom steeds op dat je je gewichten aanpast aan je trainingsdoelstellingen.


Sets met korte halters spreken vooral de armspieren aan. Met sets met langere halters kan je ook andere spiergroepen trainen. Met de verschillende gewichten en halters die je bij ons vindt, kan je heel wat variatie aanbrengen in je training. Daarnaast vind je bij DECATHLON ook losse gewichten als kettlebells of polsgewichten, die je ook kunt gebruiken voor functional training.


WAT IS HET IDEALE GEWICHT VOOR TRAINING VAN JE KRACHTUITHOUDINGSVERMOGEN EN MAXIMALE KRACHT?


Het trainen van je krachtuithoudingsvermogen bepaalt de weerstand van je lichaam. Voor een optimale uithoudingstraining, gebruik je minder gewicht, maar werk je met meer herhalingen. Bij deze trainingen moet je moeiteloos 15 tot 25 herhalingen kunnen uitvoeren.


De maximale kracht is de grootste kracht die je lichaam kan uitoefenen tegen een bepaalde weerstand. In tegenstelling tot uithoudingstraining, gaat de training van de maximale kracht gepaard met zwaardere gewichten en weinig herhalingen. Voor een optimale training volstaan in dit geval 1 tot 5 herhalingen, gevolgd door een rustperiode die tot vier dagen kan duren.


SPIERVERSTEVIGING MET GEWICHTEN


De juiste verdeling van je spiertraining hangt af van je niveau. Als je net begint met sporten en tot twee keer per week sport, raden we aan een volledige lichaamstraining te doen, waarbij je aandacht besteedt aan alle spiergroepen.


Als je al wat verder staat en minstens drie keer per week traint, kan het een goed plan zijn om de spiergroepen van je lichaam over verschillende dagen te verdelen. Zo kunnen de spieren goed herstellen voor ze weer aan de slag moeten. Het komt erop neer dat je spieren zo'n 48 uur recuperatietijd nodig hebben voor je ze weer opnieuw kunt aanspreken. Het voordeel van het opsplitsen van je training is dat je de volgende dag toch weer kunt gaan sporten, maar dan met je focus op een andere spiergroep.


Laat ze kiezen