Sporttassen

Sporttassen

Bekijk ons uitgebreide assortiment met sporttassen. Neem je zwem-, tennis-, voetbal-, fitness- of boksspullen eenvoudig en comfortabel mee in een op maat gemaakte sporttas. Onze sporttassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en formaten. Kies het model om al je onmisbare spullen voor je favoriete sport mee te nemen.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€1500
BEST BEOORDEELD
€1700
NIEUWE COLLECTIE
€2300
BEST BEOORDEELD
€1800
BEST BEOORDEELD
€3500 −14%
€3000
*Van ‪2/9/2023‬ tot ‪2/10/2023‬
BEST BEOORDEELD
€4000
€2800
€9000
€1200
BEST BEOORDEELD
€5000 −20%
€4000
*Van ‪15/9/2023‬ tot ‪20/10/2023‬
€1900 −31%
€1300
*Van ‪10/9/2023‬ tot ‪22/10/2023‬
BEST BEOORDEELD
€2500
BEST BEOORDEELD
€2500
€1900 −31%
€1300
*Van ‪10/9/2023‬ tot ‪22/10/2023‬
€2500
4.6/5 Op basis van 7984 Beoordelingen in de winkels en online

Sporttassen: de perfecte trainingspartners


Sportschoenen, je trainingsoutfit, handdoeken, ... Alles wat je nodig hebt om te kunnen sporten, krijgt in een speciale sporttas een eigen plekje. Ondanks de aanwezigheid van ruime opbergvakken, moet je sporttas er ook elegant uitzien.

Ben je een sporter die voetbalt, tennist én regelmatig naar de fitness trekt? Hou het niet bij één tas! In plaats van je verschillende uitrustingen voortdurend in en uit te laden, kan je verschillende tassen gebruiken.

Een compacte sporttas fungeert trouwens ook makkelijk als reistas. Ideaal voor een korte citytrip of een weekendje met familie of vrienden.


Grote en kleine sporttassen: welke is de juiste keuze?

De allereerste sporttassen werden gemaakt uit een zware, dikke wollen stof uit de Vlaamse stad Duffel. Precies daarom, worden ze vandaag nog 'Duffel bags' genoemd, met name in Angelsaksische landen.

Om te weten hoe groot je sporttas moet zijn, moet je vooral rekening houden met al het materiaal dat je nodig hebt om te kunnen trainen. Voor een fitness-sessie heb je wellicht minder materiaal nodig dan voor een bokstraining. Een kleine tas is voldoende om je handdoek, je drinkbus en dergelijke mee te nemen. Voor bokshandschoenen, rolschaatsen of tennisrackets heb je een grotere tas nodig.

Alles hangt uiteraard ook van je gewoonten en je voorkeuren af. Verzorg je jezelf graag goed na elke training? Opteer voor een grote sporttas. Daarin kan je ook je haardroger, je sloffen en je verzorgingsproducten kwijt.


De ideale sporttas voor heren en dames

Er bestaan heel wat verschillende modellen van sporttassen:

  • •  unisex;
  • •  voor dames;
  • •  voor heren;
  • •  voor kinderen.

Bovendien heb je de keuze uit tal van merken in verschillende prijsklassen: van heel goedkope modellen tot sporttassen van bekende fabrikanten.

Met accessoires en dus ook sporttassen van grote merken als Adidas, Wilson, HEAD, ... kan je je duidelijk profileren. Het maakt weinig uit of die tassen door heren of door dames worden gedragen.

De grootte van de sporttas kan aanzienlijk variëren. Van een klassieke 'Duffel bag' tot een plunjezak: de keuze is helemaal aan jou! Gymtassen zijn vooral iets voor kinderen, reistassen hangen vooral om de schouders van mannen.


De gymtas

Dat accessoire sluit je meestal met een rijgkoord. Datzelfde systeem laat ook toe de gymtas op je rug te dragen. Je kan er enkel 'lichte bagage' in kwijt en er zijn meestal geen zijvakken. Het gaat om een handig en goedkoop accessoire, vooral voor het sporten op school.


De Duffel bag

Hoewel die naam oorspronkelijk verwees naar sporttassen in wol die toen in Duffel werden gemaakt, zijn Duffel bags tegenwoordig cilindervormige sporttassen. Je kan ze dragen dankzij twee zijdelingse grepen óf ze op je schouder dragen met behulp van een verstelbare draagriem. Er bestaan ook modellen met twee draagriemen, die je op je rug draagt. Heel wat sporttassen hebben een extra vak in het midden en heel wat zijvakken.

De klassieke Duffel bag is zwart, maar er bestaat tegenwoordig een ruim gamma sporttassen in uiteenlopende kleuren en vormen. Voor elk wat wils!


