Rugzakken

Rugzakken voor dagelijks gebruik

Bekijk ons uitgebreide assortiment met veelzijdige rugzakken om naar het werk of je sportclub te gaan. De rugzak is je ideale reisgezel om eenvoudig je persoonlijke spullen mee te nemen.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Verbeterd dankzij uw beoordelingen
€2000
BEST BEOORDEELD
€1200
€3900 −35%
€2500
*Van 15/8/2023 en zolang de voorraad strekt
€4600 −17%
€3800
*Van 28/9/2023 en zolang de voorraad strekt
€7900
€3000
€4500
BEST BEOORDEELD
€7000
€4000
€3900
NIEUWE COLLECTIE
€5000
€6000
VERLAAGDE PRIJS
€1000
Verlaagde prijs voordien €1200
€3800
4.6/5 Op basis van 43465 Beoordelingen in de winkels en online

Hoe kies je een rugzak?

De juiste rugzak kies je door rekening te houden met je lichaamsbouw, de draagtijd en de persoonlijke spullen die je regelmatig wilt meenemen. Decathlon biedt je modellen voor al je activiteiten in de openlucht of om je spullen eenvoudig op te bergen tijdens je verplaatsingen.


Welk volume kies ik voor mijn rugzak?

In ons uitgebreide assortiment hebben we rugzakken in verschillende maten en volumes. Houd er rekening mee dat een volwassene een rugzak tot maximaal 25% van zijn lichaamsgewicht kan dragen. Een rugzak met een volume van 10 of 20 liter volstaat als je een wandeling van enkele uren gaat maken of als je naar je werk gaat. Ben je op zoek naar een rugzak voor een lange trektocht, dan is een model van 40 l een betere keuze.


Welke accessoires voor mijn rugzak?

Houd ook rekening met het aantal opbergvakken en hun toegankelijkheid. Naast grote centrale vakken, met onderverdeling, hebben onze rugzakken een vakje aan de voorkant om kaarten en noodzakelijke spullen op te bergen. Flessenhouders en zakjes van netstof zijn ook erg handig. En wat dacht je van ringen om je schoenen, ijsbijl of wandelstok op te hangen? Rugzakken met buiksluiting beschikken soms over ritszakjes om je smartphone of identiteitspapieren op te bergen. Bepaal wat je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

DE RUGZAK VOOR ELK OUTDOOR AVONTUUR


Je koffers gepakt en klaar voor nieuwe outdoor avonturen? Op je volgende bergtocht of trekkersvakantie moet je altijd een geschikte rugzak meenemen. Bekijk onze gevarieerde selectie en vind het model dat bij je past! Bij onze reistassen en onze rugzakken ligt de nadruk op comfort, functionaliteit en kwaliteit. Op die manier kan jij zo lang mogelijk genieten van het product van je keuze. Naast de kwalitatieve materialen die tot een stevig geheel worden verwerkt, dragen een correct gebruik en een juiste spreiding van de belasting ertoe bij dat je rugzak langer meegaat. Lees hier al ons advies om te achterhalen welke rugzak jij precies nodig hebt. We geven je ook advies rond hoe je je rugzak het best kan pakken.


WELKE RUGZAK VOOR WELKE GELEGENHEID?


Met het oog op je comfort en een correct gebruik, moet je vooral rekening houden met de afmetingen, het model en de uitrusting van je rugzak. Stel jezelf twee vragen vóór je een rugzak koopt.


Waarvoor heb ik de rugzak nodig? Welke uitrusting is voor mij bijzonder belangrijk onderweg?

De inhoud (het volume) van de rugzak wordt vooral bepaald door het geplande gebruik. Onderstaande lijst geeft je een idee van hoe groot je rugzak moet zijn als je die voor specifieke doelstellingen wil gebruiken.


Tot 10 liter

 • Type trip: Hardlopen, rit op een racefiets
 • Maximaal vulgewicht: 5 kilogram


14-20 liter

 • Type trip: Daguitstap met weinig bagage (wandelen en fietsen), skiën, klimmen
 • Maximaal vulgewicht: 7 kilogram


20-25 liter

 • Type trip: Dagelijks gebruik, dagelijks leven
 • Maximaal vulgewicht: 8 kilogram


25-35 liter

 • Type trip: tweedaagse, meerdaagse tocht (met weinig bagage), weekend
 • Maximaal vulgewicht: 10 kilogram


35-45 liter


45-65 liter

 • Type trip: Rugzak, langere reis
 • Maximaal vulgewicht: 18 kilogram


Meer dan 65 liter

 • Type trip: Expedities, trektochten met uitrusting en autonomie
 • Maximaal vulgewicht: 22 kilogram


Zodra je de grootte van je rugzak bepaalde, gaat het nog om de gewenste uitrusting. In de eerste plaats moet de vorm geschikt zijn: een skirugzak, bijvoorbeeld, moet makkelijk op je rug zitten. Een rugzak die je in de kajak meeneemt, moet een smal model zijn om je tijdens het peddelen een maximale bewegingsvrijheid te gunnen. Rugzakken voor wandelaars en trekkers moeten een degelijke rugvulling hebben en comfortabel aanvoelen. Op de (fiets mag je rugzak niet te hoog zijn, zodat je hem niet steeds raakt met je (helm. Zeker wandelrugzakken moeten goed geventileerd worden, bijvoorbeeld, dankzij een rugnet. Naast de vorm, is ook de uitrusting van de rugzak belangrijk. Zo hebben wandelrugzakken tal van kleine opbergvakken en flessenhouders die je tijdens het wandelen makkelijk kan bereiken. In het zakje op de buikriem kan je o.a. een (mes of je fototoestel kwijt. Voor een zeil- of kanorugzak is de waterdichtheid essentieel. Dankzij een stevig sluitsysteem, kan je een dergelijke rugzak makkelijk aan je (kajak vastmaken.


HOE JE RUGZAK CORRECT VULLEN?

Trekkers en rugzaktoeristen stoppen de zwaarste voorwerpen altijd zo laag mogelijk en dichtbij de rug. Om plaats te winnen, worden heel wat voorwerpen aan de buitenkant van de rugzak vastgemaakt. Je kan (spanriemen en sluitsystemen gebruiken om bagage (je slaapzak, je slaapmatje en je (wandelstokken) aan je rugzak vast te maken. . Een apart compartiment voor de vuile was en je schoenen is bijzonder handig als je een langere reis plant.

Advies: Zorg ervoor dat je rugzak altijd correct afgesteld werd. De buikriem met vulling, bijvoorbeeld, moet tot 80 % van het gewicht op de heupen overdragen. Dat ontlast je schouders en je rug, en maakt het makkelijker om de rugzak te dragen. De individueel regelbare draagriemen en de riempjes die de inhoud op zijn plaats houden, zorgen er onder meer voor dat het gewicht dicht bij je lichaam blijft en je niet achterover trekt. Een extra borstriem ontlast je schouders en verdeelt het gewicht over de hele borstkas.

Laat ze kiezen