gemotiveerd man aan sport doen

Wie aan sport wil doen, moet gemotiveerd blijven!

Regen, vermoeidheid, tijdsgebrek… het is niet altijd eenvoudig om jezelf te motiveren om aan sport te doen of, minstens, 30 minuten te wandelen. In sport is gemotiveerd blijven net zo belangrijk als je lichaam onderhouden. Hoe?

Je hebt een reden om te sporten …

Iedereen weet dat sporten goed is voor de gezondheid. Dat spreekt voor zich, maar het is niet dat argument dat je zal motiveren.

Domyos, je partner in fitness en krachttraining, heeft voor elk van je uitvluchten een oplossing gevonden. Waarom doe je niet aan sport?

met glimlachen samen rennen

Reden 1: ik vind het niet leuk om op mijn eentje te gaan sporten

Eén oplossing: zoek iemand die meedoet.

Als je in je omgeving niemand vindt die mee wil sporten, wend je dan tot een sportcoach. Dit zijn vakmensen met slechts één opdracht: jou motiveren en trainen.

Reden te meer om op hen te vertrouwen. Samen stel je een trainingsschema op met doelstellingen die je wil bereiken.

Reden 2: ik ben te moe

Het is net door een gebrek aan beweging dat we "moe" worden. Aan sport doen geeft je juist energie!

sporten met grijs weer

Reden 3: het weer is niet geschikt om te sporten

Slecht excuus. Te warm, te koud, te nat: waarom doe je geen sport bij je thuis?

Loopband, stepper, abdo gain… vandaag de dag kun je gewoon thuis aan cardiotraining, duurtraining of krachttraining doen. Maak gebruik van die mogelijkheid.

Andere mogelijkheid: schrijf je in in een fitnessclub.

Reden 4: het duurt zo lang voor je resultaat ziet

Je zult niet vanaf de eerste oefeningen resultaat zien. Maar dat wil nog niet zeggen dat je inspanningen geen vruchten afwerpen.

Om van je resultaat te genieten: stel een trainingsschema op, net als de professionals, met doelstellingen op verschillende trapjes. Zo zie je beter je vooruitgang.

tijd nemen om sport te doen

Reden 5: ik heb geen tijd!

30 minuten matige lichaamsbeweging zoals wandelen, zijn al genoeg om over te gaan van een zittend leven naar een actief leven!

Als je wil, kun je die 30 minuten in het begin onderverdelen in drie blokjes van 10 minuten, en daarna de duur en intensiteit geleidelijk verhogen.