Energierepen

Energierepen

Energierepen speel je vlot naar binnen en ze ondersteunen je sportinspanningen door bepaalde voedingsbehoeften te dekken - vóór, tijdens of nadien! Ontdek al onze voedingsrepen: graanrepen, repen met chocoladecoating, maar ook marsepeinrepen, nougatrepen en fruitrepen! Je hebt er voor elke smaak!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€3499 −20%
€2799
*De uitverkoop begint op 2/9/2023
€3999/kg
€3900
€6094/kg
4.6/5 Op basis van 17848 Beoordelingen in de winkels en online

Energierepen: om extra energie op te doen vóór, tijdens of na het sporten!


Waarom energierepen eten?


Zoals de naam al aangeeft, moeten energierepen sporters extra energie (opname van koolhydraten) opleveren. Ze bevatten niet alleen koolhydraten (suikers), maar meestal ook vitamines, mineralen en soms ook proteïnen. Eet ze in combinatie met energiedrankjes als isotone dranken of drankjes met elektrolyten.

Je kan ze makkelijk meenemen en opeten om vóór, tijdens of na het sporten extra energie op te doen.

Verwar energierepen niet met proteïnerepen. Die helpen sporters op dagelijks voldoende proteïnen in te nemen, maar zijn niet bedoeld om je een boost te geven richting aankomstlijn, noch om je tijdens een training weer energie te geven.


Wanneer een energiereep eten?


Energierepen kan je vóór, tijdens of na een intense inspanning eten.

Vóór het sportenleveren ze sporters de nodige energie om te kunnen trainen of om tijdens een wedstrijd optimaal te presteren. Eet ze bij voorkeur tot 30 minuten vóór de start van je training. Gebruik ze niet als maaltijd of vervangmaaltijd! En blijf voldoende drinken.

Tijdens het sporteneet je het best een energiereep als je je plots moe voelt of om een inspanning langer te kunnen volhouden.
In functie van de sport die je beoefent, is het soms aangewezen om de reep niet in één keer, maar in verschillende stukjes op te eten om verteringsproblemen te voorkomen. Dat is, bijvoorbeeld, het geval voor hardlopers.
Voor wielerliefhebbersis het eten van een reep minder belastend voor de maag. Je kan er dus probleemloos meerdere naar binnen werken.

Na het sportenhelpen energierepen om sneller te recupereren.


Gezonde en lekkere tussendoortjes bestellen op DECATHLON.BE!


Bij DECATHLON vind je een ruime keuze aan energierepen. We hebben ze in allerlei smaken: met fruitsmaak, met een laagje chocolade of met granen . Bestel je energierepen online om het tot na de aankomstlijn vol te houden ...

Laat ze kiezen