Sportief wandelen dames heilzame effecten

Waarom sporten ?

Geef toe, het is niet altijd evident om de motivatie te vinden om te sporten. Je zweet, het is zwaar, je hebt soms nog een paar dagen na je sessie pijn... Waarom je dan uit je luie zetel hijsen, in de plaats van er gewoon in te blijven hangen. De goede redenen om te sporten zijn legio. Wij pikten er alvast 4 uit die je geheid zullen overtuigen.    

Door regelmatig te sporten maak je komaf met overtollig vet. En niet alleen dat! Sport is ook heilzaam voor je fysieke en mentale welzijn! Geen tijd of zin om elke dag te sporten? Als je elke dag 30 minuten wandelt ben je al aan het sporten, zonder dat je er extra tijd voor moet inplannen. 

Sporten is goed voor de gezondheid!

Het is de voornaamste drijfveer die in veel mensen opkomt wanneer ze zich de vraag stellen waarom sporten goed is: omdat je er fit en gezond van blijft! Een actieve levensstijl heeft een positief effect op tal van facetten van je gezondheid.~  Er bestaat een hele waslijst aan redenen waarom sporten goed is voor je gezondheid: je hart werkt beter, je stimuleert je bloedsomloop, je kweekt meer spieren en verbrandt overtollig vet, je houdt je gewrichten en botten in topvorm, je verlaagt het risico op kanker… Kortom, wie sport leeft langer en blijft langer fit.

Sportief wandelen dames heilzame effecten

Sporten is goed voor je mentale welzijn!    

Sporten is heilzaam voor je mentale welzijn en je weerbaarheid. Je verjaagt stress en negatieve gedachten.

Tijdens een inspanning gaat je lichaam endorfines afscheiden, waardoor je je mentaal beter voelt. Het kan zelfs verslavend werken! Je laat zwartgallige gedachten en kleine dagelijkse ergernissen varen wanneer je sport. Ontzeg jezelf je dagelijkse dosis sport dus zeker niet.  

Sporten is goed voor je hart! 

Het hart is een spier. En als je een spier traint, wordt ze sterker. Door regelmatig te sporten wordt je hart groter en gaan je hartslag en bloeddruk geleidelijk dalen. Ook de wanden van je aders worden soepeler. Op die manier verlaag je het risico op hart- en vaatziektes en beroertes. Buikvet is gevaarlijker voor je hart, door aan duursport te doen verbrand je dat vet.

En door je regelmatig in te spannen, pak je het dieperliggende vet aan en kweek je spiermassa bij. Je gaat geleidelijk strakker staan en voelt je lekkerder in je vel. Meer snelheid, meer uithoudingsvermogen, meer kracht ... willen we dat niet allemaal!?

Sporten is bovenal genieten!               

En wat als je nu gewoon sport omdat je dat leuk vindt? Het is heus niet nodig om wat overtollige kilo's kwijt te willen of indruk te willen maken op iemand om aan het sporten te gaan. Het kan ook gewoon zo deugd doen. Je komt even helemaal tot jezelf en maakt het kopje helemaal vrij!

Dat leuke gevoel varieert naargelang de sport die je kiest en je verwachtingen: de kick van een extreme of snelle sport, de tevredenheid om beter te presteren zonder je te vergelijken met andere mensen, samen met vrienden een leuk moment beleven tijdens een teamsport ... Sporten staat garant voor dat soort eenvoudig genot, en is dat nu niet wat je eigenlijk nodig hebt!    

SPORT GEZONDHEID

Sporten is goed voor je gezondheid! Dat zeggen ze tenminste... Maar wat wil dat zeggen? Met welke sport werk ik aan mijn ademhaling? Mijn lenigheid? Kan sport me helpen stoppen met roken? Beter slapen? De mooiste zijn? (toegegeven, we gaan misschien wat te ver). Volg onze gids en leer alles, of toch veel, over hoe sport je kan helpen om gezond te worden of te blijven.

mobiele app decathlon coach

Een coach binnen handbereik!

Jij hebt een doel? Wij hebben een plan! Maak gebruik van de gratis DECATHLON COACH app en laat je begeleiden door de vocal coach en meet je activiteit. Bekijk vervolgens elk detail van je training en wees trots op je vooruitgang!

Deze tips kunnen je interesseren

De motivatie vinden om te stoppen met roken: waarom ga je niet eens sporten?

De motivatie vinden om te stoppen met roken: waarom ga je niet eens sporten?

Elektronische sigaretten, patches, hypnose, acupunctuur, of simpelweg op wilskracht: je hebt alles al geprobeerd om te stoppen met roken, maar elke keer ben je toch weer gezwicht. Maar heb je ook geprobeerd om te gaan sporten? Het lijkt misschien niet zo, maar een lichamelijke inspanning kan echt helpen om je doel gemakkelijker te bereiken en die tabak voor eens en voor altijd uit je leven te bannen. Wij leggen je uit hoe dat kan.

Hoe blijf je gezond?

Hoe blijf je gezond?

Het is essentieel om aan je gezondheid te denken! Ontdek onze 4 sporttips waarmee je meteen aan de slag kunt gaan voor een betere levenskwaliteit.

baskette motivation

Alle tips over motivatie en doelen

Vous êtes sportif et vous voulez atteindre un objectif ? Quel que soit votre but, la motivation est toujours un élément qui peut être un frein à votre réussite.

gemotiveerd man aan sport doen

Wie aan sport wil doen, moet gemotiveerd blijven!

Regen, vermoeidheid, tijdsgebrek… het is niet altijd eenvoudig om jezelf te motiveren om aan sport te doen of, minstens, 30 minuten te wandelen. In sport is gemotiveerd blijven net zo belangrijk als je lichaam onderhouden. Hoe?