De rugzak

Het gebruik van een rugzak als sporttas raakt steeds verder ingeburgerd. Er bestaan heel wat modellen die speciaal voor een of andere sporttak werden ontwikkeld. Je kan er al je sportmateriaal makkelijk in meenemen. Een rugzak voorkomt dat je je schouder aan één kant te zwaar belast door het dragen van een sporttas.

In een rugzak zitten meestal heel wat zijvakken waarin je, bijvoorbeeld, je schoenen of je klamme kledij kwijt kan. In de meeste rugzakken zitten ventilatieopeningen die hun nut echt wel bewijzen. Een rugzak kan een interessant alternatief vormen voor een sporttas met een draagriem als je, bijvoorbeeld, naar de training fietst.


De seabag

Heb je een tas nodig met een groot opbergvak, dan is de plunjezak iets voor jou. Het eerder mannelijke design met rijggaten rondom wordt stilaan ook bij vrouwen populair. Een seabag bestaat uit natuurlijke vezels en is uitzonderlijk sterk. Dergelijke sporttassen zijn in heel wat verschillende afmetingen verkrijgbaar.


Een tennistas voor nóg betere prestaties op het terrein

Voetbal, hockey of tennis: elke activiteit stelt eigen eisen aan je sporttas. Met een tas die speciaal voor tennis werd ontwikkeld, heb je alles bij de hand om efficiënt te kunnen trainen en je prestaties een boost te geven.


Een zwemtas: een sporttas met specifieke eisen

Heel wat sporttassen zijn voorzien van een speciaal opbergvak voor klamme of natte kledij. Een zwemtas heeft doorgaans verschillende vakken waarin je klamme of natte kledij kwijt kan. In die vakken zitten ventilatieopeningen om onaangename geurtjes tegen te gaan. Ook in een tas uit synthetische materialen ontstaan minder vieze geurtjes.

Idealiter koop je een sporttas met aparte vakken voor je deodorant, je douchegel en andere accessoires. Zo vind je makkelijk terug wat je nodig hebt zonder je hele tas overhoop te halen. Het gamma omvat speciale zwem-en duiktassen, maar ook waterdichte sporttassen.


Trendy en bijna cult: de sporttas van Adidas

Tegenwoordig maken ze een tweede jeugd mee en worden ze beschouwd als een onmisbaar accessoire voor wie houdt van sport én mode. Adidas heeft sporttassen en sportkledij die modebewuste sportievelingen ongetwijfeld zullen verleiden.

In de handige sporttassen van Adidas kan je je schone kledij en de outfit waarin je hebt gezweet perfect van elkaar scheiden. In de talloze buitenzakken is daarnaast plaats voor voeding, schoenen, formulieren, ... Adidas pakt uit met specifieke tassen voor elke sporttak, waarin je het benodigde materiaal kan meenemen: voetbal, volleybal, basketbal en nog allerlei andere sporten.


De trolleytas

Als je veel en/of zwaar sportmateriaal moet meenemen, raden we je een trolleytas aan om alles makkelijk te kunnen vervoeren. Je hebt immers al je energie nodig tijdens de training, niet voor onderweg! Een trolley is een alternatief voor een sporttas met (draag)riemen waarin je alle benodigdheden kwijt kan.

Als je alles even op een rijtje zet, kan je alles uit je training halen met een sporttas:

  • •  die handig is in gebruik,
  • •  makkelijk te dragen
  • •  en vervaardigd uit kwalitatief materiaal.

FAQ

Hoe groot moet een sporttas zijn?

Kies een sporttas altijd in functie van je reële behoeften. Je kan altijd opteren voor een iets groter model, maar hou altijd in het achterhoofd dat een te grote tas onnodig gesjouw met zich meebrengt.


Wat is het ideale volume van een sporttas?

Heel wat fabrikanten vermelden de inhoud van hun sporttassen in het aantal liter dat ze kunnen bevatten. Een tas met een inhoud van 50 tot 70 liter is voor de meeste sporten voldoende.


Hoe een sporttas wassen?

Volg gewoon de instructies van de fabrikant. Het is moeilijk om algemene aanbevelingen te formuleren, aangezien sporttassen uit zoveel verschillende materialen kunnen bestaan.


Waar moet ik mijn sporttas opbergen?

Kies het best voor een goed verluchte locatie. Een legplank in een kast is dus niet het beste idee.


Wat moet ik in mijn sporttas zeker meenemen?

Stop in je nieuwe sporttas altijd je trainingsoutfit, benodigdheden om te kunnen douchen en al het andere materiaal dat je nodig hebt om je sport te kunnen beoefenen.


Laat ze kiezen