Plank om te windsurfen

Hoe kies je een windsurfplank?

Bij windsurfen, een heel toegankelijke sport, glijd je over het water, voortgestuwd door de wind. Het verkrijgbare materiaal is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, om beter te worden en de kicks aaneen te rijgen!

Een windsurfplank kiezen doe je op basis van 3 criteria: je gebruik, het volume en je lichaamsbouw.

Windsurfboard PERF

Naargelang het type en je niveau

Je bent een beginner en je wilt surfen bij lichte tot gemiddelde wind. Je wil stabiliteit, gebruiksgemak, en de mogelijkheid om lange runs te maken in de wind, met een goede glijkwaliteit. Dan heb je een lange, grote plank nodig met vin.

 

Je bent een beginner en je wilt je vervolmaken bij gemiddelde tot felle wind. Je hebt nood aan veel glijvermogen, wendbaarheid om te manoeuvreren en te planeren (bij hoge snelheid). Dan heb je een kortere en lichtere plank nodig, met inklapbare vin en voetbanden.

Naargelang het volume van de plank

Hoe kies je een windsurfplank?
Opblaasbaar windsurfboard

Opblaasbaar board

Het voordeel van een opblaasbare windsurfplank is het transportgemak: je blaast ze op in 7 minuten (de pomp zit erbij), en in de hoes past ze in de kofferbak van je auto.

Hard windsurfboard

Hard windsurfboard

Een hard windsurfboard is steviger, maar neemt meer plek in. Je hebt dan dakdragers nodig op je auto om het te kunnen meenemen.

Naargelang de lichaamsbouw

Voor al onze boards vermelden we een aanbevolen lichaamsgewicht waarbij de stabiliteit en het drijfvermogen gegarandeerd zijn.

Hoe kies je een windsurfplank?
Hard windsurfboard

170 Liter:tussen 50 en 80 kg

Opblaasbaar windsurfboard

320 Liter:tussen 80 en 100 kg 

Hoe kies je een windsurfplank?

Cécile

Verkoopster, specialiste watersport

Als je bij dit type windsurfplank de vin eruithaalt, heb je in één beweging een stand-up paddle board.