Waterfles

Drink- en waterflessen

In deze uiterst praktische en herbruikbare drinkbussen neem je makkelijk water mee op training of op trektochten. Of je gebruikt ze gewoon thuis of op het werk. Dit alternatief voor plastic waterflessen is goed voor de planeet, maar ook goed voor je portemonnee! Ontdek onze grote collectie roestvrijstalen, glazen en metalen waterflessen. Er is voor ieder wat wils! We bieden ook drinkbussen aan met rietjes (ideaal voor kinderen!), filterdrinkbussen of samendrukbare en opvouwbare drinkbussen!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€599
€1995
€5900 −15%
€5000
*Van ‪18/9/2023‬ tot ‪1/10/2023‬
BEST BEOORDEELD
€3490 −14%
€2990
*De uitverkoop begint op 2/9/2023
€990
€1795
€1395
4.4/5 Op basis van 6985 Beoordelingen in de winkels en online

FLESSEN, BIDONS EN DRINKBUSSEN

Voldoende hydratatie is essentieel. Nieuw in het assortiment: duurzame roestvrijstalen drinkbussen.

DRINKBUSSEN & MEER: ALLES BIJ DE HAND VOOR DORSTIGE MOMENTEN


Drinkbussen zijn onmisbare reisgenoten voor sport en het dagelijks leven en passen perfect in je rugzak of sporttas dankzij hun individuele capaciteit van 0,5 l tot 1,5 l. Maar tijdens wandelingen en trektochten kan het een heel gedoe zijn om voor elke slok water de waterfles tevoorschijn te halen. Om ervoor te zorgen dat je toch voldoende kunt drinken, zijn waterzakken met slang die aan de buitenkant van de rugzak is bevestigd en altijd binnen handbereik is, de ideale oplossing.


DRINKFLESSEN


Om ervoor te zorgen dat je tijdens het wandelen altijd goed voorzien bent van vloeistof, moet je waterfles niet alleen voldoende capaciteit hebben, maar ook gemakkelijk te hanteren zijn. Om gezondheidsredenen en uit respect voor het milieu moet je ook kiezen voor een model dat vrij is van kunstmatige weekmakers.


BPA-VRIJE MATERIALEN

Wanneer je je nieuwe drinkbus koopt, zorg er dan voor dat deze is gemaakt van BPA-vrije materialen. Aangezien BPA (Bisfenol A) zeer vaak wordt aangetroffen in microplastics, is het niet alleen schadelijk voor de menselijke gezondheid, maar ook voor het milieu. Drinkbussen moeten daarom BPA-vrij zijn en gemaakt van een materiaal dat smaakneutraal, stevig en hittebestendig is. De gewenste eigenschappen worden vooral aangetroffen in plastic en aluminium drinkbussen.


Plastic drinkbussen

  • Voordelen: stabiel & stevig, smaak- en geurneutraal, vaatwasserbestendig
  • Nadelen: mag niet worden verhit boven 80 °C, niet-recyclebaar

Aluminium drinkbussen

  • Voordelen: stabiel & stevig, milieuvriendelijke productie, lichtgewicht, onbreekbaar
  • Nadelen:

VOLUME

Het volume van een drinkbus kan variëren, afhankelijk van het gewenste gebruik. Voor dagelijks gebruik is een volume van één liter meestal voldoende, voor lange wandelingen heeft het lichaam meer vloeistof nodig, dan is het aanbevolen om drinkbussen met een volume van 1,5 liter te gebruiken.


LEKVRIJE SLUITING

Om het lekken van vloeistoffen en het daaruit voortvloeiende vuil te voorkomen, moet je er zeker voor zorgen dat je een drinkbus van goede kwaliteit koopt en bij de aankoop een lekvrije sluiting kiest.


THERMOSFLESSEN

Een warme drank bij koud weer of een verfrissende koude drank tijdens een zomerse wandeling helpt je weer op krachten te komen tijdens je trektocht. Als je drinkbus niet goed geïsoleerd is, kan deze verder worden geïsoleerd met praktische isolerende hoezen.


HOOGWAARDIGE FLESACCESSOIRES: DOPPEN, SLEEVES VOOR FLESSEN & CO.


GOED UITGEKIENDE SLUITINGSSYSTEMEN

In de meeste gevallen heeft de drinkbus een dubbele dop om warmte- of koudeverlies te beperken. De goed sluitende schroefdop is voorzien van een mechanisme waardoor de vloeistof met één hand kan worden ingeschonken en de fles goed kan worden afgesloten. De tweede dop wordt rechtstreeks op de fles geschroefd en kun je als bekertje gebruiken. Het luchtkussen tussen de twee doppen zorgt voor extra isolatie. Druk- en klikdoppen kunnen warmteverlies tot een minimum beperken omdat de drank kan worden verwijderd zonder de dop volledig van de drinkbus te verwijderen.


WATERFILTERSYSTEMEN

DECATHLON heeft ook een assortiment waterfilterflessen of diverse accessoires om water te filteren. Met een microfilter kun je het water rechtstreeks filteren en bijvoorbeeld je waterfles zo vullen met water uit een beekje. Het filterpompje verwijdert bacteriën en parasieten in een oogwenk, waardoor het de perfecte metgezel is voor trektochten.


VERSCHILLENDE DOPPEN

Of het nu een snelsluitdop, een rietjesdop of een schroefdop is: kies uit de gevarieerde selectie de dop die het beste bij je trektochten past.


FAQ:


HOE MAAK JE JE DRINKBUS OPTIMAAL SCHOON?

Om je drinkfles schoon te maken, kun je het beste een biologisch afbreekbaar afwasmiddel en een borstel gebruiken. De doppen en mondstukken zijn goed schoon te maken met een sponsje.


WAAR KUN JE BPA-VRIJE DRINKBUSSEN KOPEN?

DECATHLON biedt uitsluitend BPA-vrije drinkbussen van plastic of aluminium aan. Ontdek zelf de enorme keuze aan drinkbussen en accessoires in onze online winkel of in de winkel van je keuze.


Laat ze kiezen