Badmintonrackets

Badmintonracketten

Ontdek al onze badmintonrackets voor volwassenen en voor kinderen van onder andere de merken Perfly, Babolat, Forza, Yonex, Dunlop en Victor.
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik het beste badmintonracket?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€4495 −11%
€3995
*Van ‪31/8/2023‬ tot ‪27/11/2023‬
€4900 −18%
€3990
*De uitverkoop begint op 16/8/2023
€3995 −12%
€3495
*Van ‪16/8/2023‬ tot ‪27/11/2023‬
€1490 −6%
€1390
*De uitverkoop begint op 1/9/2023
4.5/5 Op basis van 998 Beoordelingen in de winkels en online

Waaruit bestaat een badmintonracket?


Een racket is essentieel om badminton te spelen en bestaat voornamelijk uit een steel, omgeven door een grip of overgrip, een shaft, een racketkop of frame en een snaar dat min of meer gespannen is.Uiteraard zijn al deze elementen belangrijk en hebben ze een invloed op het spel.Een ander kenmerk om rekening mee te houden is de samenstelling, meestal staal of aluminium, dat vrij zwaar is, of grafiet, dat licht en praktischer te hanteren is.Opmerking: de keuze van de snaar is even belangrijk als de keuze van het badmintonracket.

Het eerste criterium is het gewicht.


Op het veld is jouw racket je beste vriend. Dit is een goede reden om het zorgvuldig te kiezen.Het gewicht heeft de grootste invloed op het comfort. Boven de 90 gram biedt een badmintonracket meer power, maar is het moeilijker hanteerbaar. Onder de 80 gram is het vrij licht en biedt het een beter speelcomfort, omdat het makkelijker te hanteren is. Daartussenin is het een tussenliggend racket, een goed compromis tussen kracht en wendbaarheid.


Het tweede criterium is balans.


Balans is de verdeling van het gewicht op het racket. Het wordt verdeeld naar de kop of naar het handvat. Wanneer het gewicht in de kop zit, d.w.z. ongeveer 300 mm, heeft het badmintonracket een zeer goede balans en biedt het meer power. Bij de steel, ongeveer 280 mm, is de balans meer naar de steel gericht en is het racket beter hanteerbaar.


Het derde criterium is flexibiliteit.


Badmintonrackets zijn min of meer stijf en de flexibiliteit zit in de steel. Hoe zachter de steel, hoe meer power. Een stijve shaft daarentegen zorgt voor meer precisie. Een ander essentieel element voor comfort en grip is de keuze van de grip.


Hoe kies je een badmintonracket op basis van je speelstijl en voorkeuren?


- Als je een offensieve speler bent, kan je best een krachtig racket kiezen met een
meer head-strong balans. Zo kan je makkelijker slaan en aanvallen.
- Als je een verdedigende speler bent, kies dan een wendbaar badmintonracket met een handgreepbalans en een halfstijve steel voor een betere reactiesnelheid.
- Ben je op zoek naar power, ga dan voor een stijf racket met balhoofd.
- Wil je een veelzijdig racket, dan raden we een halfstijf racket met een neutrale balans aan.
- Wil je een wendbaar racket, kies dan voor een steelbalans en een zachte shaft.
- Ben je op zoek naar precisie, dan moet de shaft stijf zijn.
Let op: kinderracketten zijn over het algemeen korter.

Laat ze kiezen